Okul çağındaki 3 çocuğun annesiyim ve sınıf içinde ebeveynlerin haklarını korumamız gerekiyor.

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Hemen konuya gireyim: Artık sınıf içinde ebeveynlerin sesini korumaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Çocuklarımızı okula gönderir göndermez giderek daha fazla endişe duyan güney Indiana’daki ve ülkemizin dört bir yanındaki ebeveynlere katıldığımı biliyorum.

Her zaman böyle değildi. Ancak okul çağındaki üç çocuğun annesi olarak bunu yıllar içinde bizzat yaşadım. Eğitimle ilgili konuşmalar gelişti, özellikle de ebeveynlerin çocuklarını savunurken sesine ilişkin konuşmalar.

KALİFORNİYA, GÖZET ALMA SAVAŞLARINDA TRANS ÇOCUKLARI ‘ONAYLAMAYAN’ EBEVEYNLERİ CEZALANDIRACAK YASAYI GEÇİRDİ: ‘TAMAMEN ÇILGINLIK!’

Son zamanlarda çocuklarımızın günün çoğunu geçirdiği ev ile okul arasındaki iletişim hatlarının gerildiği, hatta koptuğu görülüyor.

Temsilci Erin Houchin, okul çocuklarını korumak için “Ebeveyn Hakları Bildirgesi”ni önerdi. (iStock, Dosya)

Pandemi sırasında oturma odalarımızın sınıflara dönüşmesiyle bazı değişiklikler ebeveynler için acı verici bir şekilde bariz hale geldi. Ebeveynler kısa sürede çocuklarının günlerinin tam olarak nasıl geçtiğini anlamaya başladı.

Birçok ebeveyn bana, çocuklarının eğitim deneyimleri hakkında öğrendikleri karşısında şaşırdıklarını ve hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Veliler bu kaygılarını okul yönetim kurulu toplantılarında dile getirdiğinde, çoğunlukla ya sessizlikle karşılandılar ya da reddedildiler.

Temsilciler Meclisi’nde de söylediğim gibi, bir çocuğun devlet okuluna gönderilmesi anne-babanın kapıdaki haklarını sona erdirmez. Çocuk hizmetlerinde çalıştığımda koruyucu ailedeki çocukların bakımına yardımcı oldum. Sürecin nasıl işlediğini bizzat gördüm.

Koruyucu ebeveynler, devletin vesayeti altındaki çocuklara bakarken, çocuğun biyolojik ebeveynlerinin izni olmadan bu çocuklara saçlarını kestiremezler. Neden aynı kurallar öğrencilerimizin sınıftaki refahı için de geçerli olmasın?

Burada, güney Indiana’da şanslıyız. Okul bölgelerimizin çoğu, ebeveynlerle iletişim kurmanın ve onları çocuklarının eğitimi konusunda bilgilendirmenin ve onları güçlendirmenin ötesine geçiyor. Ne yazık ki bu, ülkemizde evrensel bir deneyim değil.

Hatta Virginia’da bir baba, kızının lise tuvaletinde saldırıya uğradığını okuldan değil, kendi çocuğundan öğrenmek zorunda kaldı.

Daha geçen ay, New Jersey’li bir yargıç, birden fazla okul bölgesinin, çocuğun cinsiyet kimliği değişikliğini ebeveynlere bildirmesinin engellenmesine karar verdi.

Bunun gibi hikayeler yeni normal haline gelmemeli.

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin bu sorunu çözmeye yönelik taahhütlerde bulunmalarının ve HR 5, yani “Ebeveyn Hakları Bildirgesi” ile sonuçlanan mevzuatın çıkarılması için baskı yapmalarının nedeni tam olarak budur. Amerika’nın dört bir yanındaki ebeveynlerin yakarışlarını duyduk ve devlet okullarımızda ebeveyn hakları aşındırılırken buna seyirci kalamayacağımızı biliyorduk. HR 5’in orijinal şampiyonu olmaktan ve Meclis’te hızla geçişini desteklemekten gurur duydum.

Bu yasa tasarısı, Amerika’da ebeveynler ve öğretmenler arasında uzun süredir var olan temel ilişkiyi, ebeveynlerin çocuklarının eğitimi konusunda bilinçli kararlar alma hakkına sahip olduğunu yeniden doğruladı.

Temsilciler Meclisi Eğitim ve İşgücü Komitesi’nin tasarıyı değerlendirirken kapsamlı bir şekilde vurguladığımız gibi, “Ebeveyn Hakları Bildirgesi” beş temel ilkeyi içermektedir: ebeveynlerin çocuklarına ne öğretildiğini bilme hakkı vardır; ebeveynlerin dinlenilme hakkına sahip olduğu; ebeveynlerin okul bütçesini görme hakkına sahip olduğunu; ebeveynlerin çocuklarının mahremiyetini koruma hakkına sahip olduğunu; ve ebeveynlerin çocuklarını güvende tutma hakları vardır.

Ayrıca, komite sürecinde bu mevzuata, öğrencilerinin üçüncü sınıfın sonuna kadar (çocukların geçiş yapmaya başladığı önemli bir dönem) sınıf düzeyinde yeterliliğe sahip olmadığı durumlarda velilerin bilgilendirilmesini zorunlu kılan bir değişiklik eklemekten mutluluk duydum. okumayı öğrenmekten öğrenmek için okumaya. Çocuk okuryazarlık oranlarımız geride kalıyor ve ebeveynler ne kadar çok yardımcı olursa o kadar iyi olur. Ancak yardım edebilmeleri için bilgilendirilmeleri gerekir.

Yıllar önce bu tür yasal düzenlemelere ihtiyacımız yoktu. Ancak ne yazık ki günümüz dünyasında bu yasa tasarısı gerekli çünkü ülke çapındaki okul bölgeleri bu temel ilkeleri yerine getirmekte başarısız oldu. Amerikan eğitim sistemi bizi yüzüstü bırakıyor.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Bu tartışma meslektaşlarıma ve bana, okullarımızı güçlendirmek ve ebeveynleri güçlendirmek için adımlar atmaya devam etme konusunda ilham verdi. Bana göre bu, ebeveynlerin seçeneklerini genişletmeye yönelik eylemleri de içeriyor. Bu nedenle ebeveynleri doğrudan sürücü koltuğunda tutan okul seçiminin ve eğitim tasarruf hesaplarının her zaman güçlü bir destekçisi olacağım.

Öğrencileri için neyin en iyi olduğunu veliler bilir. Meclis Eğitim ve İşgücü Komitesi üyelerinin de söylediği gibi, en temel ilkemiz olan özgürlüğü, en temel sistemimiz olan eğitime uygulamamızın zamanı geldi.

Bu yasa tasarısı, Amerika’da ebeveynler ve öğretmenler arasında uzun süredir var olan temel ilişkiyi, ebeveynlerin çocuklarının eğitimi konusunda bilinçli kararlar alma hakkına sahip olduğunu yeniden doğruladı.
Artık komitenin bir üyesi olarak komite odasında velilere yönelik masada bir sandalyem var. Ebeveynlerin çocuklarının eğitimindeki orijinal rolünü korumamız ve yeniden kurmamız önemlidir, çünkü çoğu durumda hiç kimse çocuklarının ebeveynleri kadar iyi savunucusu olamaz. Ve ben, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi meslektaşlarımla birlikte, bu görevi başarana kadar durmayacağım.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Neyse ki, bilgiye erişimi sağlayarak çocuklarının eğitiminden bürokratların değil ebeveynlerin sorumlu olmasını sağlayacak bir yasa tasarısı için mücadele ettik ve sunduk, ancak mücadele burada bitmiyor. Amerika’daki her okulda eğitimde mükemmelliği yeniden tesis etmek için Senato’daki meslektaşlarımızdan ortaklar ve diğer fırsatları aramaya devam edeceğiz.

Ebeveynlerim adına mücadele etmeyi bırakmayacağım çünkü ebeveynlerin hakları sınıf kapısında bitmiyor.

Kongre üyesi Erin Houchin Indiana’nın 9. Kongre Bölgesini temsil ediyor.