Karımın ölümünden sonra bana yapmayı öğrettiği tek önemli şey

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

“Eğer dua etmek için çok meşgulsen, Tanrı’nın istediğinden daha meşgulsün.” – Wanda E. Brunstetter

Rahat, parlak kırmızı berjer, oturma odamızın köşesine yerleştirilmişti. Ama burası oturmak için bir yerden daha fazlasıydı. Uzun yıllar ibadet yeri olarak kullanılmış. Kutsal bir Tanrı’nın varlığını deneyimlemek için bir sığınak.

Rahmetli karım ve ben sandalyeyi ilk olarak 80’lerde Chicago şehir merkezindeki mobilya işinde çalışan bir arkadaşımdan satın aldık. Başlangıçta parlak sarı kumaşla kaplıydı (Bobbie parlak renklerin büyük bir hayranıydı), ilk evi Illinois, Geneva’daki oturma odamızdı.

Bobbie her güne o sessiz yerde tünemiş, İncilini okuyarak ve dua ederek başlamayı severdi. Bu sandalyeye sabah erken saatlerinde “sunak” adını verdi.

JIM CAVIEZEL’İN YENİ FİLMİ NEDEN İNANÇLI BİR ADAM İÇİN KİŞİSEL: ‘ÇİTİN SAHİBİ ŞEYTAN’

2000 yılında Sunshine State’e taşınmaya karar verdiğimizde sandalye bizimle gitti. Sarı yeni dekorumuzla uyumlu olmayacağı için Bobbie bir döşemeciden sarıya yeni bir kıyafet vermesini istedi. Seçim kırmızıydı ve 14 yıl boyunca kendini her gün gece yarısı otuzda bulduğu yer burasıydı.

Her gün dua için zaman ayırmalıyız, Tanrı için zaman. (iStock)

Bunu biliyordum çünkü her sabah üst kattaki çalışma odama giderken yanından geçiyordum. Alışılmış ama dostça bir “Günaydın” diye fısıldayarak kendi günüme başlamak için bilgisayarımın başına geçerdim.

Karımın bu değerli saatleri meditasyon ve dua ederek geçirmesi fikrini tamamen benimsemiş olsam da, yapacak daha önemli işlerim vardı. Yetişmek için posta. Ayarlanacak programlar. Taranacak makaleler. Aramak için müşteriler. İncelenecek teklifler. Sözleşmeler sonuçlandırılacak.

Sabahın erken saatleri dışında ara sıra kırmızı koltuğa oturmuş olmama rağmen, bu Bobbie’nin sandalyesiydi. Elbette bununla ilgili herhangi bir kural yayınlanmamıştı ama burası onun oturup okuyup ders çalışacağı bir yerdi. Bu yüzden başka mobilyalar kullandım ve bu benim için iyi oldu.

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki pek çok kişi gibi, karımı 64 yaşında çalan kanserdi. Bu hastalıkla yolculuğumuz 2012 yılında Orlando’da, evimizin yakınında bulunan MD Anderson Kanser Merkezi’ndeki bir kadın onkoloji kliniğini ziyaretimizle başladı.

Bobbie, kızımız Julie ve ben ile birlikte ikinci katta asansörden indiğimizde, bekleme salonuna dağılmış kadınlar gördük. Beklemek. Bazıları yalnızdı, kitap okuyor, akıllı telefonlarında geziniyor veya hiçbir şey yapmıyordu. Diğerleri, yanlarında bir aile üyesi veya arkadaşıyla sessizce konuşuyordu. Neredeyse hepsi keldi. Birkaçının çıplak başları bir atkı veya örgü bere ile örtülmüştü.

Keşke o gün hissettiklerimi yeterince tarif edebilseydim ama doğru kelimeler benim ulaşamayacağım bir yerde. İkinci kata yapılan bu ziyaret, 2014 yılının soğuk bir Ekim gününde sona eren 30 aylık bir denemenin başlangıcı oldu. Bobbie tam bir savaşçıydı. Ben de olmaya çalıştım.

Cenazesi ve defin günü evimiz cıvıl cıvıl bir yerdi. Komşular öğle yemeği hazırlamak için gönüllü olmuştu ve yerimiz komşular ve geniş aile ile doluydu. Yeni ve eski bağlantılar kuruldu ve canlı sohbetler yapıldı. Bobbie çok sevinirdi.

Geçmişte ziyaret ettiğim ünlülerin evlerinden bir sayfa alarak kırmızı koltuğun kenarına bir kurdele gerdim. O öğleden sonra oturulacak yerler yüksek olmasına rağmen, kimse kurdeleyi ihlal etmedi.

İsa Mesih

Gözlerimizi ve kalbimizi cennete kaldırmalıyız. DOSYA: Kollarını iki yana açmış İsa Mesih’in 1854 tarihli vitray penceresi, sanatçısı bilinmiyor, Çek Cumhuriyeti.

Herkes kırmızı sandalyeyi biliyordu ve ziyaretçilerden onu kullanmamalarını istemek yapılacak doğru şey gibi görünüyordu. Nezaketle, insanlar “burada oturmadığınız için teşekkür ederim” şeridine yorum yapmak dışında sandalyeyi yalnız bıraktılar.

Ertesi sabah erkenden uyandım ve daha fazla uyumanın mümkün olmadığını biliyordum, bir kot pantolon ve sade bir sweatshirt giydim ve sadece birkaç blok ötedeki mezarlığa yürüdüm. İşte o zaman, Bobbie’nin tabutunun ve mezar kasasının üzerine yığılmış taze sürülmüş toprağı kaplayan büyük bir sarkık çiçek yığını gördüm. Yavaşça oraya yürüdüm ve sözlerimi duyacak kimse olmamasına rağmen kendimi yüksek sesle duydum. “Şimdi ne yapacağım? Ne yapacağım?”

Sonra, doktor bize Bobbie’nin IV. Evre teşhisini söylediğinden beri 30 aydır ilk kez ağladım. Sadece yanağımdan bir damla damla değil. Gerçekten ağladım. Nadiren ziyaret ettiğim bir yerin derinliklerinden hıçkırıklar. Deneyim katartik ve tatlıydı. Gerçekten öyleydi.

Ertesi sabah erkenden irkilerek uyandım. Neredeyse 45 yıldır ilk kez bekar bir adamdım. Dul erkek.

Yeni gerçekliğim yüzüme baktı. Ama gözlerimdeki uykuyu silerken, bir görevim olduğunu biliyordum. Yeni bir hedef. Bobbie’nin kırmızı sandalyesi.

Dikkatlice, neredeyse saygıyla, önceki günkü toplantıdan kalma kurdeleyi çıkardım ve oturdum. Fısıltıdan biraz daha yüksek bir sesle itiraf ettim, “Tanrım, ben tembel bir adam oldum. Bunca yıldır karımın Seninle güne başlamasını izledim.” Bu anın ciddiyetini ve kalbimdeki kararlılığı bilerek derin bir nefes aldım.

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kırmızı sandalyeden yüksek sesle söyledim. “Bana nefes verdiğin sürece, her güne Seninle başlamaya niyet ediyorum.” Bobbie’nin yıpranmış Bir Yıllık İncil’i yakınlardaki küçük sehpanın üzerindeydi. Açtım ve 15 Kasım olarak anılan günü okumaya başladım. İşte o sessiz sabah kalbime şöyle dedi:

“Rab’bin adı mübarek olsun
Bu andan itibaren ve sonsuza dek!

Güneşin doğuşundan batışına kadar
Rab’bin adı övülmeye değer.” (Mezmur 113:2–3 NKJV)

Sonra, doktor bize Bobbie’nin IV. Evre teşhisini söylediğinden beri 30 aydır ilk kez ağladım. Sadece yanağımdan bir damla damla değil. Gerçekten ağladım. Nadiren ziyaret ettiğim bir yerin derinliklerinden hıçkırıklar. Deneyim katartik ve tatlıydı. Gerçekten öyleydi.
Şu sözlerin gücünü hayal edin: “Güneşin doğuşundan …” ve “Rab’bin adı övülmelidir.” O sabahın sessizliğinde ve o zamandan beri her sabah Tanrı’nın tatlı dürtmesine sonsuza dek minnettar kalacağım.

Bitiş Çizgisi kitap kapak resmi

Bana gelince, ister çalışma odamdaki rahat kahverengi deri yatar koltukta, ister seyahat ederken, bir otel odasındaki sıradan bir koltukta, her gün sabahın erken saatlerinde Tanrı ile yaşadığım huzur ve neşe tarif edilemezdi. .

HABERLER SUNULDU

Muhtemelen oturma odanızda veya çalışma odanızda kırmızı bir sandalyeniz yoktur. Ama oturacak yerin var. Gözlerinizi ve kalbinizi kendinizden ve dünyanın taleplerinden ve sorunlarından Cennete kaldırmak için. Ve her gün sizinle tanışmak için sabırsızlanan sevgi dolu bir Tanrı’nın mucizesini kucaklamak.

Hikayemin size ilham vermesi ve Rab ile buluşmaya, O’nun Sözünü okumaya ve dua etmeye başlamaya niyetlenmenizi içtenlikle umuyorum. Eğer öyleyse, o eski kırmızı sandalyeye ve onunla ne yapacağımı bana gösteren sadık, merhum eşime teşekkür edebilirsiniz.

ROBERT WOLGEMUTH’TAN DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN