Yeni bir tür eski delilik hepimiz için doğrudan bir tehdittir.

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Mao Zedong, sistematik şiddet, baskı ve saldırgan propaganda yoluyla Çin toplumunu tamamen dönüştürerek geçen yüzyılın en güçlü diktatörlerinden biri haline geldi. Yöntemi o kadar benzersizdi – ve acımasızca etkiliydi – tarihçiler ve siyaset bilimciler tarafından Maoizm olarak kodlandı.

Bugün, Amerikan solunda yeni bir tür Maoizm gelişiyor ve bu, Amerikan bireysel haklar, hukukun üstünlüğü, Anayasa ve kişisel özgürlük geleneklerine doğrudan bir tehdit oluşturuyor.

Geçenlerde, Çinli Amerikalı bir kadın kahvaltı sırasında bir otelde karşıma çıktığında, yenilenen Maoculuk tehdidinin ne kadar gerçek olduğu ve ne kadar az anlaşıldığı bana hatırlatıldı.

Çok duygulanmıştı, titriyordu. “Amerika’yı kurtarmalısın” dedi.

Mao’nun diktatörlüğünün 10 yıllık kanlı Kültür Devrimi ile Çin vatandaşlarının hayatını mahvetmesinden 30 yıl önce Çin’i terk ettiğini açıkladı. Amerika’ya geldiğinde özgürlüğü bulduğunu hissettiğini söyledi. Daha sonra söylediği şey beni etkiledi:

“Şimdi, bilsinler ya da bilmesinler, Mao’nun müritleri olan insanları izliyorum. Yeni ülkemi yok edecekler ve onu otuz yıl önce kaçtığım bir kabusa çevirecekler.”

ÇİN SPY CRAFT FOTOĞRAF VE VİDEO TOPLAMAK İÇİN AMERİKAN TEKNOLOJİSİNİ KULLANDI

Mesajı entelektüel ve duygusal olarak bende yankı uyandırdı. Bir tarihçi olarak, Mao ve Çin Komünist diktatörlüğünü derinlemesine inceledim (2019’da meslektaşım Claire Christensen ile birlikte yazdığım “Trump Çin’e Karşı” bölümüne bakın).

Maoist düzeyde şiddet ve toplu katliam burada meydana gelmedi (Tanrıya şükür), ancak psikolojik baskı ve propaganda kalıpları gelişiyor. Maoist tarzdaki grup düşüncesi ve zorla itiraf ve baskı, en iyi üniversitelerimizde ve kurumsal haber medyasında onlarca yıldır yayılıyor. Son zamanlarda hükümet bürokrasilerimize, ordumuza ve hatta büyük Amerikan şirketlerine nüfuz ettiler.

Özellikle kadının uyarısından etkilendim çünkü daha önce Xi Van Fleet ile podcast’im Newt’s World için konuşmuştum. Xi, Loudon County, Va., okul yönetim kuruluna karşı çıkmada lider bir rol oynayan Komünist Çin’den hayatta kalan bir kişidir. Kurul üyeleri, propagandayı öğretmeye ve ebeveynlerin transseksüel politikalarıyla ilgili endişelerini görmezden gelmeye kararlıydı. Xi’nin öfkesi ve net mesajı medyada geniş yer buldu ve okul yönetim kurulunun pozisyonuna karşı çıkmasına yardımcı oldu. Şimdi, Ekim ayında çıkan “Mao’s America: A Survivor’s Warning” adlı yeni bir kitabı var.

Kahvaltıda Xi ve kadınla yaptığım konuşmayı düşündükten sonra, ortaya çıkan bu tehdit hakkında güvendiğim insanlardan başka görüşler aradım.

Yeni bir Amerikan tarzı Maoizm korkusu, kendisi de Çin’den hayatta kalan parlak bir insan hakları aktivisti olan Dimon Liu tarafından pekiştirildi. Bana bir e-posta ile Amerika’daki yeni Maoizm tarzının anahtarının kimlik siyaseti olduğunu yazdı.

Eleştirel sınıf teorisi ve diğer sözde bilimsel propaganda yoluyla sınıfı silahlandırmak, yeni Maoistlerin hangi sınıfların onaylanacağını veya kara listeye alınacağını belirlemesine ve ardından kimin hangi sınıfa ait olduğunu kendi şartlarına göre etiketlemesine olanak tanıyor.

Dimon, “Kimliklerimiz, gücü gasp edenlerin söylediği kişilerdir ve buna göre zulüm görür veya ödüllendiriliriz. … Maoist kimlik siyaseti Amerika’ya geldi – sadece ‘sınıf’ı ‘ırklara’ çevirin ve her şey tamamen aynı hale gelir. yer.”

Çin Komünist Partisi genel başkanı Mao Tse-Tung balkonda ellerini çırpıyor. (Getty Images)

Ortak yazarım Christensen’in bana yazdığı gibi, Amerika’da solun gençliği radikalleştirmesi, tarihi yok etmesi ve yaygın propaganda kullanması yoluyla yeni Maoist kalıpları görebilirsiniz.

“Mao’nun Kültür Devrimi’nin amacını (muhalefetini ortadan kaldırmanın yanı sıra) ve Kızıl Muhafızların amacının ‘dört eskiyi’ yok etmek olduğunu hatırlayın: eski fikirler, eski gelenekler, eski alışkanlıklar ve eski kültür. Mao bir düşman yarattı. tarih ve gelenek” diye yazdı.

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

“The Transom”un parlak editörü Ben Domenech’e ulaştığımda, bana Maoizm’in “dağıtıldığını” yazdı. [or] Ağa dayalı tiranlık: Harekete geçirilmiş kitleler mekanizmayı sağlar, merkezi bir organı değil. Nazizm Gestapo’ya ihtiyaç duyuyordu, Stalinizm NKVD’ye ihtiyaç duyuyordu, Maoizm sokaktaki adama güvenebilir.”

Domenech daha sonra “hareketli bir referans çerçevesi olduğunu” yazdı: gündemin mantıklı bir son noktası yok. ‘Stalin’i alkışlamayı ilk kim bırakır’ sorunu… [Finally, Maoism must include] kurumların yok edilmesi. Kurumlar sınırlayıcı mekanizmalardır: onları ele geçirirsiniz, evet, ama sadece onları yok etmek için.”

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Amerikan özelliklerine sahip bu yeni Maoizmin doğası konusunda net olmalıyız ve okullarımıza, medyamıza, bürokrasilerimize, şirketlerimize ve toplumumuza hükmetmek için Maoist taktikleri kullananlarla kafa kafaya mücadele etmeliyiz.

Özgürlüğümüz tehlikede.

Kurtulan bir Çinlinin bana sorduğu gibi, “Zulümden kaçıp Amerika’ya gelebilirim. Ama tiranlık Amerika’ya gelirse, özgürlüğü bulmak için nereye gidebilirim?”

Bu soru hepimizi rahatsız etmelidir.

NEWT GINGRICH’TEN DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Newt Gingrich, 1995-1999 yılları arasında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve 2012 Cumhuriyetçi başkan adaylığı için adaydı. Gingrich 360’ın başkanıdır.