Silah yasağının ardından New Mexico valisini görevden almalıyız, yoksa bu sonuçlarla yüzleşeceğiz

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

O meşhur “ben” kelimesi: Suçlama. Bu, Amerikalıların yakın tarihte fazlasıyla aşina olduğu kelimedir. Başkan Trump iki kez azledildi. Joe Biden şu anda kendisinin olası görevden alınmasıyla karşı karşıya. Ve burada, New Mexico’da, valinin malikanesini işgal eden zorbayı azletmek için savaşıyoruz.

Çoğu durumda, bu eylem oldukça siyasallaştırılmış ve aşırı derecede partizandır. Açıkçası, adalet sistemi siyasi amaçlarla Başkan Trump’a karşı silah haline getirildi ve hâlâ da kullanılıyor. Şimdi Washington’daki Demokratlar liderlerinin safına akın ediyor ve partizan oyunları başlıyor.

New Mexico’da ise durum tam tersi.

YENİ MEKSİKA VALİSİ, DEMOKRAT’IN SÜPÜRÜCÜ SİLAH EMRİ ÜZERİNDE GERİLİM ARTIRKEN CUMHURİYETÇİLERİN KENDİSİNE ‘TEŞEKKÜR ETMESİ’ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Geçen hafta, Demokrat Vali Michelle Lujan Grisham, pandemi sırasında haklarımızı kısıtlamak, Albuquerque ve çevredeki Bernalillo İlçesi genelinde açık ve gizli taşımayı askıya almak için ülke çapındaki zorbalar tarafından yaygınlaştırılan bir acil halk sağlığı emrini kullandı.

Vali bir anda Anayasamıza olan yeminini bozdu ve tüm Yeni Meksikalıların güvenliğini riske attı.

MECLİS CUMHURİYETÇİLERİ YENİ MEKSİKA YÖNETİMİNİ İKİNCİ DEĞİŞİKLİĞİ ‘AÇIK BİR ŞEKİLDE İHLAL ETTİĞİ’ NEDENİYLE KINMAYA BASTI

Bu acil durum emri ülke çapındaki ve hatta koridordaki liderlerin incelemesi altındadır. Silah kontrolü aktivistleri ve liberal politikacılar da bu emrin iptal edilmesini talep eden Cumhuriyetçilere katılıyor. New Mexico’nun Demokrat Başsavcısı Raúl Torrez, anayasaya aykırılığı nedeniyle bu acil durum kararını mahkemede savunmayacağını duyurdu.

NRA ve ACLU Anayasayı ihlal ettiğiniz konusunda hemfikir olduklarında her şeyi berbat ettiğinizi biliyorsunuz!

New Mexico’da hesap verebilirlik talep eden ve Vali Lujan Grisham’ın görevden alınması çağrısında bulunan ilk yasa koyucular bizdik. Temsilci Block ve ben mücadeleye liderlik ediyoruz ve bu kararın iptal edilmesini ve Vali Grisham’ın görevden alınmasını isteyen iki partili, tabandan destekçilerden oluşan sağlam bir koalisyon kuruyoruz.

Ülkenin dört bir yanındaki ilerici valiler New Mexico’yu izliyor ve kendi eyaletlerinde uygulamaya başlayabilmek için bu tür idari aşırı müdahalelerin işe yarayıp yaramayacağını görmek için bekliyorlar.
Bir kere haklarımızı ihlal etmek için bu kadar ileri gittiyse yine yapacaktır ve biz buna izin vermeyeceğiz.

GOP, BIDEN İDARİ MÜTTEFİKİNDEN NM’NİN ‘ANAYASAYA AYRI GÜÇ ELDE ETME’ İŞİNİ DURDURMAK İÇİN ADIM ATMASINI İSTİYOR

Ülkenin dört bir yanındaki ilerici valiler New Mexico’yu izliyor ve kendi eyaletlerinde uygulamaya başlayabilmek için bu tür idari aşırı müdahalelerin işe yarayıp yaramayacağını görmek için bekliyorlar.

Seçilmeden önce, New Mexico’da İkinci Değişiklik’in sürekli ihlaline karşı mücadele etmek için Silah Yanlısı Kadınlar adında bir yurttaş eylem grubu kurdum. İlericilerin sürekli olarak yasal silah sahiplerini etkileyen yasa tasarıları sunmalarından ve gerçek suç sorunlarına çözüm bulmak için hiçbir şey yapmamalarından bıktım.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Vali Lujan Grisham’ın idari emri şiddeti frenleyecek hiçbir şey yapmıyor. Hatta basın toplantısında bir gazeteci bunun suçluların taşımasını engelleyip engellemeyeceğini sorduğunda bunu itiraf etti ve kendisi bunun olmayacağını gururla ilan etti.

Temsilci Lord ve ben sadece Yeni Meksikalılar için değil, aynı zamanda silah sahibi tüm Amerikalılar için de ayağa kalkıyoruz ve sıranın kendi eyaletlerinden gelmesinden endişeleniyoruz.

Bu emirlerin tekrar gerçekleşmesini ne engelleyecek? Eğer İkinci Değişiklik haklarımızı bir kalem darbesiyle elimizden alabiliyorlarsa, bunu dinimize, konuşmamıza ve Anayasamızda sayılan diğer tüm haklara da yapabilirler.

Hayatın her kesiminden ve geçmişinden gelen yeni Meksikalılar mesajımıza katılıyor ve değişim istiyor. Suçla mücadele, kolluk kuvvetlerinin sokaklarımızı yeterince korumak için ihtiyaç duydukları fon ve kaynaklarla donatılmasıyla başlar. Suça karşı değil, kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışarak suçla mücadele ediyoruz.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Artık Vali Lujan Grisham’ı görevden almanın ve görevine ve Anayasamıza açıkça saygısızlık etmesinden dolayı onu sorumlu tutmanın zamanı geldi.

Sorumluluğa giden yol uzun ve rüzgarlı ama bu bizi caydırmayacak. New Mexico ve ülkemizin iyiliği için ısrar edeceğiz. Tarihin doğru tarafında olacağız ve savaşmadan geri adım atmayacağız.

Cumhuriyetçi John Block, New Mexico Temsilciler Meclisi’nde New Mexico’nun 51. bölgesini temsil ediyor.

Cumhuriyetçi Stefani Lord, New Mexico Temsilciler Meclisi’nde New Mexico’nun 22. bölgesini temsil ediyor.