Lincoln bize Şükran Günü'nü birleşme zamanı olarak verdi. Denemeyi ona borçluyuz

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Şükran Günü'nü 1621'deki Hacılar'la ilişkilendirme eğilimindeyiz. Kutu gibi siyah ayakkabılar üzerindeki parlak kare tokalar ve Kızılderililerle yapılan bir ziyafet, ama aslında bu aziz ulusal bayram aslında yüzyıllar sonra, ABD'yi içine alan en büyük çatışmanın ortasında başladı. Amerika Devletleri.

1863 yılının Ekim ayı başlarında, İç Savaş'taki Gettysburg muharebesinde pahalı ama nihai olarak belirleyici bir zaferden yeni çıkmış olan Başkan Abraham Lincoln, “önümüzdeki Kasım ayının son perşembesini Şükran Günü olarak ayırıp kutlayacağını” kararlaştırdı. ” Adil olmak gerekirse, rastlantısallığı biraz Nate Bargatze'nin “Saturday Night Live”daki Geroge Washington'una benziyor.

Ancak dikkat çekici bir şekilde, toplar hala sıcakken, hatta iki yıllık acımasız yıkım ve kayıplar karşısında bile Lincoln, ülkenin bir kez daha nasıl birleşebileceğini düşünüyordu.

MAHER, AMERİKALILARA 'SİYETİN TATİLLERİNİ KESİLMEMESİNE İZİN VERMEMELİLER' ÇAĞRISI: TRUMP'IN KAZANMASI İÇİN 'İNSANLARI KESMEMELİLER'

Bildirisinde, “ulusun yaralarını iyileştirmek ve onu barış, uyum, huzur ve Birliğin tam olarak tadını çıkarmak için İlahi amaçlarla tutarlı olur olmaz en kısa sürede onarmak için Yüce El'in müdahalesini hararetle yalvarıyorum.”

Abraham Lincoln, Şükran Günü tatilini kanlı İç Savaş'ın ortasında Amerikalıların bir ulus olarak birleşmesinin ve iyileşmesinin bir yolu olarak yarattı. (Fotoğraf: © CORBIS/Corbis, Getty Images aracılığıyla)

Barış, uyum, huzur ve birlik. Son on yıldır toplumumuzda bunlar ne kadar eksikti? Ve kızgın kurşun çığlıklarıyla savaşmasak da, sözlerimizle ve eylemlerimizle birbirimizi yabancılaştırdık.

MSNBC'den Joy Reid gibi önde gelen TV kişilikleri izleyicilerini Donald Trump'a oy veren aile ve arkadaşlarından kopmaya çağırıyor. Bu arada sağ, soldakileri sıklıkla uyanık zihin virüsüne sahip olmakla, sadece hatalı olmakla değil, aynı zamanda bir şekilde temelden bozuk olmakla suçluyor.

Ancak eğer Lincoln, İç Savaş'ta her iki tarafın yaptığı ahlaksızlıklara rağmen, mavi ve gri adamların birlikte oturup huzur içinde yemek yiyebileceği bir gelecek hayal edebiliyorsa, o zaman biz de kesinlikle bunu yapabiliriz.

Belki de kardeşlik çatışmasından doğan bu bayramın, siyasi mücadelelerimizin deyim yerindeyse sembolik ön safları olarak hizmet etmesi yerindedir. MAGA'yı seven amca ve şarapçı anne kuzenin, hüsrana uğramış büyükannenin dolması yüzünden göç konusunda birbirlerine bağırması klişesini oluşturduk.

Ve tam da Amerikalılar Şükran Günü'nü bu kadar çok sevdikleri için biz onu retorik bir şekilde, bir avatar olarak, sanki “işler o kadar kötü ki Şükran Günü'nü bile mahvediyor” der gibi kullanıyoruz.

Seçim boyunca yaptığım seyahatlerde tanıştığım birçok kişiye aileleri veya arkadaşlarıyla siyaset nedeniyle gergin ilişkileri olup olmadığını sordum. Çoğu olmasa da çoğu, değişen derecelerde evet dedi.

Bazıları bana “Bazen insanları Facebook'ta engellemek zorunda kalıyorum” dedi. Cumhuriyetçi bir kadın şöyle dedi: “Siyasetten uzak durmaya çalışıyorum ama bu sadece siyaset değil, biz buyuz.” Bu arada Demokratların, Trump'ın sözde tehlikelerinin siyasi değil ahlaki bir mesele olduğunda ısrar ettiğini gördüm.

Bazı haberlerim ve küçük bir bakış açım var. Başkan seçilen Donald Trump'tan ya da soldan ne kadar nefret edilirse edilsin, bu, İç Savaş ve takip eden yıllarda Mason-Dixon Hattı'nın güneyinde Lincoln'e duyulan yakıcı nefretle kıyaslandığında hiçbir şey değil.

Şükran Günü Tasviri 1621

Plymouth Kolonisi'nin ilk yerleşimcilerinin, Plymouth Plantation'da yerel Wampanoag kabilesinin üyeleriyle hasat Şükran Günü yemeğini paylaşırken tasviri, Plymouth, Massachusetts, 1621. (Frederic Lewis/Arşiv Fotoğrafları/Getty Images)

Ve yine de bugün, Amerika'nın büyüklüğünün panteonunda, kölelik ya da kurucuların küçük zaafları ile lekelenmemiş olarak tek başına duran Lincoln'dür ve bu nedenle bize gerçek Amerikan ulusal bayramımız olan Şükran Günü'nü vermesi doğru ve adildir.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Geçen yılki sert ve cezalandırıcı seçimlerden sonra, pek çok Amerikalının düşmanlığı bırakıp araları düzeltmeye ve hemcinslerimize siyasi bir grubun üyeleri olarak değil, insan olarak davranmaya geri dönmeye hazır olduğuna dair işaretler var. hareket.

Şükran Günü, barışa, uyuma, huzura ve birliğe dönüş yolculuğuna başlamak için mükemmel bir zamandır.

Eğer hepimiz aynı fikirde olmadığımız bir aile üyesiyle tek bir arama yaparsak, bir mesaj gönderirsek veya ateşin karşısında oturursak, bu kaybettiğimiz nezaketi ve iyi niyeti geri kazanmamız için büyük bir adım olabilir.

Ve tam da Amerikalılar Şükran Günü'nü bu kadar çok sevdikleri için biz onu retorik bir şekilde, bir avatar olarak, sanki “işler o kadar kötü ki Şükran Günü'nü bile mahvediyor” der gibi kullanıyoruz.
Lincoln bu kapıyı 161 yıl önce bize açtı ve o zamandan bu yana, kendisine pek itibar edilmese de, bu tatil diğerlerinden daha çok kalplerimizde dimdik ayakta duruyor.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu yıl daha da fazla olmasına izin verelim, son zamanlardaki tüm öfke ve ıstırapların sona ermesine ve Amerikan siyasi yaşamında yeni ve cömert bir aşamanın başlangıcı olmasına izin verelim.

Bizim için her şeyini feda eden Abraham Lincoln'ün başka türlüsü olamaz.

DAVID MARCUS'TAN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN