NEA Öğretmenler Birliği Solcu Siyaseti Kongrede Eğitim Öncelikleri Üzerine Koyar

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Ülkenin en büyük öğretmen birliği olan Ulusal Eğitim Derneği (NEA), yıllık kongresini Portland, Oregon'da gerçekleştirdi ve dönüşümünü acımasızca siyasi bir örgüt haline getirdi. Amerika'nın çocuklarının eğitimine öncelik vermekten çok, NEA'nın gündemi partizan kararlarının bir geçit töreni, siyasi rakiplere yönelik yanlış saldırılar ve Demokrat Partinin en sol kanadıyla açık bir uyumu idi.

Ton, 4 Temmuz'da işinin “derin siyasi” olduğunu ve her zaman olduğunu ilan eden NEA'nın 2025 Yılın Öğretmeni Ashlie Crosson tarafından belirlendi. Crosson, “Mesleğimizin her zaman ne kadar politik olduğunu anladıktan sonra, artık kenarda kalamayacağımı biliyordum.” Dedi. NEA'nın bağımsız bir şey olduğunu kanıtladığı için Bağımsızlık Günü'ndeki bu ifadenin ironisi kaybolmadı. Bunun yerine, öğrencilerin ihtiyaçlarından veya ebeveynlerin endişelerinden çok uzak olan ilerici nedenler için sadık bir ayak askeri olarak ortaya çıktı.

Bir NEA konferansı katılımcısı tarafından bana sızdırılan sözleşmenin kararları, siyasi aşırı erişimde bir masterclass idi. Bir işletme öğesi, NEA'nın “Facism terimini kullanarak Trump'ın faşizmi kucaklamasına karşı savunmasını istedi [sic] NEA materyallerinde Donald Trump'ın programını ve eylemlerini doğru bir şekilde karakterize etmek için. “Evet, eğitimcileri temsil ettiğini iddia eden sendika, cumhurbaşkanına saldıran resmi kararında” faşizmi “doğru bir şekilde heceleyemedi. İronik parodi için neredeyse çok zengin.

Ulusal 'Yılın Öğretmeni' alıcısı iş 'derin politik'

NEA burada durmadı. Başka bir karar, ABD Eğitim Bakanlığı'nı “yasadışı, anti-demokratik ve ırkçı bir halk eğitimini yok etmek ve milyarderlerin çıkarları için özelleştirme” olarak ortadan kaldırmak için herhangi bir hareketi etiketledi. Federal bir bürokrasinin kaldırılmasını “ırkçı” olarak adlandırmak, özellikle Eğitim Bakanlığı'nın sicili düşük gelirli azınlık öğrencilerini onlarca yıldır başarısızlığa uğrattığında saçma. Bir şey varsa, departmanın tek bedene uyan yaklaşımı, fakirlik kodlarına göre başarısız okullarda çocukları yakalayarak eşitsizlikleri güçlendirdi.

NEA, sol siyaseti açıkça destekliyor ve en son konvansiyonu daha fazla kanıttı. Dosya: Başkan Becky Pringle, 4 Temmuz 2024'te Philadelphia heyetinde konuşuyor. (YouTube/Ekran görüntüsü)

Matematik öğretiminden veya okumadan çok uzak bir konu olan göç politikası da merkeze girdi. NEA, “doğum hakkı vatandaşlığını savunmak ve sivil hakları hareketine-Jim Crow-göçmenlerin çocuklarına vatandaşlığı reddetmek için 'devlet haklarının' yasal kavramlarına geri dönme girişimine karşı çıkma kararını kabul etti. Sendika daha da ileri gitti ve öğrencilerin “Trump'ın politikalarına karşı muhalefet etme ve örgütlenme hakkı” ve “buz baskınlarına ve sınır dışı etmeye karşı” desteklendi.

NEA'nın kararları da ebeveyn haklarını hedef aldı. Yüksek Mahkemenin Mahmoud / Taylor kararına yanıt olarak, ebeveynlerin çocuklarını cinsiyet ideoloji eğitimi dışında seçmelerine izin veren NEA, bu tür içeriği sınıflarda zorlamaya devam etme niyetine işaret eden bir iş öğesini benimsedi. Ebeveyn seçiminin bu meydan okuması, birliğin eğitime göre daha fazla aşılamaya ilgi duyduğunu gösterir. Benzer şekilde NEA, “Trump'ın otoriterliğine ve insan haklarının ihlallerine karşı kitle demokratik hareketini” destekleyen bir karar verdi ve öğretmenler veya öğrenciler için bir savunucu yerine siyasi bir aktivist grup olarak rolünü daha da güçlendirdi.

Demokratlar Randi Weingarten ile 'ayrılmalı', eski Harris Kampanya Yardımı

Belki de en şaşırtıcı olanı, NEA'nın antisemitizmle mücadele etmek için kurulan bir kuruluş olan “Defamasyon Karşıtı Ligi'nden (ADL) herhangi bir materyali kullanma, onaylama veya duyurma kararı idi. Neden nefretle savaşmaya adanmış bir grubu seçmelisiniz? Bu hareket, sendikanın öncelikleri hakkında ciddi sorular ortaya çıkarır ve antisemitizmin arttığı bir zamanda rahatsız edici bir mesaj gönderir.

NEA'nın siyasi önyargısı yeni değil. Neredeyse tüm siyasi katkıları Demokratlara her seçim döngüsüne gider, bu da onu Demokrat Parti için daha az sendika ve daha fazla para aklama operasyonu haline getirir. Yıllık gelirde 380 milyon doların üzerinde olan NEA'nın gündemini zorlamak için birçok kaynağı var. Bu tek taraflı partizanlık, NEA'nın bir asır önce verilen federal bir tüzüğe sahip tek bir birlik olarak eşsiz statüsü göz önüne alındığında, özellikle dörtnala. Kongre tarafından verilen bu özel ayrıcalık, bu kadar açık bir şekilde partizan için artık haklı değil. Milletvekilleri bu tüzüğü hemen iptal etmelidir.

NEA'nın öncelikleri o kadar yanlış hizalanmıştır ki, 2019'da “Amerika'daki her devlet okulunda artan öğrenci öğreniminin peşinde koşma” kararını reddetti. Bırakın Lavabo: Öğretmenler Birliği, öğrenci öğrenmesine öncelik vermeyi açıkça reddetti. Bunun yerine, sınıfları aktivist eğitim alanlarına dönüştürerek eğitim savaşına dört katına çıktı.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

NEA'nın eylemleri, kamu eğitiminin babası Horace Mann'in sözlerini yansıtır. NEA, çocuklara kaliteli bir eğitimi hak eden bireylerden ziyade siyasi projeleri için araç olarak muamele ediyor gibi görünüyor.

Öğretmenler Birliği patronları, LGBTQ içeriğinden çocukları korumak için ebeveyn haklarına karar vererek Yüksek Mahkeme'ye ayrıldı

Bu siyasallaşmanın sonuçları açıktır. Amerikan sekizinci sınıf öğrencilerinin sadece dörtte biri matematikte yetkin ve okuma puanları da benzer şekilde kasvetli. Ancak NEA, bu başarısızlıkları ele almak yerine partizan haçlı seferlerine odaklanmıştır.

Sendika daha da ileri gitti ve öğrencilerin “Trump'ın politikalarına karşı muhalefet etme ve örgütlenme hakkı” ve “buz baskınlarına ve sınır dışı etmeye karşı” desteklendi.
Bu radikal gündem okul seçimi ve evde eğitim için ücretsiz reklam. Ebeveynler, çocuklarını davasına “rehineler” olarak gören bir birlik tarafından haklı olarak endişe duyuyorlar. 2019'dan bu yana, sendika kontrollü devlet okullarından, bir milyondan fazla aile charter okulları, özel okullar veya evde eğitim tercih eden bir toplu çıkış olmuştur. NEA'nın Portland Sözleşmesi, ebeveynler sadece bu eğilimi hızlandırır, çünkü ebeveynler siyaset üzerinde öğrenmeye öncelik veren eğitim seçenekleri arar.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Öğretmenler, aidatlarını partizan gündemlerini finanse etmek için kullanan değil, mesleki çıkarları için savaşan bir sendikayı hak ediyorlar. Ebeveynler, aktivizmi değil, okuma, yazma ve aritmetiğe odaklanan okulları hak eder. Ve öğrenciler, onları ideolojik savaşlara ayıran değil, onları yaşam için hazırlayan bir eğitimi hak ederler.

NEA temel misyonuna dönene kadar, üyeleri, güvenilirliği ve kamu güvenini kaybetmeye devam edecektir. Milletvekilleri federal tüzüğünü iptal etmek için oy vererek başlamalı ve ebeveynler ayaklarıyla oy kullanmaya devam etmelidir.

Corey DeAngelis'ten daha fazlasını okumak için buraya tıklayın