STEVE HILTON: Los Angeles'ta dumanın kokusunu ve öfkeyi hissedebiliyorsunuz. Kaliforniya değişebilir. Şimdi başlıyor

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Şu anda Los Angeles'ta havada olan sadece keskin duman değil.

Korku, endişe ve acı var. Bu yangınları ne zaman kontrol altına alacaklar? Ya rüzgar şiddetlenirse? Peki ya sırada benim mahallem varsa?

Tahliye edilenler için: Ne zaman geri dönebilirim? Neden evcil hayvanımı almama izin vermiyorlar? Yoksa ilacım mı?

HARİTALAR ORMAN YANGINLARINDAKİ YARIŞIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ, YOK EDİLEN EVLERİ GÖSTERİYOR

Hepsinden kötüsü, evlerini kaybedenler veya sayıları az ama trajik bir şekilde artan vakalarda sevdiklerini kaybedenler için tam bir umutsuzluk. Ve sorumlu kişilerin beklediğimiz aciliyetle, enerjiyle ya da açıkçası empatiyle yanıt vermedikleri duygusu.

Bu da bizi bugün Los Angeles'ta çok belirgin olan diğer duyguya getiriyor: öfke.

Kuru yangın muslukları ve boş rezervuarlarla ilgili şok edici gerçeklerle karşılaşıldığında kollarını sallayarak “yerel halka sorun” diyen bir valiye öfke.

Bu felakete hazırlanma konusundaki başarısızlığıyla yüzleşen 'yerel kişi' Belediye Başkanı Karen Bass'a öfke şehirde olmakkamera karşısında donup kaldım. İhtiyacımız olan güçlü liderlik yerine iki dakikalık tuhaf, acıklı bir sessizlik.

Ancak hazırlık ve tepki konusundaki bu kısa vadeli başarısızlıklar, bizi bu noktaya getiren uzun vadeli başarısızlıklarla karşılaştırıldığında göreceli olarak önemsiz kalıyor.

LOS ANGELES ORMAN YANGINLARI: SANTA ANA'YA GERİ DÖNEN RÜZGARLAR ÖLÜMCÜL ALEVLERİN YAYILMASINI TEHDİT EDİYOR

Mart ayında, yeni kitabım 'Califailure – Amerika'nın En Kötü Yönetilen Eyaletinin Yıkılışını Geriye Döndürmek', California'yı, en sonda olmak isteyeceğiniz her listenin başında bırakan beceriksizlik ve ideolojik aşırıcılığın korkunç birleşimini kataloglayacak. Ülkedeki en yüksek yoksulluk oranından en kötü iş ortamına kadar, en üstte olmak isteyeceğiniz her listenin en altında; en yüksek konut maliyetleri ve en düşük ev sahipliği. Suç ve evsizlik kontrolden çıktı. Hepsi Amerika'daki en yüksek vergilerle ödendi.

Artık Los Angeles'taki felaketle birlikte herkes işlerin ne kadar kötü gittiğini görebiliyor.

Orman yangını krizinin her yönü ya Demokrat politikalardan ve Demokrat politikacılardan kaynaklandı ya da onlar tarafından daha da kötüleştirildi.

Elbette “iklim değişikliğini” suçlamaya çalışıyorlar. Ancak benzer iklimlere ve benzer coğrafyaya sahip diğer yerler aynı şekilde acı çekmiyor gibi görünüyor.

Kaliforniya'da çevresel aşırılık, ormanlarımızdaki ve çalılıklarımızdaki “yakıt yükü” olarak bilinen durumu yönetmeye yönelik eylemi durdurdu. Aşırı büyümüş ormanların inceltilmesi, çalılıkların ve çalılıkların temizlenmesi – yanlış yönlendirilmiş Demokrat politikaları tarafından engellendi.

Yangının önlenmesine harcanması gereken para, elektrikli araçlar gibi kontrol edilemeyen yangın riskini azaltmak için hiçbir şey yapmayan ideolojik takıntılara yönlendirildi.

Sürekli “kuraklık” kelimesini duyuyoruz ama aslında çoğunlukla insan kaynaklı. İhtiyacımız olan tüm suya sahibiz; sadece onu toplayıp depolamıyoruz ve doğru yerlere ulaştırmıyoruz.

Ve her şeyin altında yatan çılgın kurallar ve düzenlemeler, çılgın dadı devleti, bitmek bilmeyen bürokrat orduları ve işgüzarlar, herhangi bir şeyin yapılmasını, ihtiyacımız olan konut ve altyapının inşa edilmesini imkansız hale getiriyor.

NEWSOM, DEM PARTİSİ BAĞIŞ TOPLAMA PLATFORMUNA BAĞLANTI VERİLEN FACT-CHEK SİTESİ İLE YANGINA MÜDAHALEYİ KORUYOR

'Yeşil' bürokrasileri, yangınları tetikleyen elektrik hatlarını gömmek veya yalıtmak gibi hayati önem taşıyan işleri bile yavaşlattı veya engelledi! Bu çevre için ne kadar iyi?

Bütün bu saçmalıklara bir son vermenin zamanı geldi. Artık sağduyulu politikaların ve yetkin hükümetin zamanıdır.

Odaklandığım şey bu. Kaliforniya'daki politika kuruluşum Golden Together, insanlara şu anda nasıl yardım ettiğimize dair olumlu, pratik fikirler geliştirmek ve iyileşmeye yardımcı olmak için doğru şeyleri yaptığımızdan emin olmak amacıyla iş dünyasının liderlerini, inanç topluluğunu, yangınla mücadele ve önleme uzmanlarını bir araya getirdi. ve hızla yeniden inşa edin.

Chino Hills'teki Calvary Şapeli'nden Papaz Jack Hibbs, yerinden edilmiş ailelere yardım etmek ve cesur (ve bitkin) ilk müdahale ekiplerimizi desteklemek için kiliseleri ve ibadethaneleri seferber ediyor.

Yardım ve kurtarma çabalarını engelleyen saçma kuralları ortadan kaldırmalıyız; örneğin, arzın kesintiye uğradığı bir yere güç sağlamak için eyalet dışından acil durum jeneratörlerinin getirilmesini imkansız hale getiren saçma 'iklim' düzenlemeleri.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Sizi bürokrasi düğümlerine bağlayan bürokrasiden kurtulalım. Vali Gavin Newsom, evlerin yeniden inşasına yönelik izinleri “hızlandırmak” istediğini söyledi. Harika! Dışında: “Hızlandırılmış” derken tam olarak ne demek istiyor? 120 günden fazla sürebilir mi? Daha önce orada bulunan evi yeniden inşa etme izni için mi? Şu anda her şey çok belirsiz. Ama hemen olmalı!

1994'teki Northridge depreminden sonra dönemin Valisi. Cumhuriyetçi Pete Wilson, kuralları yırtıp attı ve Santa Monica otoyolunun 66 günde yeniden inşa edilmesine yardımcı olan temizlik ve inşaat sözleşmelerini uygulamaya koydu.

Vali Wilson'la konuştum. Onun önerilerini, ev inşaatçıları ve girişimcilerden gelen birçok pratik fikirle birlikte politika önerilerimize dahil ettik.

Silikon Vadisi'ndeki teknoloji liderlerinden, potansiyel olarak tehlikeli orman yangınlarını başlamadan önce tespit edip söndürmek için yapay zeka, insansız hava araçları ve otonom yangın söndürme araçlarını kullanacak yeni bir 'İtfaiye Gücü' için bir plan geliştirmelerini istedim.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bunların hepsini ve daha fazlasını politika belgemizde bulabilirsiniz: Kurtarma, Reform, Yeniden İnşa.

Kaliforniya'da değişim zamanı geldi ve bu ilk adım.

STEVE HILTON'DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN