JONATHAN TURLEY: Kızgın retorik çok moda ama umut var

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Başkan Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris adına kampanya yapmak üzere memleketi Scranton, Pennsylvania'da podyuma çıktığında, pek çok kişi, özellikle de onlarca partiye çağrıda bulunan son yorumlarından sonra, 2020 seçimlerinde “kendini birleştirici ilan eden” Biden'ın geri dönüşünü bekliyordu. milyonlarca Trump destekçisi “çöp.” Eğer öyleyse, Biden'ın “onu spor salonunun arkasına götürün” olduğu ortaya çıktığında hayal kırıklığına uğradılar. Sıkılı dişlerinin arasından konuşan Biden, “şaplak atmak” istediğini söyledi [Trump] Harris kampanyasının pahalı gafları nedeniyle alarma geçmesine rağmen Biden açıkça öfkeye karşı koyamadı. Yalnız değil.

Bütün bu seçim bir tür siyasi öfkeye benziyor. Kitabımda, “Vazgeçilmez Hak: Öfke Çağında İfade Özgürlüğü,” Öfke retoriğinin ve öfke siyasetinin uzun süredir tarihimizin bir parçası olduğunu tartışıyorum. Politikacılar, seçmenleri kendi politikalarını desteklemek için değil, rakiplerine karşı harekete geçirmek için sıklıkla kasıtlı olarak öfkeyi tetiklerler.

TRUMP, SON SUİKAST GİRİŞİMİNDEN BİDEN-HARRIS'İN 'SÖYLEMİNİ' SUÇLADI, 'ÜLKEYİ KURTARACAĞINI' SÖYLEDİ

Ancak Biden'ın öfkesini kontrol altında tutamaması bu öfke siyasetinin ortak özelliği. Kitapta yazdığım gibi, “öfke özgürleştiricidir, hatta bağımlılık yaratır. Normalde kaçınacağımız şeyleri söylememize ve yapmamıza, hatta başkalarında kınamamıza bile olanak tanır.” Aynı zamanda bulaşıcıdır. Ülkenin dört bir yanında insanlar komşularına bağırıyor, tabelaları yıkıyor ve hatta birbirlerine saldırıyorlar. İtiraf etmek istemedikleri şey ise öfkeden keyif aldıklarıdır. Beğendiler.

Yirmi yılı aşkın süredir farklı kanallarda öfke söylemi üzerine yazılar yazan ve başkanlık seçimlerini haber yapan biri olarak bu sahnelere alışkın olmalıyım. Ben değilim. Manhattan'daki Trump duruşmasının dışındaki sahnelerden Virginia'daki siyasi mitinglerin dışındaki sahnelere kadar öfkeyi moral bozucu ve söndürücü buluyorum.

Çöp torbaları giyen destekçiler, eski Başkan Trump'ın kampanya mitingi için 2 Kasım 2024 Cumartesi günü Kuzey Carolina'nın Greensboro kentindeki First Horizon Coliseum'a geliyor. (AP Fotoğrafı/Alex Brandon)

Ancak Fox'un seçim haberlerine katılmak için bu hafta sonu New York'a uçarken bir an gerçek bir umut yaşadım. Vatandaşlığına sadece birkaç ay kaldığını ve kendisinin ve eşinin yakında ABD vatandaşı oldukları için ne kadar minnettar olduklarını söyleyen bir adam tarafından havaalanına götürüldüm. Ortadan geldi Özgürlükleri, özellikle de ifade özgürlüğü nedeniyle ABD'ye uzun süredir hayran olduğu doğu ülkesi. Nitekim kendi ülkesinde hükümetle sürekli başı dertteydi ve imamı tarafından, fikrini söyleyerek “Amerikalı gibi” davranmayı bırakması gerektiği konusunda uyarılmıştı.

Susamadı ve onun yerine Amerikalı olmaya karar verdi.

Daha sonra bana bu seçim nedeniyle kendisinin ve karısının kafasının ne kadar karıştığını anlattı. Amerika Birleşik Devletleri'ni seviyorlar ve insanların neden bu kadar nefret dolu ve öfkeli olduğunu anlayamıyorlar. “Sanki burada neye sahip olduklarını anlamıyorlar” dedi.

Yolculuğumuz boyunca onu dinlerken uzun zamandır hissetmediğim bir şeyi hissetmeye başladım: gerçek umut.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Bazen en sadık vatandaşlarımız en yeni din değiştirenlerimiz arasında bulunur. Kitabımda tartıştığım gibi, demokrasimizle ilgili sorun, çoğu vatandaşın ifade özgürlüğü gibi temel hakların garanti altına alındığı bir ülkede büyümüş olmasıdır. Bu hakların yokluğunu hiçbir zaman bilmediler. Bu adam ve karısı var. Burada doğmadılar. ABD vatandaşı olabilmek için büyük tehlikelere ve maliyetlere göğüs gererek ülkelerinden kaçmak zorunda kaldılar. Bizi ve neyi temsil ettiğimizi onlar seçtiler.

İnsanlar miting yapıyor

İnsanlar 2 Kasım 2024 Cumartesi günü Ulusal Kadınlar Yürüyüşü sırasında Boston Common'da toplandı. (AP Fotoğrafı/Michael Dwyer)

Bu ülkenin benzersiz bir özelliği nedeniyle bu kıyılara çekilen diğer büyük Amerikalıları takip ediyorlar. Biri Tom Paine'di. Bir ulusu devrimin arkasında toplamakla itibar kazanan adam, bu kıyılara ancak Bağımsızlık Bildirgesi'nden iki yıl önce ayak bastı. yayınlanmasıyla şöhrete kavuştu. Sağduyu Onu dağınık, bilinmeyen bir ayaktakımını kışkırtan biri olarak gören John Adams gibi bazılarını öfkelendirdi.

Ancak sözlerine bu kadar netlik ve güç veren tam da Paine'in göçüydü. Yükselen bu ulusu, tüm insanlık için benzersiz, vatandaşların Eski Dünya'nın kireçlenmiş sosyal, ekonomik ve politik sınırları olmadan özgür yaşayabileceği bir ulus olarak gördü. Sesi bu ulusta yankı buldu çünkü çok samimi ve özgündü.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Aynı sesi havaalanına giderken duydum. Bazen sadece dünyanın geri kalanına değil birbirimize de kim olduğumuzu hatırlatmak için aramızdaki en yeni kişi gerekir.

Seçim gecesi o kapıdan ne çıkacağını bilmiyorum. Daha önce orada bulundum. Ancak her iki durumda da bu ülkenin yarısı çok ama çok üzülecek. Hatırlamak için çabalamamız gereken şey, bu seçimin bizi tanımlamadığıdır. Öfke bizi tanımlamaz. Kendimizi neredeyse 250 yıl önce tanımladık ve bunu her gün yapıyoruz ki, yeni arkadaşım gibi yeni vatandaşlar bu kıyılara geliyor. Kim olduğumuzda umut var. . . bazen unutsak bile.

JONATHAN TURLEY'DEN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN