San Diego Soccer Game National Marşı Amerika'yı İnançlılaştıran Neyi Ortaya Çıkarıyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Bu Amerika hakkında bir hikaye. Ülkemiz.

Memleketim San Diego'daki bir futbol maçının açılış gününe gittim.

Kulübümüzün tarihindeki ilk oyundu – San Diego Futbol Kulübü – ve çok fazla hype vardı.

Askeri Geçit Töreni, Vatansever Amerikalıları yakın ve uzaklardan çekiyor: 'DC'ye gelmek için daha iyi zaman yok'

Tamamen tükenmiş bir oyundu.

Yerel haberler ve tüm sosyal medya tarafından bildirildi.

Çok büyük bir şeydi. San Diego halkı yeni profesyonel futbol takımımız için heyecanlıydı.

Oyundan önce çok sayıda tören tipi aktivite vardı. Yerel politikacılar oradaydı, bir şerit kesim, çeşitli adanmışlar ve önemli bir vesileyle tüm ihtişam ve durum vardı.

Oyuncular sahayı aldığında kalabalık tamamen nişanlandı.

Sonunda – sadece oyundan önce – bir spor etkinliğinden önce büyük Amerikan geleneğimizin zamanı gelmişti: milli marşımızın şarkısı.

Şimdi, bu, tarihimiz boyunca ulusumuzu savunmak için nihai fedakarlık yapan yüz binlerce erkek ve kadını hatırladığım için gözlerime sık sık gözyaşları getiren bir şarkı. Ve bu sayısız kahramanlardan bazıları arkadaşlarım, kaybettiğim kardeşlerimdi – bayrağımızı ve ideallerimizi savunarak ölen adamlar.

Bu kahramanlar hakkında düşündüğüm gibi, yıldızların süzülmüş afişini gerçekleştirmenin ciddi ve kutsal görevine sahip olacağını merak ettim.

San Diego'da bu güçlü şarkı adaletini yapabilecek çok sayıda yetenekli müzisyen olduğu için belki de görev için yerel bir ünlü seçtiklerini düşündüm.

Ya da belki de bazı seçkin okul grubuna ya da gururlu bir kilise korosu kemeri, çalkantılı başlangıcımızı cumhuriyet olarak açıklayan, bayrağımızın ve halkımızın ruhunu yakalayan ve askeri hizmet üyelerimizin fedakarını tanıyan hareketli şarkıyı çıkaracaklardı.

Sonra bunun Donanma veya Deniz Piyadeleri grubu olabileceğine dair umutlu bir fikrim vardı.

Donanma ve Deniz Piyadeleri derinden San Diego'da kök salmış ve milyonlarca denizci ve Denizci, ülkemizin düşmanlarıyla yüzleşmek için San Diego kıyılarından konuşlandırıldı.

Aktif görevli birlikler tarafından onurlandırılan bayrağımızı üniformalı görmenin uygun olacağını biliyordum.

Sonunda, spiker kalabalığı milli marşın şarkılarını savunmaya davet etti ve 35.000 insanla ayağa kalktım. Sonra, sürprizime göre, spiker milli marşın bizim tarafımızdan (kalabalık) gerçekleştirileceğini açıkladı. Uzun bir şarkı söyleme olurdu.

Sing-A-Long?

Şok oldum ve hayal kırıklığına uğradım ve biraz kendimin yanında. Ne düşünüyorlardı?

Burada, açılış günü, tarihi bir an vardı-ve uzun bir şarkı söyleyecek miydik?

Şimdi, Pavarotti veya Elvis Presley veya Robert Plant değilim, ama nasıl şarkı söyleyeceğimi biliyorum. Çocukluğumdan beri gruplarda şarkı söyledim ve şarkı söylemenin kolay olmadığını – aslında – yapmanın çok zor olduğunu biliyorum. Doğru zamanlamayı elde etmek ve doğru notlara vurmak zor ve zorlu kalmak zordur.

Ve 35.000 kişinin bunu çıkarabileceğini düşünmek için? İnsanların çok yüksek veya çok sessiz şarkı söyleyeceğini biliyordum. Çok yüksek veya çok düşük şarkı söylerlerdi. Bazı insanlar hiç şarkı söylemezdi ve şarkı söyleyecek birçoğu tamamen sağır.

Bu yüzden bu kalabalığın doğru ritmi ve doğru perdeyi vurma ve uygun netlik seviyesine ulaşma şansı olduğunu düşünmedim.

Ve haklıydım – en azından bir an için.

Dev Jumbotron şarkı sözlerini kaydırmaya başladığında ve insanlar şarkı söylemeye başladığında, sadece beklediğim buydu: bazı sesler çok yüksek, bazıları çok düşük, bazıları çok sessiz, çok gürültülü. Bazıları saha dışı ve bazıları tamamen tempo dışında.

Ancak hızlı bir şekilde, birkaç çubuktan sonra, sesler bir araya gelmeye başladı.

Düşük sesler yüksek sesler tarafından dengelendi. Sessiz sesler yüksek sesler tarafından desteklendi. Kuruluş dışı notlar, sahada mükemmel şarkı söyleyen insanlar tarafından düzleştirildi.

Ve kendimi söylediğimde de duydum.

Bu insan kütlesini, her arka plandan insanları, her boyutta, şekil, renk ve inançtan insanları, çok çeşitli zıt ve çelişkili sesleri olan insanları duydum.

Şarkı söylediklerini duyduğum gibi – seslerinin toplamı – sınırlandı ve hayal ettiğimden daha iyi geliyordu.

Birlikte şarkı söyleyen 35.000 kişiden oluşan bir grup, o şarkıyı duyduğum kadar iyiydi.

Şimdi: Mükemmel değildi – ama bu kusurlar ona ruh verdi. Şarkıyı insan yaptılar.

Her birey, paylarını yapan her birey, milli marşımıza benzersiz ama birleşik bir kimlik verdi.

Mükemmel olmasa da kesinlikle şaşırtıcı olan bir kimlik.

Tıpkı bu harika ülke gibi.

Birçok insanın sesleri var – bazıları sessiz, bazıları yüksek sesle.

Bazıları zengin, bazıları fakir.

Bazıları bıraktı, bazıları sağ, bazıları merkez.

Bazıları kızgın, bazıları mutlu.

Bazıları çok çalışıyor, bazıları zor çalışıyor.

Bazıları endişeli-bazıları bakımsız.

Hepimiz farklıyız.

Bazı insanlar ülke, bazı ağır metal ve biraz ruh gibi…

Bazıları hip hop, bazıları hardcore punk ve bazıları rock and roll gibi.

Hepimiz bireyiz…

Tüm melodimizi istediğimiz şekilde söylemek için özgür.

Ama birlikte – tüm bu farklılıklarla bile – bizden daha benzer.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Biz kararlıyız. Zoruz. Bireysel ve iyimseriz. Kontrol edilmeyeceğiz ve kaderimiz için gerekirse, özgürlüğümüz için savaşıp öleceğiz.

Görüyorsunuz: Hepimiz Amerikalıyız. Bu bizim ülkemiz.

Ve biz mükemmel değiliz ve Amerika da değil.

Bazı kötü notlara çarptık. Sahamız bazen çok yüksek ve bazen çok düşük. Zamanlamamız her zaman mükemmel değildir ve ritimimiz bazen kapalıdır.

Ancak – iki tanesi – sadece atalarımızın savaştığı özgürlükle bağdak, inanılmaz bir şarkı söylüyoruz.

Ve Amerika da kesinlikle şaşırtıcı.

Tanrı tüm Amerikalıları korusun.

Yüksek sesle şarkı söyle ve gururla şarkı söyle:

Burası özgür olanın ülkesi ve Cesurun evi.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Dört Temmuz mutlu olsun.

Ve Tanrı Amerika'yı korusun.

Jocko Willink emekli bir mühür memurudur, “Extreme Mülkiyet”, “Disiplin Özgürlük Alan Kılavuzu”, “Liderliğin Dikotomisi” ve “Savaşçı Kid'in Yolu” serisi gibi çeşitli kitabın yazarıdır ve en iyi podcast: Jocko Podcast'e ev sahipliği yapar. Twitter: @JockowilLink. Instagram: @JockowilLink. Facebook: @JockowilLink.