Ronald Reagan'ın 1979'da PBS'ye söyledikleri, o zamanki ve şimdiki Amerikan Rüyası'nı ortaya koyuyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Amerika her yıl 6 Şubat'ta, 6 Şubat 1911'de doğan 40. Başkanı Ronald Reagan'ın doğumunu yeniden kutluyor. Onu sadece ulusumuza yaptığı hizmetlerden dolayı değil, aynı zamanda nasıl başarılı olduğu nedeniyle anıyor ve saygı duyuyoruz. Başkan olduğu zamanları hissediyoruz. Reagan'ın başkanlığı sırasında vatansever, gururlu ve güçlüydük; tüm özellikler şu anda eksik gibi görünüyor ve özlemini çekiyoruz.

Amerikalılar Reagan'ı hatırlamayı seviyorlar çünkü onun başkan olduğu dönemde hissettikleri duyguyu hatırlamayı seviyorlar; dünya sahnesinde cesur ve pişmanlık duymayan bir tavırla, sahip olmayı asla hayal bile edemeyecekleri yerlerde özgürlüğü savundu. Yurt içinde yeniliği, yatırımı, ilerlemeyi, çoğalmayı teşvik etti. Reagan yönetiminde başarı elde edilebilirdi ve hükümet tarafından cezalandırılmadı, kolaylaştırıldı.

Reagan'ın sözlerini ve mirasını tekrar gözden geçirdiğimizde onun sonsuz bir bilgelik ve sürpriz hazinesi olduğunu görürüz. Yakın zamanda, Ronald Reagan'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olmasından on sekiz ay önce kaydedilmiş, bugün yaygın olan bir duyguyu yansıtan bir sesli röportaj keşfettim.

30 Nisan 1979'da Ronald Reagan, PBS'den Bill Moyers'la oturdu ve ona şu soruyu sordu: “Birisi Reagan ülkesini bakımlı çimler ve ticaret odaları, bir kasaba meydanı, çocuk yetiştirmek ve eğlenmek için güzel bir yer olarak tanımladı. bar-b-que. Reagan ülkesinin – Amerika'nın o kısmının – kirli sokakların, suçun ve yoksul insanların Amerika'sını görüp anladığını mı sanıyorsunuz?”

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Reagan şöyle yanıt verdi: “Evet, çünkü çoğu oradan geldi. Bu insanlardan bazılarının, benim ve benim gibilerin arasındaki farkın, onların muhtaç olan birine şefkat duyabilmeleri olduğunu söylemiştim – ah evet – haydi o kişiye yardım etmek için bir hükümet programı. Hepimiz bu insanlara ve muhtaçlara şefkat duyuyoruz. Ama aynı zamanda bugün Amerika'da karı koca çalışan ailelere de şefkat duyuyorum, kariyer sahibi olmak istediği için değil. ama bu enflasyon çağında evin ipoteğini ödeyeceklerse o da ödemek zorunda. Ve çocukları okula göndereceklerse ikisi de çalışmak zorunda. Eşlerin yüzde 50'si şu anda çalışıyor ve hepsi onlar da özgürlük istiyor. Ve onların durumu daha iyi değil, daha da kötüye gidiyor. Ve bence bu sistemimizi çalıştıran bu insanlara yeterince şefkat gösterilmesi gerekiyor. Onlar Amerika'nın omurgası. Ve kim şeytan? onlar için programlar mı geçiyor?”

Evet, Ronald Reagan'ın yoksulları seven bir kalbi vardı; yoksulluk içinde büyümüştü. Ama aynı zamanda, bir yandan masalarına yemek koymak, çocuklarını giydirmek ve eğitmek, bir çatıyı ayakta tutmak için kendi mücadeleleriyle karşı karşıya kalırken, bir yandan da ihtiyacı olanlara yardım etmek için ellerinden geleni yapan çalışkan orta sınıftan insanlara karşı da bir kalbi vardı. belki mütevazı bir ev alıp emeklilik için biraz biriktirmeye çalışabilirler.

CRAIG SHIRLEY: RONALD REAGAN'IN JIMMY CARTER'I KIZARTMASINDAN ALABİLECEĞİMİZ DERS

Onların Amerikan Rüyası versiyonu her şeye sahip olmak değil, yeterince sahip olmaktı. Reagan onların ihtiyaç duymaktan sahip olmaya geçmelerine yardımcı olmak istiyordu. Sadece yoksulları değil, o insanları da gördü. Orta Amerika'nın da Reagan'ı sevmesinin nedeni budur. O sadece yoksulların değil, eşit derecede onların savunucusuydu.

Ronald Reagan, Amerika'nın hepimize ait olduğuna ve sadece zengin ve ayrıcalıklıların değil, hepimizin eşit fırsatlara sahip olması ve fırsat özgürlüğünden faydalanması gerektiğine inanıyordu. Gerçekten bir güvenlik ağına ihtiyacı olanlara yardım etmek istiyordu, ancak bu yükü çalışkan komşularının omuzlarına çok fazla yüklememek istiyordu.

Benzer şekilde, bugün pek çok kişi kendilerini Donald Trump'ın “unutulmuş adam” olarak adlandırdığı kişiler gibi hissediyor; üzerlerine düşeni yapan, vergilerini ödeyen ve topluluklarına olumlu katkıda bulunan, ancak çoğu zaman unutulan veya daha kötüsü, hedef alınan veya cezalandırılan kişiler. sadık oldukları hükümet.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Cumhuriyetçi Parti her zamankinden daha fazla hâlâ Reagan'ın partisi. Her Amerikalı için fırsat ve refahı savunuyoruz, sadece tepedekiler veya alttakiler için değil, aynı zamanda ortadakiler için de. Bunun nedeni hükümet müdahalesi veya yardımları değil, ancak en iyi ihtimalle hükümet yoldan çekildiğinde gerçekleşir.

Reagan'a göre bu, Moyers'le aynı röportajda her zamanki iyimser üslubuyla şöyle anlatılmıştı: “İnsanlık tarihinde ilk kez her insanın bireysel dehasını, kendi yeteneğinin onu götürebileceği kadar yükseğe ve uzağa tırmanması için serbest bıraktık. Amerika'da gelecekte yaşıyoruz – her zaman öyleydi – ve daha iyi günler henüz gelmedi.”

Ronald Reagan'ın sözleri zamansızdır ve onun hayatını anıp onurlandırdığımız için tekrar ziyaret etmeye ve kutlamaya değer. Amerika'yı büyük yapan şey “her insanın bireysel dehası”dır ve ilerlemeye ve Amerika'nın geleceğini güvence altına almaya devam edecektir.

PEGGY GRANDE'DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Peggy Grande, “Başkan Şimdi Sizi Görecek: Hikayelerim ve Ronald Reagan'ın Son Yıllarından Dersler” kitabının yazarıdır. 1989-1999 yılları arasında Başkan Ronald Reagan'ın yönetici asistanı olarak görev yaptı ve Trump yönetiminde siyasi olarak atandı. World for Brexit'in başkanlığını yaptı, ABD Kraliyet Milletler Topluluğu Topluluğu'nun ulusal kurulunda, Pepperdine Üniversitesi Kamu Politikası Okulu'nun danışmanlar kurulunda ve Amerikan Fikirleri Merkezi'nin yönetim kurulunda görev yaptı. Onu Twitter'da takip et @peggy_grande.