İşte çelik üretimini ve istihdamı Amerika’nın kalbine nasıl geri getireceğiniz

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bu yaz, 52 yıl sonra oradaki otomobil fabrikası kapanınca işlerini kaybeden eski General Motors işçileriyle tanışmak için Lordstown, Ohio’ya gittim. Şirket kapatıldığını duyurdu ve kısa bir süre sonra Meksika’da bir fabrika kurma planlarını duyurdu. Tesis kapandığında yaklaşık 1.500 iş kaybedildi. Oradaki işçiler bana bunların ailenin geçimini sağlayacak gelir sağlayan iyi işler olduğunu söylediler. Ve şimdi gittiler.

Amerikalılar hayali sebeplerden dolayı öfkeli değiller; bu tür deneyimlerden dolayı öfkeliler. Bu ülkedeki işçiler haksızlığa uğradı ve Amerikan rüyası artık ulaşılabilir görünmüyor.

Yeni ekonomik vatanseverlik dediğim şeye, Amerika’yı yeniden üretimde süper güç haline getirecek ve sanayisizleşmeden zarar gören fabrika kasabalarını canlandıracak işçi merkezli bir plana şiddetle ihtiyacımız var. Bu çabanın ön saflarında çelik sektörünün yeniden canlandırılması yer alıyor.

PRATT INDUSTRIES, GÜRCİSTAN’DA 125 İŞ YARATILACAK YENİ KARTON FABRİKASINA 120 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPACAK

ABD’de çeliğe olan talep o kadar yüksek ki, ürettiğimizin yaklaşık üç kat fazlasını ithal ederek dünyanın en büyük metal ithalatçısıyız. Araba motorlarındaki elektrikli çelikten, acil durum jeneratörleri ve güç transformatörlerine, denizaltılarımızdaki ve karadaki ve açık denizdeki rüzgar kulelerimizdeki çelik plakalara kadar, ABD ekonomisinin her yerinde yurt içi tedarikimizin karşılayamayacağı kadar büyük bir çelik talebi var.

Başkan Joe Biden, 17 Kasım 2021’de General Motors’un Detroit, Michigan’daki Factory ZERO elektrikli araç montaj fabrikasına giriş yaptı. (Nic Antaya/Getty Images)

Kabul edilemez olan şey, Çin’in küresel çelik pazarına hakim olması ve dünyanın en büyük 15 çelik üreticisinden dokuzu olması. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu listede tek bir şirketi yok. Bir sonraki en yüksek üretim kapasitesine sahip ülkeden neredeyse 10 kat daha fazla çelik üreten Çin, açık ara küresel çelik üretim kapasitesinin fazlasının en büyük suçlusu. Bu kapasite fazlası dünya çapında çelik fiyatlarını bozuyor ve pazara dayalı ABD’li üreticiler üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor.

Çin’in çelikteki hakimiyeti sadece ekonomimiz için değil, aynı zamanda kamu güvenliği, enerji sektörümüz ve ulusal güvenliğimiz için de önemli riskler oluşturuyor. İnsanlar güvenli köprüler ve arabalar, güvenilir elektrik şebekeleri ve dayanıklı güç transformatörleri istiyor. Savaş zamanı seferberlik emri verilirse tanklar, uçaklar ve silah sistemleri gibi ekipmanlar için çeliğe ihtiyaç duyulacak.

Bu nedenle, çelik üretimini Ortabatı’ya geri getirmek ve ülkemizin bu kritik sektördeki liderliğini yeniden tesis etmek için modern bir çelik yasa tasarısı sunmaya kararlıyım. Benim vizyonum, modern, ileri teknolojileri test eden bir düzine çelik üretim tesisi inşa etmek ve bunu, ülke çapındaki Lordstown, Ohio’dan Detroit, Michigan’a ve Johnstown, Pennsylvania’ya kadar çelik üretim geçmişine sahip topluluklarda yapmaktır. Tasarı aynı zamanda bu iyi işlerin devamını sağlamak için mevcut tesislerin modernizasyonunu da destekleyecek.

Tasarı, şehir merkezlerinin gençleştirilmesine, eski ihtişamlarına geri getirilmesine ve bölgede daha büyük bir çelik ekosisteminin çekilmesine ve desteklenmesine yardımcı olacak. Gelişmiş çelik üretim süreçlerini ve ekipmanlarını benimsemeyi seçen şirketlere araştırma fonu sağlayacak, hibeler sunacak ve vergi teşvikleri sağlayacak.

Ve oyun alanını eşitlemek için anti-damping ve telafi edici vergilerin ve diğer araçların uygulanmasını güçlendirerek Çin gibi ülkelerden gelen adil olmayan ticaret uygulamalarına karşı geri adım atacak.

Bunu karbon emisyonlarını azaltacak ve gezegenimizi koruyacak şekilde yapabiliriz. Çin’in çelik üretimi, çelik üretiminden kaynaklanan küresel karbon emisyonlarının yarısından fazlasını oluşturuyor. Dünya çapında ortalama olarak üretilen her metrik ton çelik, 1,85 metrik ton CO2 emisyonuna yol açıyor. Ancak Çin’de bu yaklaşık 2 tondur (bazı tahminlere göre 3 tona kadar çıkmaktadır). ABD’de 1 tonun biraz altında.

Bunun nedeni, üreticilerimizin halihazırda geri dönüştürülmüş metal hurda kullanımı ve demirin doğrudan azaltılması dahil olmak üzere daha düşük karbon ayak izi üretim yöntemlerine yatırım yapıyor olmasıdır. Bu tesisler aynı zamanda çelik üretiminde hidrojenin kullanımındaki yeniliklerden de yararlanabilecek; bu da tam olarak faaliyete geçtiğinde ABD çelik üretimini Çin’de üretilenden en az dört kat daha temiz hale getirebilecek.

Modern çelik alanında dünya çapında lider olmak için mükemmel bir konumdayız.

En önemlisi, tasarı işçilerin sendika kurma hakkını savunacak. Çelik işleri iyi işlerdir. Yüksek ücretler ödüyorlar, iyi sosyal haklar sağlıyorlar, işçilere ve ailelerine onurlu bir yaşam sunuyorlar. 2017 yılında çelik işleri, ortalama olarak erkekler için ortalama yüzde 27, kadınlar için ise ortalama yüzde 58 daha fazla kazanç sağladı.

GÖRÜŞ BÜLTENİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu yasa tasarısı bunu böyle tutacak ve ücretlerin enflasyona ayak uydurmasını sağlayacak. Ayrıca gelecek nesil işçilere yatırım yapmak için işgücü eğitimi ve işe yerleştirme programlarını da içerecektir.

CHIPS ve Bilim Yasası’nın ortak yazarlarından biri olarak, endüstrileri yeniden canlandıracak ve yeniden bir üretim merkezi haline getirecek güce sahip olduğumuzu biliyorum. Zaten yasa sayesinde Intel, Ohio’da ortalama 135.000 dolar maaşla yaklaşık 3.000 yeni iş yaratacak iki yeni çip fabrikası kurma konusunda 20 milyar dolarlık bir taahhütte bulundu. Bu işlerden bazıları üniversite diploması gerektirse de yarısından fazlası gerektirmiyor.

Eğer bunu yarı iletken çipler için yapabiliyorsak neden çelik için yapamayalım? Eğer bunu çelik için yapabiliyorsak neden alüminyum, KKD ve önemli ilaçlar gibi diğer kritik endüstriler için de yapmayayalım?

Tasarı, şehir merkezlerinin gençleştirilmesine, eski ihtişamlarına geri getirilmesine ve bölgede daha büyük bir çelik ekosisteminin çekilmesine ve desteklenmesine yardımcı olacak. Gelişmiş çelik üretim süreçlerini ve ekipmanlarını benimsemeyi seçen şirketlere araştırma fonu sağlayacak, hibeler sunacak ve vergi teşvikleri sağlayacak.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Amerikan endüstrisini yeniden canlandırmak kolay bir iş olmayacak ama gerekli bir iş. Bu tasarı, siyasi bölünmeleri aşabilecek ve bizi ortak bir misyon etrafında birleştirebilecek yeni bir ekonomik vatanseverlik için daha büyük bir vizyonun yalnızca bir parçası. Birlikte çelik gibi endüstrileri geri getirebilir, Amerika’yı dünyanın atölyesi haline getirebilir ve tüm işçilerin onuruna saygı gösterebiliriz.

Ro Khanna, Kaliforniya’nın 17. Kongre Bölgesini temsil ediyor ve Amerikan imalatını yeniden canlandırmanın ve iyi maaşlı işler yaratmanın şampiyonu.

REP’TEN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN. RO KHANNA