Sevgili arkadaşım Sen Joe Lieberman hakkında hepinizin hatırlamasını istediğim şey şu:

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Joe Lieberman'ın tüm ailesi ve arkadaşları gibi ben de onun ani ölüm haberleriyle boğuşuyorum. Bunun bir şok olduğunu söylemek yetersiz kalır. Onun kaybının acısını paylaşan pek çok kişiye katılırken, aynı zamanda onun harika hayatını da yansıtıyorum.

O, inançla yönlendirilen, aileye ve politik anın ötesinde görev duygusuna dayanan, derin prensiplere sahip bir adamdı. Esprili ve çekici bir mizacı olan sessiz bir adamdı, nezaket doluydu ve geçmişteki hatalardan ders almamızı sağlamak konusunda çelik gibi bir kararlılığa sahipti.

Joe'yu tanımak, temel düzeyde şunu anlamaktır: Sevgili eşi Hadassah olmadan Joe olmaz. Hadassah ve Joe, birbirlerinin fikirlerine değer veren ve her zaman birbirlerinin arkasında duran sevgi dolu bir çiftin harika bir örneğiydi. Çocukları ve torunları onun Kuzey Yıldızıydı.

Senatör Joseph Lieberman, eşi Hadassah ile birlikte 2012 yılında Senato'dan emekli olduğunu duyurdu. (AP)

Joe'nun vefatından bu yana koridorun her iki tarafındaki önde gelen siyasi figürlerden pek çok övgü okudum. İnsanların, onun hayatını hatırlarken, Joe Lieberman'ın özünde kim olduğunu anladıklarını görmek ve siyasi eğilimleri ne olursa olsun herkesin onu övdüğünü duymak, Joe'nun karakterinin, zekasının ve nazik eğiliminin kanıtlandığını duymak büyük bir rahatlık oldu.

JOE LIEBERMAN'IN YAHUDİ KARŞITI NEFRETİNDE YÜKSELİŞE İLİŞKİN ÖZEL YAKLAŞIMI

Joe sanki ailesinin yakınlığını dış yaşamına yansıtıyormuşçasına insanları bir araya getiriyordu.

Joe'nun siyasi geçmişinin makul bir analizi onun utanmaz bir sosyal liberal olduğunu gösterecektir. O zamanlar partisinde yaygın olduğu gibi, her zaman orduya karşı güçlüydü ve sağlam bir Scoop Jackson-Ronald Reagan dış politikasına inanıyordu. Kendisi, kötülüğün güçleriyle erkenden yüzleşmek gerektiğini ve bunu yapmazsak ne olacağını kişisel olarak anlamıştı; Hadassah'ın ebeveynleri Holokost'tan sağ kurtulmuş kişilerdi.

Joe Lieberman, 2000 başkanlık adaylığında Al Gore'un aday arkadaşıydı. Florida'da ABD'nin Demokrat başkan yardımcısı olarak 537 oy aldı. Yalnızca birkaç yıl sonra Joe, 2008'de Senatör John McCain'in kanat adamı oldu ve John'un başkan olmasını desteklemek için partisinden ayrıldı.

Günümüzün aşırı partizan ortamında bunun olacağını düşünmüyorum. Ama bana göre bu tek bir olayla açıklanabilir.

KESİNLİKLE 'LIEBERMAN': GEÇMİŞ CONNECTICUT DEMOKRATININ BAĞIMSIZ VE GAREMLİ POLİTİKASI

Joe'nun hayatı ve mirasına ilişkin tartışmada gözden kaçırılan şey – ve birlikte yaptığımız seyahatlerde açıkça görülen şey – onun 11 Eylül 2001'den ne kadar derinden etkilendiğidir. kötülük karşısında güçlü kalarak milletini ve sevgili İsrail'ini koruyor.

O, Başkan Bush'un Ortadoğu'daki aşırı rejimlerle mücadele etme ve radikal İslam söz konusu olduğunda saldırıya geçme çabalarını tüm kalbiyle destekledi.

Irak'taki yükselişi destekleme kararı Demokratlar ve genel olarak halk arasında pek beğenilmedi. Üç Dost (ben, John ve Joe olarak anılmaya başlandık) Irak'ta zemin kaybederken Başkan Bush'un çabalarını tam olarak destekledi.

NETANYAHU ÜZERİNE LIEBERMAN DINGS SCHUMER: BUNU SUNAK'A MI ZELENSKYY'YE YAPAR MI?

Bu, Senatör Lieberman'ı partisiyle ve Amerikalıların çoğunluğuyla anlaşmazlığa düşürdü. Ancak bu sayede Joe, John'la sarsılmaz bir bağ kurdu. Ve ülkemiz için farklı şekillerde fedakarlık yapan ve ulusunu her zaman her türlü politikanın üstünde tutan iki gerçek Amerikan kahramanı John McCain ve Joe Lieberman'ın huzurunda olduğum için şanslıydım.

McCain, Graham ve Lieberman

Senatör John McCain, Lindsey Graham ve Joe Lieberman, 4 Eylül 2008'de St. Paul, Minnesota'daki Xcel Enerji Merkezi'nde Cumhuriyetçilerin Ulusal Toplantısı sırasında. McCain bu akşamki konuşmasında partisinin başkan adaylığını kabul edecek. (Getty Images aracılığıyla Keith Bedford/Bloomberg)

Senatör Lieberman, Senatör McCain'de kaybetmeyi göze alamayacağımız bir savaşı kazanma kararlılığını gördü. Bu, Senatör McCain'in, Amerika'nın sadece radikal İslam'dan değil, Putin ve İran ayetullahı gibi kötü aktörlerden gelen saldırganlığa karşı da güçlü olması gerektiğine dair inancını güçlendirdi.

Senatör Lieberman daha sonra Başkan Obama'nın Irak'tan güç çekmesine ve Başkan Biden'ın Afganistan'dan çekilme kararına şiddetle karşı çıktı. Joe, başıboş bırakılan radikal İslam'ın geri geleceğini fark etti. Onlarla bizim topraklarımızda savaşmaktansa orada savaşmanın daha iyi olduğunu biliyordu.

Joe ayrıca her zaman İran ayetullahının Büyük Şeytan olduğuna inanıyordu. Kurucularından olduğu United Against Nuclear Iran'ın liderliği aracılığıyla, Ayetullah'ın nükleer silaha sahip olması durumunda dünyanın nasıl daha kötü bir şekilde değişeceğini bize sürekli olarak hatırlattı.

Graham ve Lieberman

Joseph Lieberman ve Lindsey Graham, 4 Eylül 2008'de St. Paul, Minnesota'da Cumhuriyetçilerin Ulusal Toplantısına katıldılar. (Keith Bedford/Bloomberg, Getty Images aracılığıyla)

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Senatör Lieberman'a bu katı ilkeler rehberlik etti ve onlar benim görüşlerimi Senato'ya bildirdiler. Şimdi Joe'yu onurlandırmak ve anmak için yapabileceğim en iyi şey mücadelede kalmak.

Yahudi devletini marjinalleştirmek ve ülke içinde bizi zayıflatmak isteyen Soldakilerle mücadeleye elimden geldiğince devam edeceğim. Radikal İslam'dan, Putin'den, İran'dan ve Çin'den karşı karşıya olduğumuz tehdidi anlamayan ve bizi tehlikeye atarak dünyadan çekilmemizi isteyen Cumhuriyetçi Parti'nin izolasyon yanlısı kanadına da aynı güçle karşı koyacağım.

Senatör Lieberman'la son konuşmam, Squad'ın yanlış yolda olduğunu ve dünyadan çekilme çağrılarının bizi daha güvenli kılmadığını anlayan genç nesil Cumhuriyetçiler ve Demokratlardan ne kadar etkilendiğimle ilgiliydi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu konuşmayı Joe ölmeden önce yaptığım için mutluyum. Ona başardıklarının ve yapmaya devam ettiklerinin genç nesiller için fark yarattığını anlatabildim.

Bir kamu görevlisi olarak bundan daha iyi bir mirasa sahip olabilir misiniz? Huzur içinde yat sevgili Amigo. Tekrar bir araya gelene kadar.

SEN HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN. LINDSEY GRAHAM

Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Amerika Birleşik Devletleri Senatosunda Güney Carolina'yı temsil ediyor.