Trump, Ukrayna'ya yardım etmek için uygulanabilir ve yeni bir yol önerdi. Hadi düşünelim

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

Geçerli bir e.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bir başkan, Avrupa'ya yönelik planları olan bir düşmana karşı savaşta bocalayan bir müttefiki finanse etme konusunda Kongre'nin inatçılığıyla karşı karşıya kalır. 1941'de Başkan Roosevelt, İngilizleri Nazi Almanya'sına karşı desteklediği için ABD Senatosu'nda tecrit yanlılarıyla karşı karşıya geldiğinde durum böyleydi.

Rusya-Ukrayna savaşı çok önemli bir yıla girerken, Ukrayna destekçileri Temsilciler Meclisi'nde benzer bir siyasi muhalefetle karşı karşıya kalıyor; burada Meclis Başkanı, Senato'dan geçen finansman tasarısının vardığında geçersiz olduğunu ilan etti. 1941'deki İngiltere gibi Ukrayna da istikrarsız bir durumda. Daha fazla askeri yardım olmazsa Ukrayna, Adviivka'nın son düşüşü gibi giderek daha fazla toprak kaybedecek.

Çıkmazı nasıl çözebilir ve Ukrayna'ya nasıl yardım edebiliriz? Herkes arasında eski Başkan Donald Trump bir geçici çözüm önerdi: silah transferlerinin maliyetini krediye dönüştürmek. Trump, kredinin faizsiz olacağını ve yalnızca “Ukrayna zengin olursa” ödeneceğini bile belirtti.

ULUSLARARASI MAHKEME, UKRAYNA'NIN ALTYAPILARINA YÖNELİK SALDIRILAR NEDENİYLE RUS POLİSLER İÇİN TUTUKLAMA EMİRLERİ ÇIKARDI

Bunun tarihsel bir örneği var. 1940'ta yeniden seçilmesinin ardından Karayipler gezisi sırasında Başkan Roosevelt, ABD'nin, ABD FDR'nin savunması için hayati önem taşıyan ülkelere askeri teçhizat ve mühimmat ödünç verebileceği veya kiralayabileceği bir mekanizma tasarladı. ev yanıyordu. FDR, yardımı Birleşik Krallık'a verilen bir hibe olarak tasarlamayarak “dış yardım” konusundaki endişeleri giderdi.

FDR daha önce siyasi rakiplerine haksızlık etmişti. FDR, İngilizlere 50 deniz destroyeri vermek yerine, bunların Karayipler ve Batı Atlantik'teki İngiliz üslerinin ABD'ye devredilmesiyle eşleştirilmesinde ısrar etti. Anlaşma sanatı açısından bu nasıl?

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ukrayna ordusunun yeniden canlanan Putin'in NATO'yu tehdit etmesini ve bizi savaşa çekmesini engellemesini sağlamaya devam etmek ABD'nin hayati ulusal çıkarınadır. Bu riskler göz önüne alındığında, Ukrayna'nın varoluş mücadelesi verdiği göz önüne alındığında, kredilerde ısrar etmek zor görünüyor.

Churchill, Lend Lease'i “çaresiz bir borçlunun son varlıklarını toplayan bir şerife” benzetti. Ancak yeni askeri yardım olmazsa Ukrayna'nın şansı azalacak.

FDR'nin İngilizlere rehberlik etme konusunda manevra yapması.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Böyle bir yaratıcılığı kullanmalı, Trump'ın fikrini değerlendirmeli ve evet'i yanıt olarak kabul etmeliyiz.

Galibiyeti al.

MICHAEL ALLEN'DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN