İsrail'den yeni döndüm ve bu iki önemli şeyi gördüm

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

İsrail, 7 Ekim 2023'te İran destekli Hamas teröristlerinin binlerce masum insana saldırıp öldürmesiyle değişti. İsrail'de baktığınız her yerde terörün izleri var, ancak yıkımın ortasında İsrail halkının ve hükümetinin kırılmaz bir kararlılığını gördüm. Başbakan Binyamin Netanyahu ile Kudüs'te buluştuğumda her zaman İsrail'in yanında olacağımı açıkça ifade ettim. Şimdi Başkan Biden, kendi yönetiminin ve Washington'daki Demokratların da aynısını yapacağını, Hamas sempatizanlarından oy almak için iğrenç ve tehlikeli bir girişimle partilerinin radikal soluna sığınmayı bırakacağını ve Katar'ı güvenliği sağlama konusunda üzerine düşeni yapmaya zorlayacaklarını göstermeli. rehinelerin derhal serbest bırakılması ve Hamas liderliğine yönelik baskılara son verilmesi.

İsrail'deyken iki önemli şeyi çok net gördüm. Önce İsrail'in düşmanlarının mutlak kötülüğünü ve vahşetini gördüm. Yahudilerin sırf Yahudi oldukları için öldürüldüğü, kadınların tecavüze uğradığı, öldürüldüğü, bebeklerin katledildiği yerleri gördüm. Saldırıyı ilk elden yaşayan ve çok şükür hayatta kalan insanlarla konuştum, onlar da bana kendilerinin, ailelerinin ve arkadaşlarının başına gelenleri anlattı.

Nova Müzik Festivali alanında rehin alınan veya öldürülen çocukları için anma törenleri düzenleyen ebeveynleri gördüm. Yıkılmış bir evde durdum ve Hamas onu vurmadan önce babasıyla konuşan İsrailli genç bir kadının son sözlerini ses kaydından dinledim. Yıkımları ve acıları çok büyük olan Amerikalı rehinelerin aileleriyle tanıştım. İsrail'in İran'dan ve onun vekillerinden nelerle karşı karşıya olduğunu ve ellerinden gelse bize neler yapabileceklerini ilk elden gördüm.

BİDEN'IN NETANYAHU İLE GÖRÜŞMESİNDEN SONRA TOP DEMİLER İSRAİL'E SALDIRIYOR

İkincisi, Başbakan Netanyahu ve İsrailli liderlerle yaptığım görüşmelerde, İsrail'in sivil yaşamı korumak ve Gazze'ye yardım ulaştırmak için yaptığı inanılmaz ve benzeri görülmemiş çalışmaları gördüm.

İsrail'in insani yardım konvoyuna kazara düzenlediği saldırıda aralarında bir Amerikan vatandaşının da bulunduğu yedi yardım görevlisinin ölümüyle hepimizin kalbi kırıldı. İsrail doğru olanı yaptı ve hemen sorumluluğu üstlendi, özür diledi ve her zaman olduğu gibi soruşturma başlattı. Herhangi bir sivil ölümü trajiktir ve ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır; herhangi bir Amerikalının ölümü, İsrail'in vaat ettiği ve yerine getirdiği hesap verebilirliği ve özrü gerektirmelidir. İsrail, sivil ölümlerini önlemek için tarihte savaşan herhangi bir ülkenin yapması beklenenden daha fazlasını yapıyor ve trajik olaylar meydana geldiğinde sorumluluk alıyor.

BIDEN, NETANYAHU'YU İSRAİL SİVİLLERİ KORUMADIĞI TAKDİRDE ABD'NİN GAZZE POLİTİKASINI DEĞİŞTİRECEĞİ KONUSUNDA UYARIYOR

Bu trajedinin hesabı sorulacaktır ve bunun gibi bir şeyin bir daha asla yaşanmaması için dua ediyoruz, ancak Başkan Biden ve Demokratların yapamayacağı şey, bunun Hamas'ın hâlâ Amerikalıları rehin tuttuğu gerçeğine karşı onları kör etmesine izin vermek ya da onların bu olayı görmezden gelmelerine izin vermektir. ABD ve İsrail'in Hamas'ı yok etmek ve bu rehineleri bugün evlerine geri döndürmek konusunda ortak güvenlik çıkarlarına sahip olduğu yadsınamaz bir gerçek. Hamas'ın yok edilmesi gerekiyor ve bu da Refah'a ve Hamas'ın masum sivillerin arkasına saklandığı diğer yerlere gitmek anlamına geliyor.

Ben gerçekten inanıyorum ki Netanyahu, Refah'ı istediği anda alıp Hamas'ı yok etseydi, savaş neredeyse bitecekti. Ancak ABD her adımda İsrail'i yavaşlamaya zorladı ve Biden'ın bu süre zarfında yaptığı tek şey, bunu İsrail'e yönelik saldırılarını ve ihanetini geliştirmek için kullanmak ve rehineleri daha da uzun süre esaret altında çürümeye zorlamak oldu.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Hamas tarafından rehin tutulan beş Amerikalı, altı aydan fazla bir süredir esaret altında tutuluyor. Başkan Biden'ın, yönetiminin üst düzey üyelerinin ve Washington'daki Demokratların İsrail'e saldırmaya devam etmesi, demokratik olarak seçilmiş hükümetin devrilmesi çağrısında bulunması ve müttefikimizin Birleşmiş Milletler ve dünya sahnesinde terk edilmesine izin vermesi kabul edilemez. Ve müttefikimize bu saldırıları başlatırken Demokratların, Amerikan vatandaşlarının, bu masum insanlara karşı korkunç cinsel tacizde bulunduğunu bildiğimiz acımasız, cani bir terör örgütü tarafından rehin tutulduğu gerçeği hakkında çok az konuşması veya hiçbir şey söylememesi iğrenç.

Ancak benim bu saldırının gerçekleşmesinden bu yana yaptığım gibi her gün Hamas'ın elindeki rehinelerden bahsetmek yeterli değil. Katar emiri Şeyh Tamin bin Hamad Al Thani'ye yazdığı bildirilen mektup bir başlangıç olsa da Biden, Katar'ı tüm rehinelerin derhal ve güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını sağlama konusunda üzerine düşeni yapmaya zorlamak için daha fazlasını yapmalı.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Katar'ın Hamas'taki rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için ayları vardı. Bu henüz nasıl başarılmadı. Amerikan vatandaşları teröristlerin esaretinde işkence görmeye devam ederken, Katar neden Hamas liderlerinin Doha'da lüks ve koruma altında yaşamasına izin veriyor? Bu artık sona ermeli ve Katar'ın bir ABD müttefiki olarak rehinelerimizi ve Hamas tarafından tutulan tüm rehineleri dışarı çıkarmak için üzerine düşeni yaptığına dair somut kanıtları bugün görmemiz gerekiyor. Katar, ABD askeri üssüne ev sahipliği yapmak da dahil olmak üzere, Amerikan müttefiki olmanın birçok avantajından yararlanıyor. Eğer Katarlılar rehinelerimizi çıkarmak için üzerlerine düşeni yapmazsa, eylemsizliğinin sonuçları açısından her şey masada olmalı.

İsrail'e yaptığım son ziyaret, 2010 yılında Florida valisi olarak seçilmemden bu yana altıncı ziyaretim ve Florida'nın ABD Senatörü olarak üçüncü ziyaretim. Florida Eyaleti ile İsrail'in her zaman güçlü bir ilişkisi olmuştur ve her ziyaretimde halklarımız arasındaki bağ ve Yahudi devletini desteklemenin önemi bana hatırlatılır. İsrail'den asla uzaklaşmayacağım ve Biden yönetimini, İran destekli terörün hayal bile edilemeyecek barbarlığına karşı varoluş mücadelesi veren büyük müttefikimizin yanında durmaya zorlamaya her zamankinden daha kararlıyım.

SEN'İN HABERİNİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN. RICK SCOTT

Cumhuriyetçi Rick Scott, Amerika Birleşik Devletleri Senatosunda Florida'yı temsil ediyor. Kendisi eski bir Florida valisidir.