'Seni seviyorum küçük kardeşim': Hamas'ın elinden aldığı sevdiğine dair umut tutmak

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ÜCRETSİZ bir hesap oluşturun.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Yine birlikte müzik çalacağız.

Sana tekrar sarılacağız. Birlikte Tayland'a gideceğiz. Dönüşünüzü kutlayacağız.

Kardeşim Evyatar David'in Hamas teröristleri tarafından Gazze'de yeraltında esaret altında tutulduğu ve insanlık dışı koşullara maruz kaldığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 420 günden fazla zaman geçti. Evyatar henüz 23 yaşında ve onun tek “suçu” o korkunç günde Nova Müzik Festivali'nde hayatını kutlamak, müzik dinlemek ve dans etmekti. Bir arkadaşıyla birlikte rehin alınırken, festivalde yanında bulunan iki arkadaşı da soğukkanlılıkla öldürüldü.

İlay David (Solda) ve kardeşi Evyatar. Evyatar, bir yılı aşkın süredir Gazze'de Hamas teröristleri tarafından rehin tutuluyor. (David ailesi)

Ben onun ağabeyi İlay ve acil bir mesajım var: Evyatar ve 100 rehinenin tamamı hemen eve dönmeli. Dünya bu talepte yanımızda; Amerikan halkı muazzam destek gösterdi, ancak yönetimde olası değişikliklerle karşı karşıya olduğumuz için daha fazla beklemeyi göze alamayız. Bu rehineler, yani sevdiklerimiz, her gün fiziksel, cinsel ve zihinsel olarak işkence görüyor.

NOVA MÜZİK FESTİVALİ KATLİAMDAN KURTULANLAR 'BİR DAHA ASLA' YEMİYOR

Ben bu satırları yazarken onlar Hamas'ın yer altı tünellerinde havasız ve güneş ışığı olmadan ölüyorlar. Rehinelerin yarısından fazlasının hâlâ hayatta olduğunu, nefes aldığını ve her gün bu korkunç koşullarda hayatta kalmak için mücadele ettiğini biliyoruz. Yarıdan fazlası. Onlar ebeveyndir, onlar çocuktur, onlar büyükanne ve büyükbabadır, onlar kardeştir. Onları evlerine geri döndürmek için bize, hepimize güveniyorlar.

Evyatar David, Gazze'de Hamas teröristleri tarafından rehin tutuluyor. David, 7 Ekim 2023'teki Nova festivali sırasında kaçırıldı.

Evyatar David, Gazze'de Hamas teröristleri tarafından rehin tutuluyor. David, 7 Ekim 2023'teki Nova festivali sırasında kaçırıldı. (David Ailesi)

Artık zaman yok. Geçtiğimiz yıl ailem ve ben Evyatar'ı eve getirmek için mümkün olan her şeyi yaptık. En büyük korkumuz her şeyin boşuna olması. Diri diri kaçırılan, aylarca süren zorlu esaretten sağ kurtulan masum insanlar öldürülüyor. Kurtarılmayı beklerler ama bunun yerine onları esir alan acımasız kişiler tarafından idam edilebilirler. Bu şimdi oluyor. Bugünkü “iyi haber”, rehinelerin cesetlerinin Gazze'den çıkarıldığı anlamına gelirken, sevgili kardeşimin dönüşüne dair umudumu nasıl koruyabilirim? En azından bu ailelerde bir miktar netlik ve kapanış var; sevdiklerimizi gömmenin bir ayrıcalık haline geldiği zamanlarda yaşıyoruz.

Evyatar David (Solda), kız kardeşi Yaela (ortada) ve erkek kardeşi Ilay David (Sağda), ailenin daha mutlu zamanlarında fotoğraf çektiriyor.

Evyatar David (Solda), kız kardeşi Yaela (ortada) ve erkek kardeşi Ilay David (Sağda), ailenin daha mutlu zamanlarında fotoğraf çektiriyor. (David ailesi)

Geçtiğimiz yılın en zor kısmı belirsizlikti. Bilinmeyen o kadar çok şey var ki, en kötüsünü hayal etmem gerekiyor. Evyatar tam olarak nerede? Ne yer? Nasıl uyuyor? Onu geri getirmek için her şeyle mücadele ettiğimizi biliyor mu?

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Hala bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Evyatar'ı yine anne ve babalarımıza sarılırken göreceğim. Yine birlikte müzik çalacağız. Ama şu anda iki paralel gerçeklikte yaşıyorum. Birinde umut ve iyimserlik var; bir anlaşmadan söz edilmesi olasılıkları da beraberinde getiriyor. Diğer gerçeklikte ise yalnızca hayal kırıklığı ve umutsuzluk vardır. Umutlar kaç kez yükselip yok olabilir? Artık kendime bir şey beklememe izin veremem.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Beklentilere karşı kendinizi korurken, güvenli bir geri dönüşe inanmaya ve umut etmeye nasıl devam edersiniz? Bu, ailemizin ve diğer pek çok kişinin bir yıldan fazla bir süredir karşılaştığı gerçektir. Bu gerçeği değiştirmenin, umudu yeniden tesis etmenin ve sevdiklerimizi güvenliğe kavuşturmanın zamanı her zamankinden daha fazla geldi. Böylece onları tekrar kucaklayabiliriz. Böylece yeniden birlikte müzik yapabiliriz. Böylece tüm rehineler ailelerinin yanına dönebilir veya kaybettiklerimiz uygun şekilde gömülme onuruna sahip olabilir.

Seni seviyorum küçük kardeşim ve seni bir an önce evde görmek için sabırsızlanıyorum.