İran vekilleri ABD askerlerini öldürmeye devam ederken Biden kutsal bir güveni israf ediyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Ülkelerinin emriyle tehlikeye giren Amerikalı oğulları ve kızları ile onları gönderen liderler arasında kutsal bir güven vardır.

Ülkelerinin emriyle tehlikeye giren Amerikalı oğulları ve kızları ile onları gönderen liderler arasında kutsal bir güven vardır. Ulusumuzun üniformasını giyenlerin bağlı kaldığı, üstü kapalı fakat dile getirilmemiş bir sözleşme.

Bu cesur ruhlar her şeyi vermeyi kabul ediyor bağlılığın son tam ölçüsüBaşkan Abraham Lincoln'ün çok zarif bir şekilde ifade ettiği gibi, hizmet ettikleri ülke adına fedakarlık yapıyorlar. Buna karşılık askerlerimiz siyasi liderlerinden hayatlarını gereksiz yere israf etmekten kaçınmalarını bekliyor.

Başkan Joe Biden, devlet destekli milislerin konuşlanmış Amerikan askerlerine karşı gerçekleştirdiği saldırılardan İran'ı sorumlu tutmayı reddederek bu güveni ihlal etti. Bunu yeniden kazanmak için Başkan Biden'ın İran hedeflerine yönelik yıkıcı, orantısız ve öngörülemeyen saldırılarla karşılık vermesi gerekiyor.

İRAN, ÜRDÜN İHA SALDIRISIYLA BAĞLANTILI OLDUĞUNU, ABD ASKERLERİNİN ÖLÜMLERİNİN 'asılsız' Olduğunu İddia Ediyor

7 Ekim 2023'te İran destekli Hamas teröristleri İsrail'e saldırı başlattı. İranlı vekil bebekleri katletti, kadınlara tecavüz etti, ölüleri parçaladı ve yaşlı büyükanneleri kaçırdı.

Buna karşılık İsrail milleti savaşa girdi.

ABD'yi çatışmanın içine çekme çabası içinde İranlı vekiller, 10/7 trajik olaylarından bu yana Irak ve Suriye'de konuşlanmış ileri düzey Amerikan askerlerine yüz kırk defadan fazla saldırdı. Bu saldırılar balistik füzeler, tek yönlü insansız hava araçları ve roketler dahil olmak üzere çeşitli silahlarla gerçekleştirildi.

En az 60 ABD askeri yaralandı.

Yaralılardan biri Baş Yetkili Memur Dört Garrett Illerbrunn'dur.

CW4 Illerbrunn, Kuzey Dakota yerlisi, 18 yıllık Ordu gazisi ve Ordu Apache helikopter pilotudur. Karısı Lorna ile ikisi de Afganistan'da görev yaparken tanıştı (o zamanlar Kara Şahin Ordu pilotuydu) ve çiftin Tucker adında bir oğulları var.

İllerbrunn ailesi için kurulan gofundme sayfasına göre Garrett, 2023 yılının Noel gününde Kuzey Irak'taki bir üsse düzenlenen drone saldırısında yaralanmıştı. Bir şarapnel parçası Garrett'ın kafasına çarptı ve beyninin motor fonksiyon alanını etkiledi. Şu anda Garrett'ın yaraları hâlâ iyileşme aşamasında ve durumu belirsiz. Gofundme çabası Garrett ve ailesi için 125,00 doların üzerinde para topladı.

Açıkça görülüyor ki Amerikan halkı bu askerin sağlığını önemsiyor.

İnsan, başkomutanının da bu duyguyu paylaşıp paylaşmadığını merak ediyor.

SURİYE SINIRINA YAKIN ÜRDÜN ÜSSÜNE YAPILAN SALDIRIDA 3 AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜ, 25 YARALANDI

Garrett gibi ben de bir zamanlar savaş alanında ülkem adına görev yapan bir Apache helikopter pilotuydum. Süvari Filom, Kalıcı Özgürlük Operasyonu VI'yı desteklemek üzere Afganistan'a gönderilirken korkunç bir trajedi yaşadı. Bir Apache savaş gemisi eğitim görevi sırasında düştü, uçak yok edildi ve pilotlardan biri ciddi şekilde yaralandı.

O gece Bagram Hava Üssü hastanesindeki genç subayı ziyaret ettim ve onun kırık, bilinçsiz formunun görüntüsü beni iliklerime kadar sarstı. O ana kadar helikopterimi uçururken kendimi yenilmez hissediyordum.

Onun geniş yaralanmaları bunun aksini kanıtladı.

DOSYA – Amerika Birleşik Devletleri bayrağı 25 Haziran 2021 Cuma günü Afganistan'daki Bagram Hava Üssü üzerinde dalgalanıyor.

Ertesi sabah, her Birlik Komutanı helikopterinin kokpitine tırmandı ve o günkü görevleri yerine getirdi.

Ben de onların arasındaydım.

Korkmuş muydum?

HAYIR.

Çok korkmuştum.

İlk defa ölümlü olduğumu biliyordum. Apaçimi kuşanırken yaralı ve hırpalanmış pilotun görüntüsünü aklımdan çıkaramadım.

Ama yine de uçtum.

Cesur olduğum için mi?

HAYIR.

Çünkü bir lider asla astından, kendisinin üstlenmek istemediği bir riski üstlenmesini istemez.

Keşke mevcut başkanlık yönetimi bu felsefeyi örnek alsaydı.

ÜRDÜN'DE 3 ABD'Lİ SERVİS ÜYESİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIDAN SONRA Eleştirmenler BIDEN'A SAVAŞTI: 'İRAN'I ŞİMDİ VURUN'

Başkan Biden'a yönelik risk, fiziksel olmaktan çok siyasi olsa da yine de mevcut. İran'ı vekillerinin eylemlerinden doğrudan sorumlu tutmak, onun İslami teokrasiye yönelik angajman ve yatıştırma politikasının reddedilmesini gerektirecektir. Bu da başkanı Cumhuriyetçilerin ve potansiyel olarak kendi tabanının saldırılarına maruz bırakacaktır.

İkinci başkanlık dönemini kazanma şansını zayıflatabilecek saldırılar.

Başkan Biden, finanse ettikleri, eğittikleri, donattıkları ve yönlendirdikleri milislerin düzenlediği saldırılardan İran'ı sorumlu tutmak yerine, Amerikalı askerleri siyasi çıkar uğruna feda etmeye karar verdi. Yönetim, İran'ın vekillerine karşı bir dizi hava saldırısı düzenlerken, İslami teokrasi, emriyle dökülen Amerikan kanının bedelini henüz ödemedi. Bunun nedeni, yönetimin, ölçülü ve kısasa kısas misilleme saldırılarının mevcut çatışmanın topyekun bir bölgesel savaşa dönüşmesini önleyeceği yanılgısıyla hareket etmesidir.

Ne yazık ki bunun tersi doğrudur.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Yönetim, orantılı ve sınırlı saldırılarla karşılık vererek, daha fazla tırmanma konusundaki isteksizliğini yineleyerek, İranlıların provokasyonlarının maliyetini, bunları gerçekleştirmeden önce değerlendirmelerine izin veriyor. Caydırıcılık ancak düşmanın saldırganlığa vereceği tepkinin yıkıcı, orantısız ve öngörülemez olacağına inanması durumunda işe yarayabilir. Basitçe söylemek gerekirse, Amerikalı askerlere saldırmanın algılanan maliyeti, faydalarından çok daha ağır basmalıdır.

Ne zaman bir Biden yönetimi sözcüsü bölgesel bir savaştan kaçınma arzusunu yinelese, farkında olmadan İranlılara bir sinyal göndermiş oluyor. Bölgesel istikrar adına Amerikalıların hayatlarını takas etmeye hazır olduğumuzu gösteren bir sinyal. İran ve vekilleri, kendilerine farklı bir mesaj gönderilene kadar konuşlanmış Amerikalıları öldürmeye devam edecek.

İran tehdidini azaltmak kolay olmayacak ama yapılabilir. Başkan Biden, işlere burnunu sokan İran'la karşı karşıya kalan ilk başkomutan değil.

1988'in ilk aylarında Basra Körfezi'nde gerilim yüksekti. İran su yolunda mayın çıkarmaya ve uluslararası kargo gemilerine saldırmaya başlamıştı. İran ve Amerikan deniz kuvvetleri zaten birçok çatışmada savaşmıştı, ancak 14 Nisan 1988'de bir ABD firkateyninin İran'ın döşediği mayına çarparak on denizciyi ciddi şekilde yaralaması ve gemiyi neredeyse batırmasıyla olaylar doruğa ulaştı.

Buna yanıt olarak Başkan Reagan, ABD kuvvetlerine bir dizi İran deniz varlığına saldırma emri verdi. Tek bir gün içinde Amerikan Donanması iki İran savaş gemisini batırdı, üçüncüsüne hasar verdi ve İran'ın okyanus tabanlı iki platformunu ve çok sayıda saldırı sürat teknesini yok etti. Amerikan tarafındaki kayıplar, tek bir Cobra saldırı helikopteri ve onun iki Deniz havacısından oluşan mürettebatına ulaştı.

Başkan Reagan'ın gönderdiği mesaj netti: Daha fazla saldırıyı durdurun ya da bedelini ödeyin.

İran dinledi.

Ronald Reagan bayrağıyla

Ronald Wilson Reagan, Amerika Birleşik Devletleri'nin 40. Başkanı (1981.1989) ve 33. Kaliforniya Valisi (1967.1975). (Fotoğraf: Getty Images aracılığıyla Photo12/Universal Images Group)

Başkan Reagan'ın saldırılardan İranlıları doğrudan sorumlu tutma kararı siyasi risk taşıyordu ancak onun kararlı eylemi çatışmanın bölgesel bir savaşa dönüşmesini engelledi. Daha da önemlisi, onun kararlılığı, Amerika'nın iradesinin askeri ifadesi olarak hizmet eden kadın ve erkekler ile baş komutanları arasındaki kutsal güveni yeniden doğruladı.

Bu yazıyı yazmayı bitirdiğimde, İran destekli başka bir trajediyle ilgili haberler geldi. New York Post'un haberine göre, “Cumartesi gecesi Ürdün'de düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç ABD askeri öldürüldü ve otuz dört asker de yaralandı.”

“İran destekli radikal militan gruplara” atfedilen bir drone saldırısı.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu kahramanlar, İran'ın vekil güçleriyle devam eden çatışmamızda öldürülen ilk Amerikalılardır.

Başkan Biden cesurca rotayı kökten değiştirmeyi seçmediği sürece, bunlar son olmayacak.

Don Bentley New York Times'tır Matt Drake romanları, Tom Clancy Jack Ryan Jr. serisi ve şimdi de Vince Flynn Mitch Rapp serisi dahil olmak üzere çeşitli serilerdeki çok sayıda kitabın çok satan yazarı. Don, eski bir FBI Özel Ajanı, SWAT ekibi üyesi ve Ordu Apache helikopter pilotudur. DonBentleyBooks.com'da daha fazla bilgi edinin.