İptal kültürü Amerika'nın ahlaki pusulasını kırdı. İşte akıl sağlığına dönüş yolumuzu nasıl bulacağız

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Yeni kitabım “Kültür Sözlüğünü İptal Et” hakkındaki bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederek başlamak istiyorum. İtiraf etmeliyim ki bu konunun televizyonda, radyoda, gazetelerde, dergilerde ve hatta Times Meydanı reklam panolarında bu kadar çok yer alması beni biraz utandırdı. Bununla birlikte, eğer lisedeki notlarımı görseydiniz, insanların benim gibi bir adamın yayınlanmış bir yazar olması fikrine neden biraz heyecanlandığını anlardınız. Bu, OJ'nin evlilik danışmanı olmasının edebi eşdeğeridir.

Ben 1980'lerde Levittown, NY'de büyürken bu daha düzenli olarak yaptığımız bir şeydi. İnsanların sadece MTV'yi istedikleri ve telefonlarını kullanma konusunda takıntılı olan tek kişinin ET olduğu daha basit bir zamandı. Her ne kadar o film bugün yapılsaydı, eve telefon etmezdi, muhtemelen eve mesaj atar ve siyaset hakkında kavga etmeye geri dönerdi. Twitter'da uzaylı arkadaşlarıyla birlikte.

Sosyal medyadan bahsediyorum çünkü o olmadan kültürü iptal etmek mümkün olmazdı. Beni yanlış anlamayın, her zaman Dave Chappelle gibi komedyenlerin peşine düşen insanlar vardı ama 80'lerde onlara “kültürü iptal et” demiyorduk, onlara KAYBEDENLER diyorduk.

JIMMY FAILLA'NIN YENİ KİTABI 'KÜLTÜR SÖZLÜĞÜNÜ İPTAL ET' TOPLUMUN VAKA ÇAĞINI İZLEYİYOR

O zamanlar hepimiz şaka ile nefret suçu arasındaki farkı biliyorduk ve herkes komediye haklı olarak büfe muamelesi yapıyordu: Hoşunuza giden bir şaka görürseniz onu tepsinize atarsınız. Eğer şakadan hoşlanmıyorsan, onu görmezden gelirsin ve yürümeye devam edersin. Sırada beklemenize ve şefle tartışmanıza gerek yok çünkü herkesin kendi tepsisi var. Ayrıca kimin neye güldüğü kimin umurunda?

Bunlar sadece ŞAKA!

Ne yazık ki, günümüzde insanlar sadece şeflerle tartışmakla kalmıyor, aynı zamanda beğeni dediğimiz dijital dopamini puanlama umuduyla bunu filme alıyor ve yüzleşmeleri internette yayınlıyorlar.

Komedi, müzik ve filmler eskiden Amerikalıların farklılıklarını bir kenara bırakmak için gidebilecekleri yerlerdi ama biz bu kaçış duygusunu kaybettik çünkü bu günlerde tükettiğiniz her şey sizi sosyal adalet damgasında ayaklar altına alıyor.
Kısaca kültürü iptal etmek budur. Öfkenizi kendi nüfuzlarına göre silah haline getirmelerine olanak tanıyacak potansiyel suçlar için geleneksel neşe kaynaklarını denetleyen bir grup şikayet avcısı.

JIMMY FAILLA'NIN 'KÜLTÜR İPTAL SÖZLÜĞÜ' AMERİKALILARIN EĞLENCE SAVAŞINI KAZANMALARINA YARDIMCI OLMASINI AMAÇLIYOR

Kültürel kundakçıdırlar ama her iptalin ortak noktası şu: Öfkeli kalabalık istediğini elde ettiğinde, kendileri dışında hiç kimse için somut bir ilerleme kaydedemeden yollarına devam ediyorlar.

Jemima Teyze şurup şişesi gibi yüzeysel eşyaların peşine düştüğünüzde, bu hiç kimsenin, özellikle de akrabaları Jemima Teyze'yi canlandırdığı için 130 yıllık telif çeki alan siyah ailenin hayatını iyileştirmez. Doğru, Jemima Teyze yüz otuz yaşındaydı. Mitch McConnell'la aynı yaşta.

Pancake Lady'yi gökyüzündeki o büyük kahvaltı köşesine göndermek, başarısız şehir okullarının test puanlarını artırmadı ve suç oranlarından daha yüksek olan tek şey, kefalet reformlarının işe yaradığını düşünen insanlardı.

Kültürü iptal etmeden önce kimsenin Kızılderili maskotlarıyla bir sorunu yoktu çünkü hepimiz onların kültürle dalga geçmek için değil, onu kutlamak için seçildiğini biliyorduk. Sonuçta kendine şef ya da cesur demenin belli bir asaleti var. Bana inanmıyorsanız Elizabeth Warren'a sorun.

Ancak Washington Redskins logosu, takımın Redskins olarak anılmasını isteyen bir kabile tarafından NFL'ye “sonsuza kadar hediye” olarak bağışlanmış olmasına rağmen iptal edildi. Logonun amacı, yüzlerini kırmızıya boyamak ve kabileyi savaşa sokmak için seçilen en üst düzey elit savaşçıları sembolize etmekti.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Bana hâlâ Redskins ismini beğenmediğinizi söyleyebilirsiniz ama bana devre arası programını değiştirmenin Kızılderililerin yaşam kalitesinde herhangi bir iyileşmeye yol açtığını kesinlikle söyleyemezsiniz.

İptal kültürünün en büyük hatası da burada yatıyor: yüzeysel zaferlerin toplumsal ilerleme kılığına girmesine izin veren şey aktivizm değil, tembelliktir.

Ne yazık ki, bize ortak kültür sağlayan alanlarda bölünme yaratarak siyasi olarak bir arada yaşama yeteneğimizi ezdi. Komedi, müzik ve filmler eskiden Amerikalıların farklılıklarını bir kenara bırakmak için gidebilecekleri yerlerdi ama biz bu kaçış duygusunu kaybettik çünkü bu günlerde tükettiğiniz her şey sizi sosyal adalet damgasında ayaklar altına alıyor.

Ben çocukken beyaz ailem çok fazla dondurma yediğim için bana bağırırdı. Bugün Ben & Jerry's dondurmam BEYAZ EBEVEYNLERİM olduğu için bana bağırıyor. Yemin ederim asla bu şekilde çalışmaması gerekiyordu.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Uzun lafın kısası, iptal kültürü ve silah haline getirilmiş sansür çağı pusulamızı kırdı ve bizi yanlış savaşlarla savaşmaya bıraktı. Ancak bu kitabı yazarken silaha çağrı yapmıyorum. Aksine bu, herkesin sakin olması ve bu şikayet dolandırıcı palyaçoları görmezden gelmesi için bir çağrıdır. Şimdi BU, çıkarma yoluyla toplama olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler ve kitabımı beğendiyseniz LÜTFEN bir arkadaşınıza söyleyin. Elbette herhangi bir şikayetiniz varsa lütfen bunları Greg Gutfeld'e iletin.

JIMMY FAILLA'DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Jimmy Failla'nın sunucusu FOX Haber Cumartesi Gecesi (Cumartesi günleri, 22.00/ET) ve hafta içi 12.00-15.00/ET arasında yayınlanan FOX News Radyo programı “FOX Across America”. Failla aynı zamanda FOX News Books'un yakında çıkacak olan “Kültür Sözlüğünü İptal Et” kitabının da yazarıdır.