LIZ CLAMAN: 'Öfke ve kafa karışıklığı.' Antisemitizm, İsrail ve Ekim ayındaki BM deneyimim

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

1970'lerde Los Angeles'ta büyüdüğüm için, aslen Kanadalı bir cerrah olan babamın Birleşmiş Milletler'e karşı çıktığına dair net bir anım var.

“Onlar bir avuç antisemit” diye öfkeyle bağırıyordu. Onun ne demek istediğini anlamayacak ve hatta genç yaşımda Birleşmiş Milletler'i gerçekten önemseyemeyecek kadar gençtim.

Ancak bu ayın başlarında, yaklaşık 50 yıl sonra, 7 Ekim Hamas'ın İsrail'e yönelik terör saldırılarının birinci yıldönümü münasebetiyle Birleşmiş Milletler İsrail Misyonu'nun sunuculuğunu yapmak üzere New York City'deki BM'ye geldiğimde, tam o sırada ve orada babamın sözleri çarpıcı bir şekilde şekillendi.

'Tehdit Altında Hissediyorum': NEW YORK PROTESTOLARINDA YAHUDİ ÖĞRENCİLER ANTİSEMİTİZME KARŞI KONUŞUYOR, EKİM'E DÜŞÜNÜYORLAR 7

Meslektaşım ve ben, BM tarafından verilen VIP geçiş kartlarıyla ve bir BM stajyeri eşliğinde güvenlik şeritlerine girdiğimizde, çantamı X-ray makinesinden geçirirken durduruldum.

Ekranı izleyen kadın güvenlik görevlisi bana çantanın içine bakıp bakamayacağını sorduğunda çantam makineden yeni çıkmıştı. “Elbette” dedim. Onu karıştırırken başını kaldırıp bana baktı ve kolyemi gördü. Teröristler tarafından rehin alınan yüzlerce İsrailli, Amerikalı, Fransız, Bedevi, Taylandlı ve Bangladeşli sivili vurgulamak için 7 Ekim'den beri yaygın olarak kullanılan bir künye takıyordum. Etikette hem İngilizce hem de İbranice “Onları Şimdi Eve Getirin” yazısı kazınmıştır.

Gardiyan uzanıp etiketi aldı, inceledi ve suçlayıcı bir ses tonuyla şöyle dedi: “Bu nedir? Bu dini bir şey.”

Liz Claman, 7 Ekim 2024'te BM'de Fox Business Network'te yayınlanan “The Claman Countdown” programının sunucusu.

Hıristiyan haçları, Davut Yıldızı ya da başörtüsü gibi dini sembollerin BM'de yaygın olduğu gerçeğini bir an için bir kenara bırakın. Rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin bir açıklama 'dini' değildir.

Daha sonra meslektaşıma dik dik baktı, künye kolyesini işaret etti ve meslektaşımın İsrail Devleti şeklinde eklediği cazibeyi dürttü; bu, BM'nin 1947'de 181 sayılı Kararla kurulmasında çok önemli bir rol oynadığı devletin aynısıydı. .

KRİTİK BATTLEGROUND ŞEHİRİNDE İSRAİL KARŞITI SÖYLEM YOĞUNLAŞIYOR: 'SON DERECE ürpertici'

7 Ekim'deki birinci yıl dönümü etkinliğine tören sunucusu olarak katılacağımı anlatmaya başladığımda, gardiyan gözlerimin içine bakmayı reddetti ve bunun yerine çantamdan etkinlik için hazırladığım senaryoyu çıkarıp okumaya başladı. BT.

Öfke ve şaşkınlık karışımı bir duyguyla doluydum.

Bir amirle görüşmek istediğimde gerilim artmaya başladı. Şef çağrıldı ve hemen geldi. O, diğer iki güvenlik görevlisiyle birlikte künyemi sanki uzaydan düşmüş bir şeymiş gibi inceledi. Açıkça şunu ifade ettim: “İsrail'in 7 Ekim'deki etkinliği için buradayım. Kolye rehinelere desteğin göstergesidir.” Tam o sırada başka bir amir koşarak geldi ve “Sorun değil. Geçebilirsin” dedi.

Ama o kadar öfkeliydim ki geçmeye hazır değildim. Ona baktım ve şöyle dedim: “Bu etkinliğe rehinelerin aileleri ve kurbanların ebeveynleri de dahil olmak üzere 600 kişi gelecek. Bunların önemli bir kısmı bunları giyecek. Her birini tek tek tutuklayacak mısınız?”

Bana “bu andan itibaren” künye takan hiç kimsenin güvenlikten rahatsız olmayacağına dair güvence verdi.

Yani bugün bu noktadayız.

İsrail'e karşı tek taraflı, düşmanca bir önyargıya sahip uluslararası bir kuruluş olan Birleşmiş Milletler, bir güvenlik görevlisinin, sivilleri onurlandıran 1,5 inç uzunluğunda metal bir köpek etiketi taktığı için davet edilen bir Yahudi konuğunu taciz etme özgürlüğüne sahip olduğunu hissetmesine izin veriyor Evlerinden sökülüp rehin alınan ve terör tünellerine itilen bu kişiler bir yıl boyunca orada kaldılar.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

BM'nin İsrail'e yönelik kurumsal düşmanlığının, güvenlik görevlisi çalışanlarının, dünyanın çeşitli halkları arasında anlayışı teşvik eden bir kurum olması gereken yere ziyaretçileri temizlemesine kadar uzandığı benim açımdan açık bir şekilde ortaya çıktı.

Bu, misyon beyanı “barışa yönelik tehditlerin, saldırı eylemlerinin veya diğer barış ihlallerinin önlenmesi ve ortadan kaldırılması için etkili kolektif önlemler” almak olan aynı yönetim organıdır.

Anma etkinliği, büyükelçiler, kurbanların kederli ebeveynleri, din adamları ve 7 Ekim'de dört akrabasının rehin alındığını gören Arap-İsrailli dindar Müslüman Ali el-Ziadna ile dolu bir BM oditoryumunda başladığında, Büyükelçi Danon Birleşik Devletler'in kararlılığını açıkça ortaya koydu. Milletlerin İsrail karşıtı önyargılarının çirkin tarihi.

Danon, “Bugün burada, bizi defalarca başarısızlığa uğratan bir kurum olan Birleşmiş Milletler'de bulunuyoruz” dedi. “7 Ekim katliamı ortaya çıktığında BM harekete geçmeyi reddetti. Masum sivillerin hunharca katledilmesini kınayacak en temel ahlakı bulamadı. Bu kurum masumların yanında yer almak yerine sessiz kaldı. Daha sonra nihayet bulduğu zaman, kendi sesiyle adalet adına konuşmadı, halkını onları katleden canavarlardan korumak için savaşan ülkeyi karalamayı seçti. BM, masumları koruma ve kötülüğü kınama yönündeki en temel görevini yerine getiremedi.”

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Hangi dünyada 1.200 sivilin katledilmesi, kadınlara tecavüz edilmesi, sakat bırakılması ve masum bebeklerin diri diri yakılması bir saldırı eylemi ya da barışın ihlali değildir?

Cevap: BM'nin dünyaya bakış açısı.

LIZ CLAMAN'DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN