Oğullarımı büyütmek için her şeyi sahada bırakan bir anneyim ve gülmekten ve ağlamaktan kendimi alamıyorum.

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

İlk çocuğumuzu üniversitede bırakmaya hazır olduğumu sanıyordum.

Son yılının başında öpücük toplamaya başladım. Okul kapısından çıkarken veya antrenmandan dönerken mutfaktan geçtiğinde, alnımı veya yanağımı işaret eder ve “Lütfen annene fazladan bir öpücük ver” derdim. Sanırım, o üniversiteye gittikten sonra o öpücükler beni tutacakmış gibi davranmam gerekiyordu.

ben de düşündüm BEN hazırdı çünkü o hazır. Doğurduğunuz çocuğun, omuzlarında sağlam bir kafa ve ayaklarının altında sağlam bir temel ile hayatının bir sonraki bölümüne geçişini izlemek iyi ve doğru bir duygu. Evet, o hazır.

13 ÜNİVERSİTE Rektörü, AKADEMİK YIL ÖNCESİNDE KAMPÜSLERİNDE BEDAVA KONUŞMA YAPTI

Ama ona yurdun önünde sarılıp vedalaşalı üç gün oldu ve yüzüm gözyaşlarından ıslak kaldı. hazır değildim

Öğrenciler ilk kez üniversiteye giderken, birçok anne için bir gurur ve hüzün anı.

Bu, kimsenin sizi hazırlayabileceği bir duygu değil. Fazladan öpücüklerle dolu bir yıl bile gözyaşlarını tutamaz. Bu kadar çok çelişkili duyguyu hissetmek garip bir şey. Heyecan, keder, mutluluk, kayıp, acı, gurur, huzur, daha fazla zaman özlemi ve önümdeki her şeyi dört gözle beklemek – bu duygular hem iyi hem de iyi hissetmeme neden oluyor.

Önümüzdeki dört (veya dürüst olalım, beş) yılı geçirmek için seçtiği yer hakkında tam bir barışa sahip olduğumuz için minnettarım. O artık bir Kumral erkeği ve dönüştüğü kişiyle bundan daha fazla gurur duyamayız. Ama ne yazık ki onun günlük varlığını derinden özleyeceğim! Bence acının birincil kaynağı bu. Varlığının günlüklüğü.

“Antrenmandan ne zaman döneceksin?” gibi küçük şeyler hakkında iletişim kuran günlük mesajları özleyeceğim. veya “Akşam yemeği için kulağa ne iyi geliyor?” Uzun bir günün ardından kanepeye yığıldığında, günü hakkında aldığım günlük kısa sesleri özleyeceğim. Güvenli bir şekilde evde olduğunu bilerek garaj yoluna girdiğinde üzerime çöken o rahatlama hissini özleyeceğim. Ah, ben ondan çok önce yatağa giderken, her gece sıcak bir şekilde söylediği “Seni seviyorum anne” yi nasıl özleyeceğim.

Tüm bunları derinden özleyeceğim, aynı zamanda onun için sırada ne olacağını umutlu bir beklentiyle bekliyorum. Şimdi, genç yetişkinlikte gezinmesini ve ektiğimiz tüm tohumlar ve sunduğumuz tüm araçlarla amaç ve anlam açlığını gidermesini izliyoruz.

Auburn’dan eve uzun yolculuğumuza başladıktan birkaç saat sonra, telefonum iyi bir arkadaşımdan gelen bir mesajla çaldı. Beni iyi tanıyor ve bu günün kolay olmayacağını biliyordu.

“Nasılsın anne?”

Birkaç saat önce oğlumuzla vedalaştığımızdan beri gözlerimin nasıl şiştiğini ve şiştiğini anlatarak cevap verdim. “Sadece onu çok özleyeceğim.”

Cevabı basit ama derindi. “Her şeyi sahada bıraktın!” Sadece kederimde beni rahatlatmakla kalmayan, aynı zamanda neden böyle hissettiğimi anlamamı sağlayan tek bir cümle.

Hepsini sahada bıraktım. Bu yüzden iyiyim ve iyi değilim. Tamamen işin içindeydim. Ne onda ne de hayatında kaybolmadım. Sadece tüm kalbimle oynadım. Ona sahip olduğum her şeyi verdim. Her zaman yapacağım.

Hepsi spor yapan beş erkek çocuğu annesi olarak bu benzetme bana mantıklı geliyor.

Her şeyi sahada bırakmak mükemmel oynadığım anlamına gelmez. Yapmadım, kesinlikle değil. Topu çok düşürdüm, hatta bazen beceremedim. Ben bununla iyiyim. Bu oyunun bir parçası. Hatalar yaparız, af dileriz, başarısızlıktan ders alır ve oyuna geri döneriz.

Ama bazen topu yakaladım, hatta ilk mağlubiyet bile aldım. Zaman zaman gol attım. Harika bir ekip olduk ve öyle kalacağız.

Annesi olsaydım neyi farklı yapardım diye kafa yormaya kalktığımda, her şeyi sahada bıraktığım fikrine geri döneceğim.

Bu, kimliğimin onun annesi olmakla bağlantılı olduğu anlamına gelmez. değildi. Kimliğim, Tanrı’nın koşulsuz sevilen bir çocuğu olmaktır. Biliyorum ki hiçbir çocuk, anne babasının değerini ve değerini bulduğu yer olmanın yükünü taşıyamaz ve taşımamalıdır.

Bu aynı zamanda okulda veya sporda başarılı olması için ona ihtiyacım olduğu anlamına gelmiyor çünkü bu, bir anne olarak başarılı olduğum anlamına geliyordu. Başarısı ya da mücadelesi, bir anne olarak ne kadar iyi yaptığım ya da yapmadığımın bir ifadesidir.

Şunu biliyorum: Neyi doğru yapıp neyi yanlış yaptığım çocuğumun kim olacağını belirlemiyor. Evet, onun hayatında hayati bir rol oynuyorum. Sözlerim ve eylemlerim çok önemlidir. Ama oğlumun yaşamı üzerindeki Tanrı’nın egemenliği, benim onun yaşamındaki önemimin yerini alıyor. Yaptığım şey önemli. Ama Tanrı’nın yapabileceği en yüce şeydir. Ve O’nun vahşi lütfu ikimizi de kaplıyor!

Ayrıca, bu bir takım sporu, bu yüzden oğlumun güçlü karakteri ve alçakgönüllü özgüveni için hiçbir övgü alamam. Babası, erkek kardeşleri, büyükanne ve büyükbabası ve geniş ailesi, koçları, kilise topluluğumuz ve yakın arkadaşları da sahadaydı. Ve olağanüstüydüler.

Ama her şeyden çok Tanrı bizim koçumuzdu. O bizim liderimiz ve bizi bir arada tuttu. Ve yanlış yaptığım her şeye rağmen, doğru yaptığım bir şey var – hepsini sahada bıraktım ve çabamızın sonucunu Tanrı’ya emanet ettim. Allah’a emanet ettiği oğlumla güvendim. Oğlumun gelecek sezonda neye ihtiyacı olduğunu Tanrı bilir. Oğlumu anlayamadığım şekillerde seviyor. Oğlum için, onun için düzenleme konusunda sık sık hissettiğimden daha iyi ve daha büyük bir planı var.

DİĞER FOX HABERLERİ GÖRÜŞÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Çocuklarını üniversiteye göndermede benden önce gelen arkadaşlarım, zamanla onları salıvermenin kolaylaştığını ve ilişkinin düzeldiğini söylediler. Bu bana umut veriyor! Olanların yasını tutarken haklı olduklarına inanmayı seçiyorum.

Ayrıca bunun üniversiteden ilk ayrılışım olmadığını da belirtmeliyim. Bakın, dört yıl önce Haiti’den genç bir adamı ailemize kabul ettik. Haiti’de Danita’nın Çocuk Yurdunda büyüdü ve biz onu yetimhaneye yaptığımız birçok ziyaret sayesinde tanıdık, bu yüzden Haiti’de liseden mezun olduğunda onu Amerika’ya getirdik, ailemize kabul ettik ve üniversiteye gönderdi.

Auburn’dan eve uzun yolculuğumuza başladıktan birkaç saat sonra, telefonum iyi bir arkadaşımdan gelen bir mesajla çaldı. Beni iyi tanıyor ve bu günün kolay olmayacağını biliyordu. “Nasılsın anne?” Birkaç saat önce oğlumuzla vedalaştığımızdan beri gözlerimin nasıl şiştiğini ve şiştiğini anlatarak cevap verdim. “Sadece onu çok özleyeceğim.”
Yani üzülecek kimse yoktu ve veda etmemiz gereken hiçbir şey yoktu. Kocam ve ben sadece onun geleceği için beklenti ve sevilecek başka bir harika oğul için minnettarlık hissettik. Andre şu anda Lipscomb Üniversitesi’nden mezun olmaya hazırlanıyor ve biz de Haiti’deki yetimhanede kalan erkek ve kız kardeşlerine benzer eğitim fırsatları sağlayacak kâr amacı gütmeyen bir kuruluş başlatmak için onunla ortaklık kuruyoruz. Dönüştüğü genç adamla bundan daha fazla gurur duyamazdık!

HABERLER SUNULDU

Yani belki ben ben hazır ve bu garip mutlu/üzgün karışımı kötü bir şey değil.

Artık ilk oğlumla sahada değilim, ama o bu yolculuğa çıkarken tribünlerden çılgınca tezahürat yapacağım ve her zamankinden daha çok dua edeceğim. Bir süre sadece şişmiş gözlerle yapacağım. Bence her şeyi sahada bıraktığınızda olması gereken bu, hala evdeyken üç oğlumla yapma şerefine sahibim.

JEANNIE CUNNION’DAN DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN