Kızımın arabası çalındı. Bundan sonra yaşananlar, azınlıkların neden Cumhuriyetçi eğilimde olduğunu gösteriyor

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

Geçerli bir e.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Siyahlar ve Hispanikler neden Cumhuriyetçilere ısınıyor? Demokrat stratejistler, çok sayıda anketin siyasi bir yeniden düzenlemenin başlangıcı olabileceğini göstermesinin ardından çaresizce bilmek istiyorlar. Yakın zamanda Chicago'nun Güney Yakası'nda haczedilmiş bir arazide yaptığım konuşmaları dikkate almak isteyebilirler.

Geçen ay kızımın Jeep'inin şehrin kuzey tarafından çalınmasından sonra kendimi bu mutsuz yerde buldum; bu sık rastlanan bir olay. Polis birkaç gün sonra onu buldu ve tamamen tahrip edilmiş aracı otoparka çekti ve bana onu almam söylendi.

Ana binaya girdiğimde kendimi 30'dan fazla kişinin olduğu bir sırada buldum. Benim dışımda herkes siyahi ve İspanyol kökenliydi.

Başkan Biden ve eski Başkan Trump (Getty Images)

Dost canlısı bir adam olarak sohbetler başlattım. Çoğu kişi bana bunun o hafta oraya ikinci veya üçüncü gelişleri olduğunu söyledi. Sıranın önüne ilk geldiklerinde, onlara yanlış formu doldurdukları ya da yanlış ofise gittikleri söylendi ve bu noktada başka bir yere yönlendirildiler. Ancak kaçınılmaz olarak el koyulan araziye geri yönlendirildiler.

TRUMP ANKETLERDE YÜKSELİRKEN SİYAH SEÇMENLER BİDEN'İN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRİYOR: 'TRUMP'A OY VERİYORUM'

Hikayelerin mantıksız göründüğünü düşündüm, ancak bir saatlik beklemenin ardından görevli bana, polisin getirmemi söylediği şeyleri getirmeme rağmen doğru belgelere sahip olmadığımı söyledi. Görevli onları almam için beni eve gönderdi, ben de öyle yaptım ve birkaç saat sonra otoparka geri döndüm.

Görevli geri döndüğümde sıranın önüne gelmemi söylemişti. Ama bunu yaptığımda sıramı beklemem için bana bağırdı. Odanın geri kalanı (şimdi yine tamamı Siyah ve İspanyol olmak üzere yaklaşık 50 kişiyle doluydu) kahkahalara boğuldu. Ama bu zalimce değil, anlayışlıydı; onları aldatmaya çalışmadığımı biliyorlardı. Kısa süre sonra bana söylediklerine göre pek çok kişi aynı yüz dönüşünü deneyimlemişti.

Etrafımdakilerin dertlerini paylaşarak görev bilinciyle sıranın en arkasına geçtim.

Tüm deneyim o Pazartesi gününün en iyi kısmını aldı. Sanırım odanın en azından yarısıyla konuştum. Çoğu kişi, mülklerini geri almanın zorluğunu düşünerek aynı ifadenin bazı varyasyonlarını söyledi: “O kadar berbat ki”, ancak daha az aile dostu bir kelime kullandılar.

TRUMP'IN SİYAH SEÇMENLERLE ANKETLERDEKİ ARTIŞ CNN ANALİSTİNİ ŞAŞIRTIYOR: 'GERÇEKTEN TARİHİ'

Gerçekten berbattı. Devlet tarafından işletilen bir kuruluş olan el konulan parti, patronlarına küçümseyerek davrandı. Umarım en iyi niyetlerle tasarlanmış olsa da, insanları demoralize etti ve insanlıktan çıkardı. Bu, özellikle Siyah ve Hispanik olma ihtimalinin daha yüksek olduğu kentsel alanlardaki birçok kamu hizmetinin küçük bir örneğidir.

Ben kızımın arabasını almak için uğraşırken, şehir merkezindeki devlet okullarındaki çocuklar da okuma ve temel matematik işlemleri yapmakta zorlanıyor. Nasıl benim verimli bir gün geçirmem engellendiyse, sosyal yardım programları da milyonlarca insanın verimli iş bulmasını engelledi.

Ve o gün tanıştığım pek çok insan kuyrukta sıkışıp kaldıkları için bir günlük gelir bile kazanamadığı gibi, politikacılar da giderek artan asgari ücretler sayesinde pek çok düşük gelirli ve düşük vasıflı işçinin ücret almasını engelledi. Giriş seviyesi işleri öldüren ücret yasaları.

Rahip, TRUMP'A AKIN EDEN SİYAH SEÇMENLERİN ARTIK 2024'TE BİDEN'A OY VERMEYE 'PARA ZAMANI' OLMADIĞINI SÖYLÜYOR

Liste uzayıp gidiyor, hiç durmadan.

Bu başarısızlıklar genel olarak Demokratların, yani onlarca yıldır azınlıkların ilerlemesine yardım etme sözü veren Demokratların sırtına yüklenebilir.

Sol, yeni ve genişletilmiş programları yönetmek için bürokrat ordularını işe alırken, giderek daha fazla insanın geride kalması için bir alfabe çorbası yarattı. Bekar annelik artarken evlilik oranları düştü. Bağımlılık (kimyasal ve finansal) çok yaygın. İyi bir eğitim alamayan birçok çocuk uyuşturucuya ve suça yöneldi.

Azınlık toplulukları tek kurbanlar değil ama en çok etkilenenler olma eğilimindeler. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı gelişen milyonlarca azınlık var; bunlardan en önemlisi Amerika'nın sınırsız fırsat kapasitesi.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ancak hükümet desteğinin ve kontrolünün hâlâ milyonlarca Siyahi ve Hispanik'i hem Chicago'nun Güney Yakası'nda hem de çok ötesinde neredeyse distopik bir dünyada yaşamaya bıraktığı inkar edilemez.

El konulan arsa hattında konuştuğum herkes durumlarının adaletsizliğini anladı. Birkaç kişiden daha fazlasına kimin sorumlu olduğunu sordum; çoğu sanki hiçbir şey yapılamazmış gibi ellerini kaldırdı. Ancak genel olarak isimlerden uzak dursak da, birkaçı siyasetçilere öfkesini dile getirdi.

Daha iyi bir şeye olan arzuları aşikardı ve eğer tarih bir şeyi kanıtlıyorsa, o da insan kalbinin başarı ve mükemmellik için özlem duyduğudur. Tarih aynı zamanda baskı altında tutulanların, kendilerini kimin baskı altında tuttuğunun kaçınılmaz olarak farkına vardıklarını da kanıtlıyor.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Geçmişe dönüp baktığımda, keşke eski seçim yılı sorusunun farklı bir versiyonunu sormuş olsaydım. Hayatlarının sadece dört yıldan sonra değil son 40 yıldan sonra daha iyi olup olmadığını sorardım. Sonra bana defalarca duyduğum cevabın aynısını vermiş olabilirler: Çok karışık.

Onlara yardım ettiğini iddia eden ama onlara zarar vermeye devam eden Demokratlar yerine, daha fazla Siyah ve Hispanik'in Cumhuriyetçilere bakmasına şaşmamak gerek.

JOHN TILLMAN'DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN