West Point'i vuran son uyanıklık dalgası basit bir çözümü ortaya koyuyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Geçtiğimiz günlerde West Point'teki ABD Askeri Akademisi'nin misyon beyanından “Görev, Onur, Ülke” sloganını çıkaracağı duyuruldu.

Cumhuriyetçiler, muhafazakarlar ve inançlı insanlar, ünlü kurumun “uyandırmaya” yönelik bu son hamlesi karşısında haklı olarak dehşete düştüler.

“Fox & Friends Weekend”in sunucularından Rachel Campos-Duffy şunları söyledi: “West Point tam anlamıyla küreselci olduklarını duyuruyor.” Elbette, oradan mezun olan binlerce kişi de dahil olmak üzere milyonlarca Amerikalı onunla aynı fikirde.

Başkan Obama, 22 Mayıs 2010'da West Point, New York'ta ABD Askeri Akademisi mezunlarını tebrik ederken öğrenciler ayakta duruyor. (AP)

Ülkemizin hizmet akademilerini etkisi altına alan bu son uyanıklık dalgasını okurken, yaklaşık 250 yıl önce aklıma gelen iki soru belirdi: “Şimdi değilse ne zaman? Biz değilsek kim?” Bağımsızlık Bildirgesi'ni imzalayan 56 kişinin sorduğu ve yanıtladığı en önemli iki soru bunlardı.

WOKE LELT, BİZ DURDURMADIĞIMIZ TAKDİRDE AMERİKAN TARİHİNİ SİLECEKTİR

İki yıl önce bu kahramanların aşırı sol tarafından iptal edilmesini önlemek amacıyla bir kitap yazdım. Başlığı şöyleydi: “56 – Bağımsızlık Bildirgesi'ni İmzalamak İçin Her Şeyi Riske Atanlardan Özgürlük Dersleri.”

Kitap için araştırma yaparken beni etkileyen şey, ölüm fermanı ile eşdeğer olan bir şeye kendi adlarını iliştirmeyi seçen 56 zengin arasındaki öz farkındalık ve saf cesaretti. Thomas Jefferson, John Hancock ve Benjamin Franklin gibi adamlar. Kelimenin tam anlamıyla hayatlarını, servetlerini ve kutsal onurlarını taahhüt ettiler.

1776 civarında kolonilerdeki zenginlerin büyük çoğunluğu zalim kraliyete sadık kişilerdi. Tekneyi sallamak istemediler. Zenginliklerinin veya ayrıcalıklarının tehdit edilmesini istemiyorlardı. İyiliğini kaybetmek istemediler.

Ne cesaretleri ne de inançları vardı. Kraliyetin masalarından süpürülen gümüş ve altın kaplı kırıntıları ağızlarına almakla yetindiler. Ve ne yazık ki, başka bir zengin adamın verilmesi gerektiğini bildikleri mücadeleye katılmak için öne çıkmasından memnun oldular.

KONGREDE İPTAL KÜLTÜRÜ, SAĞIRILMAYI REDDEDEN JOHN QUINCY ADAMS'A GERİ DÖNÜYOR

Zengin muhafazakarlardan ve hizmet akademilerimizin mezunlarından, bu akademileri “gün geçtikçe daha uyanık hale gelmekle” eleştiren kapsamlı arka planları okurken, bu 56 adamı, onların dehasını, cesaretlerini ve fedakarlıklarını düşündüm. Çünkü sadece West Point değil, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve Sahil Güvenlik Akademisi de var.

West Point akademisi

West Point, New York'taki ABD Askeri Akademisi, 2 Mayıs 2019. (AP Fotoğrafı/Seth Wenig, Dosya)

4 Temmuz 2022'de, Rachel Campos-Duffy ile -yeterince uygun bir şekilde- “Fox & Friends” hafta sonu hakkındaki The 56 kitabımı tartışmak için West Point'teydim. Bölümüm bittikten kısa bir süre sonra West Point'ten kıdemli bir memur sessizce yanıma yaklaştı ve benimle gizlilik içinde konuşup konuşamayacağını sordu. Yan tarafa yürüdükten sonra, mezun olduğu okulun nasıl sadece “çok sola gitmekle kalmayıp, aynı zamanda bir standardı ve geleneği birbiri ardına ortadan kaldırdığını veya sulandırdığını” ayrıntılı olarak anlattı. Gözlerinde yaşlarla, bunu duyurmam için bana yalvardı.

O zamandan bu yana durum daha da kötüleşti.

Ancak çoğu zaman -en azından benim deneyimime göre- Cumhuriyetçiler, muhafazakarlar ve inançlı insanlar, ortadan kaybolan hakları, özgürlükleri ve gelenekleri konusunda ellerini ovuşturma eğilimindeler. Birbirlerine yüksek sesle şikayet ederler, ancak çoğu zaman Teddy Roosevelt'in 1910'daki “Arenadaki Adam” konuşmasıyla meşhur ettiği “Arena”ya atlamamayı tercih ederler.

BİLİMSELLER, UYANDIRILMIŞ İDEOLOJİNİN YARATICILIĞI VE MERİTOKRASİYİ BOZDUĞU GİBİ AMERİKAN İSTİSNACILIĞININ 'DUMANLARLA ÇALIŞTIĞINI' SÖYLÜYOR

Roosevelt şunu vurguladı: “Önemli olan eleştirmen değildir: güçlü adamın nasıl tökezlediğine veya eylem yapanın nerede daha iyi iş çıkarabileceğine işaret eden adam değil. Övgü, arenada olan adama aittir…”

Çok fazla sayıda Cumhuriyetçi, muhafazakar ve inançlı insan, tribünlerde oturup ellerini ovuşturup, o arenaya atlamaya cesaret eden birkaç kişiyi eleştirmekten memnun. Benim keşfettiğim gibi, askeri akademilerimizin aşırı sola yönelmesinden öfkelenen pek çok kişi de buna dahil.

Ama… kendi aralarında sızlanmak dışında, ulusumuzun ulusal güvenliğini tehdit eden bu gidişatı tersine çevirmek için gerçekten ne yapıyorlar? Fazla değil.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNDE KRİZ: ÜNİVERSİTE BAŞKANLARI KURUCU BABALARDAN NELER ÖĞRENEBİLİRLER

ABD Deniz Harp Okulu'na giriş

Annapolis, Maryland'deki ABD Deniz Harp Okulu kampüsüne giriş, 9 Ocak 2014. (AP Fotoğrafı/Patrick Semansky, Dosya)

Basit bir önerim var: Kendi askeri akademilerinizi kurun.

Temel araştırma yaparken, muhafazakar ve inanç temelli değerleri benimseyen çeşitli multimilyonerlerin ve milyarderlerin topluca bir trilyonun üzerinde servete sahip olduklarını keşfettim. Yani bin milyar doların üzerinde.

Ve yine de, tıpkı 1776'daki zenginler gibi, birçoğu, Büyük Teknoloji'nin ve ülkemizdeki diğer endüstrilerin çoğunu kontrol eden aşırı sol CEO'lar ve aktivistler tarafından ağızlarına süpürülen kırıntılardan memnun görünüyor. Tekneyi sallamak istemiyorlar. Muazzam zenginliğe sahip başka bir kişinin o arenanın zeminine atlamasını istiyorlar.

Hava Kuvvetleri Akademisi binası Colorado

Colorado Springs, Colorado'daki ABD Hava Kuvvetleri Akademisi'ndeki Cadet Şapeli. (iStock)

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Yazdığım gibi, son elli yıl veya daha uzun bir süre boyunca sol ve aşırı sol, ulusumuzun “beş büyük megafonu” olarak adlandırdığım şey üzerinde çoğunluk kontrolünü ele geçirdi. Medya, akademi, eğlence, bilim ve tıp.

Hiçbiri boşlukta olmadı. Bunların çoğu solun bariz ve yasa dışı ayrımcılığıyla gerçekleşti.

Ama işte buradayız. Muhafazakarlar, Cumhuriyetçiler ve muazzam bir servete sahip inançlı insanlar ellerini ovuşturmaya devam edebilir veya o bir trilyon doları bir kez daha dışarı çıkarmayı seçebilirler. Bağımsızlık Bildirgemizi imzalamak için her şeyi riske atan zengin adamları taklit edin ve kendinize şu soruyu sorun: “Ben değilsem kim? Şimdi değilse ne zaman?”

Bağımsızlık Bildirgesi

Bağımsızlık Bildirgesi'nin imzalanışını gösteren bir tablo, 16 Aralık 2022'de Washington DC'deki ABD Kongre Binası'nda görülüyor (Michael Robinson Chávez/Getty Images aracılığıyla Washington Post)

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Yeni askeri akademiler açılabilir. Yeni üniversiteler açılabilir. Yeni eğlence stüdyoları açılabilir.

Jefferson, Franklin ve Hancock gibi Cumhuriyetçiler, muhafazakarlar ve bu kadar paraya sahip inançlı insanlar milletimizi kurtarabilecek güce sahipler. Tek yapmaları gereken o arenaya atlamak.

DOUGLAS MACKINNON'DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN