JOE CONCHA: Trump Takımının onay duruşmalarının ardından en büyük 5 kaybeden

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bu hafta Senato'da Başkan seçilen Donald Trump'ın kabine adayları için bir absürd tiyatrosu yaşandı; Demokratlar (kelimenin tam anlamıyla) dikkat çekmek için çığlık atan haydut palyaçolar rolünü oynadı.

Eğer ortalama bir siyasi gözlemciyseniz, bu programı evinizde izlemek muhtemelen sinir bozucu, çileden çıkarıcı ve bazen de komik bir deneyim olmuştur. Trump'ın savunma bakanı olarak seçtiği Pete Hegseth'in ve başsavcı adayı Pam Bondi'nin sorgulanması, bir zamanlar nispeten onurlu bir Senato salonu olan bu salonu büyük ölçüde küçülttü.

Peki bu onay duruşmalarında haftanın en çok kaybedenleri kimlerdi?

Sorduğuna sevindim.

'USTALIK SINIFI': BONDI, DOJ'U SİLAHLANDIRACAĞINI SÖYLEDİKTEN SONRA DEM SENATÖRÜNÜN SENARYOSUNU DEĞİŞTİRİYOR

5. Senatör Richard Blumenthal

Bu adamın onay duruşmasında yüzünü nasıl gösterdiği gerçekten görülmeye değer. Hatırlayacağınız gibi Blumenthal, o sırada ABD topraklarının dışına hiç ayak basmamasına rağmen Vietnam'da hizmet ettiği konusunda defalarca yalan söylemişti. Hatta Connecticut Demokratı, kendisinin ve diğer askerlerin ABD'ye döndüklerinde “fiziksel tacize” maruz kaldıklarını söyleyecek kadar ileri gitti.

Blumenthal, Hegseth'e dindar bir tavırla, “Bu komiteye ya da Amerika halkına, onları yönetmeye yetkili olduğunuzu söyleyebileceğinize inanmıyorum. Pentagon'un sözcüsü olarak sizi desteklerim” dedi. Irak ve Afganistan'da birden fazla turda görev yapmış ve iki Bronz Yıldız ve bir Savaş Piyade Rozeti kazanan gerçek bir gazi.

Connecticut Senatörü Richard Blumenthal

Çalıntı Cesaret'in ders kitaplarındaki en son örneğinde askerlik hizmeti hakkında yalan söylemesine rağmen Demokratlar, Blumenthal'i Silahlı Hizmetler Komitesi'ne koydu. Sırada ne var? Onu Gazi İşleri Komitesi'ne mi atayacaksınız?

Ah, doğru… Rambo da o komitede.

PETE HEGSETH'İN SENATO ONAY DURUŞMASINDAN EN ÖNEMLİ 5 AN

4. Senatör Elizabeth Warren

Geçmişleri hakkında mümkün olan en berbat şekilde yalan söyleyenlerden bahseden Massachusetts'li sahte Kızılderili-Amerikalı yasa koyucu, Salı günü Hegseth'i generallerin daha sonra öyle olmamak için doğrudan savunma sanayine girmemeleri gerektiği yönündeki iddiasını sorgularken gerçekten de devreye girdi. Daha sonra Savunma Bakanlığı'na geri dönülmesi durumunda riske girilecektir.

“Hizmet veren her generalin 10 yıl boyunca doğrudan savunma sanayine girmemesi gerektiğinden oldukça eminsiniz ama aynı sözü vermek istemiyor musunuz?” Histerik bir Warren, Hegseth'e sordu.

“Ben general değilim, Senatör,” diye salonda Hegseth donuk bir kahkaha attı.

Salı gecesi Warren, röportajın ortasında Iowa Cumhuriyetçi Senatörü Joni Ernst'in Hegseth'i desteklemeye kararlı olduğunu bildiren CNN'den Kaitlyn Collins'e katıldı. Bu haber Hegseth'in onaylanacağı hissini neredeyse perçinledi. Warren haberi duyduğunda gözle görülür bir şekilde yüzünü buruşturdu. O anın bir klibi o zamandan beri viral oldu.

3. Senatör Adam Schiff

Ve bir kez daha Capitol Hill'deki üretken yalancılardan bahsederken, o zamanki Başkan Trump'ın gizli anlaşma yaptığına dair doğrudan kanıtları olduğu konusunda Temsilciler Meclisi'nde birkaç yıldır yalan söylediği için kınanan yeni seçilen Kaliforniya Demokrat senatöründen başkasına bakmayın. Kremlin'in 2016 seçimlerini kendi lehine çevirmesi için. Elbette bu kanıt henüz ortaya konmadı.

Schiff, muhtemel Başsavcı Pam Bondi'nin sorgusu sırasında, eski Wyoming Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçisi olan yeni seçilen Demokrat sevgili Liz Cheney için Beyaz Şövalye rolünü oynadı.

“Bugün burada otururken size soruyorum, Liz Cheney'i soruşturmak için gerçeklere dayalı bir iddianın farkında olup olmadığınızı?” diye sordu Schiff.

Bondi, “Senatör, kimse benden Liz Cheney'i araştırmamı istemedi. Bu bir varsayım” diye yanıt verdi.

“Başkan bunu kamuoyuna duyurdu. Bunun farkındasınız, değil mi?” Schiff karşılık verdi.

Bondi, “Kimse benden Liz'i araştırmamı istemedi” diye ısrar etti ve daha sonra şunu ekledi: “Ne hakkında endişelenmemiz gerektiğini biliyor musun? Kaliforniya'daki suç oranı şu anda tavan yaptı. Soygunlarınız ulusal ortalamanın %87 üzerinde. Eğer başsavcı olarak onaylanırsam, odaklanmak istediğim şey bu, senatör.”

Ve Bondi %100 haklı. Trump'ın (Liz Cheney'nin de yaptığı gibi) her şeyi takıntı haline getirmek yerine, Schiff'in temelde tek parti yönetimi altında olan ve sayısız yıl boyunca ülkedeki diğer eyaletlerden daha fazla sakinin ülkeyi terk ettiği Kaliforniya'yı temsil ettiği gerçeğini düşünün. iyi nedenler, özellikle suç.

2. Senatör Mazie Hirono

Bu duruşmalar sırasında bazı soruların ne kadar saçma olduğunu özetleyen biri varsa, Pasifik'in gururundan başka bir yere bakmayın.

İşte Hawaii Demokratı Bondi'yle konuşuyor:

“Yasal olarak yetişkin olduğunuzdan bu yana, hiç istenmeyen cinsel isteklerde bulundunuz mu veya herhangi bir sözlü veya fiziksel taciz veya cinsel nitelikte saldırıda bulundunuz mu?”

Bondi: “Hayır, senatör.”

Hirono: “Bu tür davranışlarla ilgili olarak hiç disiplinle karşılaştınız mı veya bir anlaşmaya vardınız mı?”

Bondi: “Hayır, senatör.”

Açık olalım: Bondi HİÇBİR ZAMAN bu iddiaların hiçbiriyle uzaktan suçlanmadı. Hirono bunu biliyor ama bunu kamuoyunun kayıtlarına ve ulusal televizyona taşımak için bunu oraya attı.

Çarşamba günkü bu konuşma klasikti ama Hirono'nun notlarında onun için yazılmış hiçbir çürütücü yoktu.

HIRONO: “Yasadışı göç ulusumuzun kanını zehirliyor mu?”

BONDI: “Sınıra gittim ve bir tecavüz kriz merkezini ziyaret ettim, korkunçtu… Eminim siz de sınıra gitmişsinizdir.”

HIRONO: “Hadi devam edelim.”

Oyun. Ayarlamak. Kibrit. Bir sonraki başsavcınız Amerika'ya merhaba deyin.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

1. Senatör Tim Kaine

En çok kaybedenler listemizin kazananı, listedeki en kolay seçimdi, çünkü bu duruşmalar sırasında yataktan yeni çıkmış gibi görünen Virginia Demokrat Kaine — o kadar kötü müydü.

Ek A: Kaine, Hegseth'i sorgulaması sırasında bir noktada, adayın iki kez boşanmış olması nedeniyle, kendisine güvenilmediği halde Savunma Bakanı olarak yeminini yerine getireceğine güvenilemeyeceğini iddia etmeye çalıştı. evlilik yeminini yerine getirmek için.

Evet. Eski Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın aday arkadaşı olan ve Bill Clinton'ın birçok askeri ihlali hakkında tek kelime bile etmeyen aynı Tim Kaine (eski başkan da tecavüzle suçlandı)… onunla kampanya yürüten aynı Tim Kaine. İlk karısını dadısıyla aldatan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kocası Doug Emhoff, Hegseth'i yargılama cüretinde bulundu. Soruları ise yıllar önce yaşanan kişisel meselelere odaklanıyordu.

Hegseth mükemmel bir şekilde yanıt verdi: “Ben mükemmel bir insan değilim. Öyle olduğumu iddia etmiyorum. Hayatımdaki bazı konularda başarısız oldum ve şükürler olsun ki Rabbim ve Kurtarıcım İsa Mesih tarafından kurtarıldım.”

Demokratlar bu hafta son seçimlerden hiçbir şey öğrenmediklerini açıkça gösterdiler. Yüksek sesli, dindar dersler, kendileri hakkında düşünmek için gerçekten büyük bir aynaya ihtiyaç duyanlardan geldi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Parti bu hafta kendisine hiçbir iyilik yapmadı. Demokratlar, kaybeden bir markayla evlenen, kaybeden bir partinin üyeleri gibi görünüyor ve ses çıkarıyor, bir yandan da hâlâ MSNBC ve CNN izleyen tipte insanlara oynamak için sevimsiz performans sanatını benimsiyordu.

Trump kabinesini onaylatacak. Ve bu süreçte Mavi Takım, çok az Amerikalının iştahlı olduğu bir yolda ilerlemeye devam edecek: bölünme ve demagojiyle döşeli bir yol.

JOE CONCHA'DAN DAHA FAZLA BİLGİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN