Sevdiklerinizin ölmeden önce geride bırakmanızı istediği 3 büyük şey

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Keşke yaşlanma, kazalar, acil durumlar ve vefat gibi yaşam döngüsü sorunlarının getirdiği stres hakkında bu kadar çok şey bilmeseydim, ama ne yazık ki çok fazla deneyimim oldu.

Gelecek Dosyası mirası ve dilek planlama sisteminin yaratıcısı olarak, bu sorunlarla ilgilenen diğer kişilerden, genellikle basit ve değerli bir hazırlık yapmak için zaman ayırmamış kişilerden de haber alıyorum.

Sevdiklerinizin arkanızda belli bir mücevher parçasını veya aile yadigârını bırakmanızı istediğini düşünebilirsiniz, ancak evrensel olarak onlara bırakabileceğiniz paha biçilemez üç şey vardır.

Babam acayip bir kaza geçirdi ve tartıştığımız ve hazırladığımız durumun aynısıyla yaşam destek ünitesine bağlandı. (iStock)

No. 1: Dilekleriniz Konusunda Netlik

Bir kaza durumunda istekleriniz nelerdir? Eğer geçerseniz, nasıl gömülmeyi, hatta belki yakılmayı istiyorsunuz? Büyük ya da küçük mülkünüzün nasıl bölünmesini istiyorsunuz?

ÇOK GEÇ OLMADAN KOMŞUNUZUN BİLMESİ GEREKEN BEŞ ŞEY

Bunlar düşünülmesi eğlenceli şeyler değil, ancak yaşlanma sorunu, kaza, acil durum veya vefat durumunda sevdiklerinizin bunları düşünmesi daha da zordur.

Dileklerinizi iletmek, sevdiklerinizi ömür boyu kederden ve binlerce dolardan kurtarabilir.

Babam miras ve dilek planlama sistemimiz Future File’ın prototipini oluştururken, yaşam destek ünitesine bağlı olması durumunda onun dilekleri hakkında bir tartışma yaptık. İlk direktifi “siz karar verin” oldu ve ben de bu sorumluluğun ve yükün üzerime binmesini istemediğimi ilettim.

el ele tutuşmak

Hazırlığımız, aklımıza ve yüreğimize o ağır yük binmeden ilerlememizi sağladı. (iStock)

Kabul etti ve bir sonraki kararı şu oldu: “Makineler beni sonsuza kadar hayatta tutsun.” Gerçekten istediğinin bu olup olmadığını sorduğumda daha çok düşündü. Nihai arzusu, iki farklı doktorun normal bir hayata dönmeyeceğini ve böyle bir durum meydana gelmesi durumunda buna güvenmek için yeterli olacağını doğrulamasını sağlamaktı.

Bu tartışmadan yaklaşık altı ay sonra babam tuhaf bir kaza geçirdi ve tartıştığımız ve hazırladığımız durumun aynısıyla yaşam destek ünitesine bağlandı. Birçok doktora danıştıktan sonra aslında “beyin ölümü” yaşadığını öğrendikten sonra onu yaşam desteğinden çıkardığımızda kız kardeşim ve ben onun isteklerini yerine getirdiğimizi biliyorduk.

ÖLMEDEN ÖNCE PAYLAŞMANIZ GEREKEN SIRLAR

Eğer bu direktif bende olmasaydı ve bu kararı tek başıma veya kız kardeşimle birlikte vermeseydim, hayatımızın geri kalanında doğru kararı verip vermediğimizi sorgulayarak bu yükü omuzlayacaktık. Hazırlığımız, aklımıza ve yüreğimize o ağır yük binmeden ilerlememizi sağladı.

Ek olarak, babamın son düzenlemeler gibi şeylerle ilgili isteklerini gözden geçirmek bize 10.000 dolardan fazla tasarruf sağladı; bu, zaten pahalı olan bir süreçte çok büyük bir para yığınıydı.

Beyaz arka plana sahip reçeteli şişedeki ilaçlar

Kaza yapmak? Sevdiklerinizin aldığınız ilaca erişebilmesi gerekecektir. (iStock)

No. 2: Önemli Bilgilerinize Erişim

Sevdiklerinizin kederden ve ekstra masraflardan kaçınmasına yardımcı olmanın yanı sıra, önemli bilgilerinizi bulmaya çalışırken onlara zaman kazandırmak istersiniz. Future File gibi bir miras ve istek planlama sistemine sahip olmak, ilgili herhangi bir yaşam döngüsü olayı için ihtiyacınız olan her şeyi iletmeyi hatırlamanızı sağlayabilir.

Kaza yapmak? Sevdikleriniz hangi ilacı kullandığınıza ulaşabilecek. Hafıza sorunlarınız mı var? Sevdikleriniz faturalarınızın karşılandığından ve hiçbir şeyin gözden kaçmadığından emin olabilecekler.

SINEAD O’CONNOR, ANİ VEFATINDAN YILLAR ÖNCE ÖLÜM DURUMUNDA ÇOCUKLARINA NE YAPACAKLARINI ÖĞRETTİ

Eğer geçerseniz vasiyetinize, güveninize ve diğer ilgili belgelere erişebilecekler. Kiralık kasanızın anahtarını veya kasanızın kodunu ve yerini bulabilecekler. Sosyal medya hesaplarınızla ne yapacaklarını ve hatta belki de kimsenin erişmesini istemediğiniz hassas bilgileri bile bilecekler! Hesaplarınızı, danışmanlarınızı ve diğer önemli bilgilerinizi sorunsuz bir şekilde bulabilirler.

Bilmeleri gereken ne olursa olsun, bunu önceden organize etmek sevdiklerinize yüzlerce saatlik zaman kazandırabilir (yine babamın ben ve kız kardeşim için yaptığı bir şey). Caring.com, vefat ettikten sonra işleri tamamlamanın altı aydan iki yıla kadar sürebileceğini paylaştı! Onları kurtarabileceğiniz her saat gerçek bir hediyedir.

Huzurevindeki kadın

Sevdiklerinizin kederden ve ekstra masraflardan kaçınmasına yardımcı olmanın yanı sıra, önemli bilgilerinizi bulmaya çalışırken onlara zaman kazandırmak istersiniz. (iStock)

No.3: Temizlenmiş Bir Ev

Bu durumda daha çok sevdiklerinizin yapma tüm eşyalarını arkanda bırakmanı istiyorum.

Amerikalılar olarak bir şeyler biriktirmeyi seviyoruz. İster kıyafetler, aletler, duygusal nesneler, koleksiyon parçaları veya “bir gün ihtiyaç duyabileceğiniz” bir sürü eşya olsun, bir şeyleri istiflemeniz, toplamanız ve/veya biriktirmeniz, sonuçta sevdikleriniz için büyük bir kabusa dönüşür. Evinizi ve deponuzu temizlemek ve neyin değerli veya duygusal olabileceği konusunda kararlar almak için zaman ayırın.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Devasa bir karmaşayı miras almak isteyen hiç kimse kesinlikle yok.

Eşyalarınızı düzenli olarak gözden geçirin. Hayatınız boyunca sevdiklerinize duygusal eşyalar hediye etmeyi düşünün, böylece o eşyaların sevincini ve takdirini onlarla birlikte yaşayabilirsiniz.

Deponuzda eşyalarınız varsa ve bunları kimse istemiyorsa ve bunları birkaç yıldır kullanmadıysanız, bunları tamamen çöpe atmayı düşünün. Hem sevdiklerinizin zamanından hem de tekrarlanan depolama ücretinden tasarruf edeceksiniz.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Ve geride bıraktığınız değerli veya son derece duygusal eşyalarla ilgili niyetiniz konusunda gerçekten net olun. Öğeleri nerede bulacağınıza, kime iletilmesi gerektiğine ve mirasınızdaki ve dilek planlama sisteminizdeki diğer her şeyden kurtulmanızın sizin için sorun olmayacağına dair talimatlar bırakın.

Bunları düşünmek hiçbir zaman eğlenceli olmasa da ve bugün harekete geçmekte tereddüt ediyor olsanız da, yapmazsanız sevdikleriniz gelecekte bunu yapmak için daha fazla zaman harcamak zorunda kalacak.

CAROL ROTH’DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN