Trump'ın Madison Square Garden mitingindeydim; sol medya haberlerini tamamen çarpıttı

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Pazar gecesi Madison Square Garden'daki Trump mitingine katıldım ve size şunu söyleyeyim, kendi gözlerimle gördüklerim ve kendi kulaklarımla duyduklarım ana akım medyada okuduklarınıza hiç benzemiyordu. Yakın bile değil.

Etkinliği bir ırkçılık, öfke ve kadın düşmanlığı toplantısı olarak gösteren raporların aksine, neşe ve dostlukla dolu bir kalabalık gözlemledim. “ABD! ABD! ABD!” sloganları kulaklarımda çınlarken, Trump'ın son sloganı olan “Amerika'yı Yeniden Hayal Et” sloganını düşünerek mekandan ayrıldım. Ve itiraf etmeliyim ki, uzun zamandır ilk defa, daha iyi günlerin hâlâ mümkün olabileceğini hissettim. Ancak o gece orada bulunan diğerleri, aynı olayla ilgili çok daha karanlık ve önsezili yorumlarla oradan ayrıldılar.

Sanki Pazar gecesi Trump için iki miting varmış gibi: Biri onu sevenler için, diğeri ondan nefret edenler için. Modern psikoloji sayesinde artık bunun tam olarak böyle olduğunu biliyoruz.

TARİHİ MSG RALLİSİNDE ÜNLÜLER, YÜKSEK PROFİLLİ POLİTİKOLAR VE SÜRPRİZ KATILIMCILAR TRUMP'A KATILDI

Buradaki aydınlatıcı kavram, temelde zaten inandığınız şeyi destekleyecek kanıtlar aradığınızı söyleyen doğrulama önyargısıdır, tam tersi değil. Yani nefret aramak için bir Trump mitingine gittiğinizde nefret bulacaksınız. Tersine, eğer umut ararsanız muhtemelen umut bulacaksınız.

Empati, geri adım atmamızı ve aynı fikirde olmasanız bile başkalarının gördüklerini gerçekten deneyimlememizi gerektirir. Bu fikir, İbraniler 12:15'teki dokunaklı bir ayeti hatırlatıyor; bu ayet, öfkeli olduğumuzda nasıl gözden kaçırabileceğimize dair tehlikeler konusunda bizi uyarıyor: “Kimsenin Tanrı'nın lütfunu elde etmede başarısız olmamasına dikkat edin; hiçbir 'kök' yok. Acılık ortaya çıkıyor ve sıkıntıya neden oluyor ve birçok kişi bununla kirleniyor.”

NYC BELEDİYE BAŞKANI, 45'İN ZARİF BAĞIŞLARINDAN SONRA TRUMP'IN TARİHİ MSG MİLİSİNE AĞIRLIK VERDİ

Politikada birine karşı kırgınlık beslediğinizde, o kişi görünüşte hiçbir şeyi doğru yapamaz. Siyasi rakiplerimiz gerçekten başarılı olduğunda, düşmanlığımız onların başarılarını görmemizi engeller. Bunun yerine onların başarısızlıklarına odaklanır, önyargılarımızı doğrular ve önyargılı inançlarımızı pekiştiririz. Bu, siyasi bölünmenin her iki tarafını da etkileyen bir kısır döngüdür.

Trump'ın konuşmasında karanlık anlar yaşandı mı? Kesinlikle. “Komedyen”in Porto Riko hakkında yanlış yönlendirilmiş ve berbat şakasını yaptığını görecek kadar erken orada değildim. Aslında tekrar tekrar oynatılan kliplerin çoğunda orada değildim çünkü bu yorumlar manşetler tarafından yapılmamıştı. Bazı öfke ve öfke anlarına rağmen (Demokratlar bunu medyanın ilgisine kapılmadan her zaman ifade ediyorlar) oda sayısız canlandırıcı umut ve vatanseverlik anlarıyla doluydu. Ama unutmayın, nefret peşinde koşarken o anları görmek imkansızdır.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Trump, onları küçümsemediği için on milyonlarca Amerikalının ilgisini çekiyor. Onların hayatlarıyla, oldukları insanlarla veya sevdikleri şeylerle alay etmez. Onları azarlamak yerine takipçilerine yeniden büyük hayaller kurmaları için güç veriyor. Onların duygularını kabul ediyor ve elit liberallere karşı geri adım atmalarına izin veriyor. Prestijli okullara gittikleri için üstün zekayla övünenlerin çoğu zaman gerçeklikten kopuk olduklarını vurgulayarak statükoya meydan okuyor. Sıradan Amerikalıların yanında duruyor, onların mücadelelerini kabul ediyor ve sistemi sorgulamayacak kadar saf olmadıklarında ısrar ediyor.

Medya Donald Trump'ı narsist olarak nitelendirse de takipçileri onu kendi değerlerinin ve haklarının savunucusu olarak görüyor.
“Gerçekten her şey yolunda mı?” Trump, artan suç oranları, karşılanamaz yaşam maliyetleri ve çocuklara ebeveynlerinden ziyade öğretmenlerine güvenmelerini söyleyen rahatsız edici eğitim direktifleri gibi göze çarpan konulara dikkat çekerek bu soruyu soruyor. Popüler olsun ya da olmasın basit çözümler talep ediyor ve bize “normal” olduğu söylenen şeyin aslında bundan başka bir şey olmadığını hatırlatıyor.

Trump, yalnızca mevcut yönetimi eleştirmek yerine, yalnızca hayal kırıklıklarını dile getirmekle kalmıyor, aynı zamanda çözümler sunarak ve onlar için her gün mücadele ederek destekçilerinde yankı uyandırıyor. Medya onu narsist olarak nitelendirse de takipçileri onu kendi değerlerinin ve haklarının savunucusu olarak görüyor.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Dikkatli olmazsanız, diğer tarafı reddetmek – çoğu Trump'ın yaptığı gibi – onun destekçilerini ve kararsızları da reddetmek anlamına gelir. Bu yabancılaşma, seçmenlerin pes etmelerine neden olacak ve diğer tarafın hiçbir zaman şampiyon olacağına inanmadıklarını açıkça ortaya koyacaktır. Sol, onların oylarını kazanma şansını kapatarak, köprülemeyi umduklarını iddia ettikleri uçurumu daha da güçlendiriyor.

Kısacası, bulmak istediğiniz tek şey bu olmadığı sürece nefret aramayın.

LEE HARTLEY CARTER'DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN