Kocam ve benim bir dağ gibi borcumuz vardı. İşte bunu nasıl harika bir Noel haline getirdiğimiz

Eda

New member
Bu makaleyi ücretsiz okuyun!

Üstelik ücretsiz hesabınızla binlerce makaleye, videoya ve daha fazlasına sınırsız erişim elde edin!

Geçerli bir e.

E-postanızı girerek, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Patates çorbası.

Muhtemelen Noel denince akla gelen ilk, hatta milyonuncu şey değil ama benim için listenin en başında yer alıyor.

2012 yılı Noeliydi, ilk kez patates çorbası yapmıştım. Kocam Sam ve benim büyük miktarda borcumuz vardı. O dağ, iğrenç kardan adamın kendisine ev sahipliği yapacak kadar büyüktü ve aynı derecede korkutucuydu.

Yaklaşık yarım milyon dolarlık tüketici borcunu ödedikten sonra Jade Warshaw, Ramsey Solutions’da Uzman Finans Koçu ve borç giderme uzmanı olarak çalışıyor.

460.000 dolarlık borcumuzu ödemek, Noel’in bu gibi şeylere fazladan para harcama zamanı olmadığı anlamına geliyordu. . . peki, Noel. Beni yanlış anlamayın, amacım gürültücü olmak değildi. Bunun “en fazlasını yapmak” için bir yıl olmadığını biliyordum. Aslına bakılırsa, o Noel, gelecek pek çok kişi gibi, en azından yapılacak bir yıl olacaktı. Daha az hediye, daha az seyahat, daha az yükümlülük ve çok daha az para harcanması. Bu nedenle çok daha az stres.

BAZI AMERİKALILAR ENFLASYON NEDENİYLE NOEL HEDİYELERİNDEN VAZGEÇMEK ZORUNDA KALDI: ANKET

Sonuç olarak mevcut borcumuzun daha fazlasını ödeyebildik. Artık Noel deyince aklınıza “borçsuz” kelimesi gelmeyebilir. Sonuçta Clark Griswold hepimize “eğlenceli, eski moda bir aile Noelinin” borçla, stresle ve bakımlı görünüşle dolu bir şekilde geldiğine inanmayı öğretti.

Clark’ın stratejisi ayrıca, kıçını tüm bu aşırı harcamalardan kurtarmak için bir ikramiye çekinin tam zamanında gelmesini ummayı ve dua etmeyi de içeriyordu. Ama bu pek iyi sonuçlanmadı, değil mi? En azından Kuzen Eddie devreye girip Clark’ın patronunu kaçırana kadar!

2012’deki o Noel’de “en fazlasını yapma” işinin bittiğine karar verdik.

Kocam ve ben bunun, daha fazla borca batmamıza değil, borçtan daha fazla kurtulmamıza olanak tanıyan yeni gelenekler oluşturmamız için bir fırsat olduğu konusunda anlaştık. Oturma odasında durduğumu, ellerimi kalçalarıma koyduğumu, evimize bakıp “Tamam, burada ne yapabilirim?” diye düşündüğümü hatırlıyorum. Big Lots’tan minyatür bir Noel ağacı aldım ve masanın üzerine yerleştirdim. Ortalıkta rastgele bir dizi Noel ışığı buldum ve onları merdivenimizin tırabzanına sardım.

Noel Günü için tam olarak doğru yemeğe ihtiyacımız vardı. Mümkün olduğunca normdan uzak bir şeye karar verdim. Fırında patates çorbasını tüm malzemeleriyle birlikte hazırladım. O yıl hediye alışverişi yaptığımı bile hatırlamıyorum. Sadece Sam ve ben günü birlikte geçirip birbirimizin arkadaşlığından keyif alıyorduk.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Bu Noel’i yapmak için hepimizin bir seçeneği var: “En fazlasını yapmak” için stres yapıp aşırı harcama mı yapacaksınız, yoksa “en azını yaparak” kendinize bir mola mı vereceksiniz? Öğrendiğim birkaç gerçek sözle sizi özgür bırakmama izin verin:

• Birisi size hediye aldı diye ona hediye almak zorunda değilsiniz.
  • İsimleri çizebilir ve satın almak için BİR geniş aile üyeniz olabilir.
  • Onlara hediye almazsanız yetişkinler yaşayacak.
  • Birisi eline bir hediye vermenize yetecek kadar yakın yaşamıyorsa, adı resmi olarak Noel listesinden çıkarılır (en azından şimdilik).
  • Bebeklerin hediyeye ihtiyacı yoktur. Zaten sahip oldukları bir oyuncağı paketleyebilirsiniz ve ambalaj kağıdını yırtarken daha çok eğleneceklerdir.
Lütfen 3 ila 18 yaş arası çocuklara odaklanın. Bunu yapmamak, istemediğiniz bir suçluluk duygusuna yol açacaktır!

Artık kocam ve ben borçsuz olduğumuza göre, Noel için elimizden gelenin en iyisini yapabiliriz – ve bunu borçsuz yapıyoruz! Ama yine de “en azını yap” yılları için çok minnettarım çünkü bana perspektif kazandırdılar.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Noel’de borca girmesi gereken tek kişi İsa’ydı. Doğduğu gün tüm günahlarımızın borcunu üstlendi. Ve daha sonra bu borcu ödemek için öldü.

İşte dostlarım, Noel’in anlamı budur.