Kırık sınırımız bir halk sağlığı acil durumudur. İşte nasıl düzeltileceği

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Dünyada güney sınırına yapılan tüm başkanlık gezileri, sınırın geçirgen olduğu ve son üç yılda 7,3 milyondan fazla yasa dışı göçmenin oradan geçtiği gerçeğini değiştirmeyecek. Bunun bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğuna inanıyorum, özellikle de göçmenlerin ABD'ye girmeden önce hastalık taramasından geçirilemeyeceğini düşündüğünüzde

Göçmenler yalnızca kızamık, çocuk felci, ilaca dirençli tüberküloz veya suçiçeği gibi ölümcül hastalıkların oranlarının ABD'ye göre daha yüksek olduğu ülkelerden gelmiyor, aynı zamanda aşılama oranları daha düşük ve göçmenler arasındaki uyum oranları da daha düşük. Hala.

Güney sınırımızdaki Teksas Laredo'da çalışan tanınmış bir dahiliye uzmanı olan Dr. James Hodges ile konuştum. “Teksas'ta aşıları belgelenmemiş insanlarla karşılaşıyoruz. Kızamık ve kabakulak gibi çocukluk çağı hastalıklarında artış gördük. Orta Amerika'da dirençli kutanöz leishmaniasis gibi bazı olağandışı cilt rahatsızlıkları görüyoruz. Her zaman dirençli tüberküloz gördük, ancak her zaman dirençli tüberküloz da gördük, ancak son iki yılda daha da arttı. Çoğunlukla frengi, hepatit C ve bel soğukluğu dahil cinsel yolla bulaşan hastalıklarda büyük bir artış görüyoruz. Özellikle frengide büyük bir artış. Korkarım bu göçmenler taşınırken yakında her yerde aynı olacak. ülkenin her yerindeki kutsal şehirlere!”

CUMHURİYETÇİLER, 'Sığınak' ŞEHİRLERDEKİ HASTANELERE YÖNELİK GÖÇMEN FARKLILIĞININ TEHDİTİ KONUSUNDA ALARM ÇALIŞTIRIYOR

Kızamık, 2022'de 9 milyon vakayla, 2023'te ise yüzde 79'luk bir artışla dünya çapında bir sorun haline gelirken aynı zamanda aşılama oranında da düşüş yaşanıyor. Bu yıl ABD'de, Florida'daki en son salgın da dahil olmak üzere, neredeyse tamamı gezginlerden kaynaklanan 35 vaka görüldü.

Çoğunluğu Venezuela'dan gelen yüzlerce göçmen, 5 Aralık 2023'te Meksika ile ABD arasındaki Ciudad Juarez, Meksika sınırını geçerek insani sığınma talebinde bulunmak amacıyla Rio Grande'yi geçiyor. (David Peinado/Anadolu, Getty Images aracılığıyla)

Kitlesel aşılama, çocuklarımızı daha büyük salgınlardan korudu ve çok yüksek koruma düzeyiyle çok önemli bir halk sağlığı önlemi olmaya devam ederken, aynı zamanda kızamığa maruz kalma miktarımız da artıyor (ki bu da aşılanmamış her beş kişiden birini hastaneye kaldırabilir) ) artıyor.

Kızamığın en çok görüldüğü ülkeler arasında Yemen, Azerbaycan, Kazakistan ve Hindistan'ın yer aldığını düşünün. Yalnızca geçen yıl kırk bin Hintli yasa dışı yollardan ABD'ye girdi. Hindistan gibi ülkelerden de dahil olmak üzere her yerden buraya gelen bu göçmenleri kızamık salgınıyla taramak mümkün değil. Güney eyaletlerimizde uzun süredir göçmen işçilerden kaynaklanan kızamık salgınları yaşanıyor.

Aynı şey grip, COVID-19, su çiçeği, dirençli tüberküloz ve Hodges'ın vurguladığı cinsel yolla bulaşan hastalıklar için de geçerlidir. Karşıya geçmeye çalışan insanları etkileyen dehidrasyon, yetersiz beslenme, yaralanmalar ve boğulmalardan bahsetmiyorum bile. Ayrıca fentanil ve nitazenler de dahil olmak üzere sentetik opioidler gözenekli güney sınırımızdan serbestçe getiriliyor ve ABD genelinde uyuşturucu salgınını hızlandırıyor.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Çoğu Amerikalının, yakın zamanda ya da sağlık taramalarının geçiş törenlerinin önemli bir parçası olduğu yüzyıllar önce, sağlık nedenleriyle yasal olarak buraya geçen bir akrabasının ya da atasının hikayesi var.

Halk sağlığı bariyerine duyulan ihtiyaç hala mevcut ve aslında, COVID-19 salgınının başlangıcında CDC direktörü Dr. Robert Redfield bana 2020'de Başlık 42'ye başvurmanın yalnızca COVID-19 için geçerli olmadığını, ancak diğer bulaşıcı hastalıklar için de.

Redfield, aşırı kalabalık tesislerde tutulan yasa dışı göçmenlerin yanı sıra, sadece Kovid-19'a değil, grip ve diğer bulaşıcı hastalıklara da maruz kalan ve bunalmış olan Gümrük ve Sınır Koruma görevlilerini korumaya çalıştığını söyledi. Sorun şu ki, ülkeye yasa dışı yollardan giren insanları taramak veya Redfield'ın bana söylediği gibi “onları sağlam halk sağlığı prosedürlerine uygun bir şekilde işleme koymak” aslında imkansız.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Başlık 42, uygulanabilir olduğunda “bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasını durdurmak” da dahil olmak üzere acil müdahaleyi mümkün kılmak için onlarca yıl önce oluşturuldu. COVİD-19 salgını sona erdi ancak sorun ortadan kalkmadı. Başlık 42'nin geri getirilmesi, güvenliksiz güney sınırımızın önemli bir halk sağlığı riski içerdiğini anlama yolunda küçük bir adım olabilir.

Beni yanlış anlamayın, bulaşıcı hastalıklar göçmenler arasında benzersiz değil, ancak onları hastalıklara karşı taramak veya onlara karşı aşılamak için sistemik bir yeteneğimiz yok. En azından bu ülkeye giren herhangi birinin vatandaşlarımızın geri kalanını riske atmamasını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız.

MARC SIEGEL'DEN DAHA FAZLA BİLGİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Marc Siegel, MD tıp profesörü ve NYU Langone Tıp Merkezi'nde Doktor Radyosunun tıbbi direktörüdür. Haberler tıbbi analisti ve “COVID: Korkunun Politikası ve Bilimin Gücü” kitabının yazarıdır. Onu Twitter'da takip edin @dmarcsiegel.