Kutsal Hafta ve Paskalya Pazarı başka hiçbir şeye benzemeyen bir mesaj sunuyor. Ve hayatınızı değiştirebilir

Eda

New member
Paskalya 2024 yılında bize neler sunuyor? İlk Paskalya'dan beri sunduğu şeyin aynısı. Diğer antik öğretmenler gibi Hıristiyan inancıyla eş anlamlı olan Hippo'lu Augustine (ö. MS 430) şöyle yazmıştır: “Her birimizin içinde, yalnızca Tanrı'nın tatmin edebileceği doyumsuz bir açlık vardır.”

Günümüze hızlı bir şekilde ilerleyelim ve “X Kuşağı” deyimini türeten yazar Douglas Coupland'ın bilge sözlerini öğreniyoruz: “Şimdi – işte benim sırrım:
Bunu size bir daha başarabileceğimden şüpheli olduğum bir yürek açıklığıyla söylüyorum, bu yüzden bu sözleri duyarken sessiz bir odada olmanız için dua ediyorum. Benim sırrım Tanrı'ya ihtiyacım olması, hasta olmam ve artık bunu tek başıma başaramayacak olmam. Tanrı'nın vermeme yardım etmesine ihtiyacım var çünkü artık vermeye gücüm yetmiyor gibi görünüyor; artık iyilik yapma yeteneğim kalmadığı için nazik olmama yardım et; Sevebilmemin ötesinde göründüğüm için sevmeme yardım et.”

Aralarında yaklaşık 2000 yıl fark bulunan bu iki adamın tarihin bu anını anlatabilecek ortak noktası nedir? Basitçe söylemek gerekirse, Tanrı'ya ihtiyacımız var.

PASKALYA HIRİSTİYANLARA DİRİLİŞİN GEÇMİŞİMİZDE, BUGÜNÜMÜZDE VE GELECEĞİMİZDE NASIL YANKI ETTİĞİNİ HATIRLATIR

Bu hafta Kutsal Hafta ve Paskalya Pazarı başka hiçbir şeye benzemeyen bir mesaj sunuyor. Hiçbir güç, zenginlik, şöhret ya da başarı hiçbirimizi son günle yüzleşmekten alıkoyamaz. Hepimiz, hepimiz son nefesimizi vereceğiz. Görünüşte bu, en azından göz korkutucu, en kötü ihtimalle de korkutucu olabilir. Ancak bu haftanın Kutsal mevsimi civarındaki günler, o doyumsuz açlığı doyurmak isteyenler ve Tanrı'ya ihtiyaç duyduklarını içten içe bilenler için, Tanrı'nın büyük ekonomisinde son sözün O'na ait olduğunun güçlü bir hatırlatıcısıdır.

Neden? Nasıl? Şu ana kadar söylenmiş en kadim ve belki de en şaşırtıcı sözlerden biri, “O burada değil, dirildi” gerçeğine ışık tutuyor. Bunlar, bir meleğin, Hz. Meryem'i ziyarete giden iki Meryem'e söylediği sözlerdir. ölen hahamlarının mezarı (Matta 28:6). Ve bu sözler tarihi değiştirdi; M.Ö. ile MS arasında açılan kapı, gerçekleşen diriliş vaadiyle doğrulandı.

İşte Hıristiyanların inandıkları şey: dirilmiş bir İsa'ya değil, reenkarnasyona uğramış bir İsa'ya değil, dirilmiş bir İsa'ya. Burada zombi yok; açlığımızı doyuran ve ihtiyaçlarımızı karşılayan Tanrı'dan, Diriltilen'in elinde hiçbir çıkmazın olmadığının bir hatırlatması.

Sorunlu bir evliliğin boşanmayla sonuçlanması gerekmez. Boşanmak aşkın sonu anlamına gelmez. İş kaybı, kişinin amacının ve geleceğinin olmadığı anlamına gelmez. Asi bir çocuk, sonsuza kadar kaybolan bir çocuk anlamına gelmez. Kanserin ölüm anlamına gelmesi şart değildir ve ölüm bile geldiğinde son anlamına gelmez.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Pek çok kişinin yalnızca Hıristiyan inancına ve onun diriliş umuduna kapılmasının değil, aynı zamanda hayatlarının da bu inanç tarafından dönüştürülmesinin nedeni budur. Son birkaç yılda yapılan araştırmalar Paskalya'ya inananların sayısının sürekli arttığını gösteriyor. Bu Pazar, dünya gezegeninde 2,3 milyardan fazla insan, bu dirilmiş İsa'ya, beceriksizce ve tereddütlü bir umutla değil, beklenti ve inançla tapınmak için bir araya geldi; bu arada, Super Bowl'a, Oscar'lara ya da en çok Yılın haberini izledim.

Eğer inanan biriyseniz, bu Kutsal Günlerde, inanmanız için size bahşettiği inanç için Tanrı'ya şükretmek üzere bir dakikanızı ayırın.

Eğer değilseniz… bana katlanın, bu papaza katlanın; tarihçiler bile Hıristiyan inancının bu temel gerçeğini inkar etmekte zorlanırlar. İsa'nın dirilişi gizlice gerçekleşmedi. Eski Filistin'in tamamı ve zamanla tüm Roma İmparatorluğu bunu biliyordu. İsa'nın insanlarla tanıştığına, insanlara dokunduğuna, insanlarla konuştuğuna dair en az bir düzine tarihsel referans var.

Bir noktada Dirilen İsa yaklaşık 500 kişiyle konuştu ve hatta birkaçı için kahvaltı bile hazırladı! O'nun dirilişinden sonra, İsa'nın mahkemeye çıkarılıp çarmıha gerildiği sırada rüzgâra kapılmış olan Havariler yeniden görevlendirildiler ve yeniden görevlendirildiler; öyle ki, O'nun asıl Havarilerinden ikisi hariç hepsi, O'nun için değil, şehitler olarak hayatlarını verdiler. Ahlaki veya etik içgörüler, ancak O'nun mezardan dirilmesi, söylediği her şeyin doğru olduğu şeklindeki eşsiz gerçeği doğruladığı için.

Eğer şüpheniz varsa – bu gün… izin verin sizden tek bir şey yapmanızı isteyeceğim. Elinizi çevirin ve parmak izlerinize bakın; bunlar Dünya gezegeninde şimdiye kadar var olan tek parmak izleridir. Parmaklarınızın ucundaki o çizgiler bir hikaye anlatır; tüm tarihte, tüm evrende sizin gibisinin olmadığını, eşsiz bir şekilde yaratıldığınızı anlatır. Ve eğer benzersiz bir şekilde yaratıldıysanız, bu kesinlikle sevgi dolu bir Yaratıcı tarafından yapılmıştır.

Devam edebilirdim, ama siz anladınız – parmaklarınız bile Augustine ve Coupland'ın ve Meleklerin bize söylediklerine tanıklık ediyor – sizi sevgiyle yaratanın ellerinde, ölü ve kaybolmuş olabileceğini düşündüğünüz her şey. aslında yeni bir hayata yükseltilebilir.

Eğer buna tutunuyorsanız minnettar olun. Eğer değilseniz – bir deneyin. Sonunda, ben Hıristiyan halkının neden büyük öykümüze “İyi Haber” adını verdiğimizi anlayacağınızı düşünüyorum.

REV'DEN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN. DR. RUSSELL LEVENSON