İnanç dağları yerinden oynatabilir ve Los Angeles’ın evsizlik krizini devirebilir

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bu yazın başlarında, 2023 Los Angeles Büyük Evsiz Sayısı sonuçları şehirde %10’luk bir artış gösterdi. Bu, Kaliforniya Eyaletinin 2018 ve 2022 yılları arasında evsizlikle mücadele için 17 milyar dolardan fazla harcamasına rağmen gerçekleşti.

Kaliforniya’daki kamu finansmanı çabaları, evsizliğin altında yatan nedenlere değinmekten çok genellikle kısa vadeli çözümlere odaklanmıştır. Acil durum sığınakları ve geçici barınma seçenekleri, acil yardım için gereklidir, ancak yine de tekrarlayan bir umutsuzluk döngüsünden sürdürülebilir bir çıkış yolu sağlamazlar.

Belirli krizler için artan devlet finansmanı genellikle çok önemli olsa da, inançlı insanların evsizlik sorununu ele almada oynayabilecekleri benzersiz rolü kabul etmek de aynı derecede önemlidir. İsa’nın öğretilerinin merkezinde yer alan şefkat, sevgi ve empati gibi temel değerler aracılığıyla, yalnızca finansal desteği aşan uzun vadeli çözümler sağlamak için temel ile en iyi donanıma sahibiz.

LA EVSİZ KRİZİ DERİNLEŞİYOR, BELEDİYE BAŞKANI ACİL DURUM BİLDİRİSİYLE KENDİNİ GÜÇLENDİRİRKEN ŞEHRİ KAOS İÇİNE ALDI

İnanç toplulukları, evsizliğin sadece fiziksel bir sorun olmadığını, kişisel, sosyal ve ekonomik zorluklardan oluşan karmaşık bir ağ olduğunu anlıyor. İnançlı insanlar, her insanın doğasında var olan haysiyetini kabul ederek, herkesin desteği ve hayatlarını yeniden inşa etme şansını hak ettiği inancını besleyen bir şefkat ortamı yaratabilir.

16 Şubat 2022’de Los Angeles, California sokaklarında evsizler. (Getty Images aracılığıyla FREDERIC J. BROWN/AFP)

Örneğin, Dream Center’ın aileler ve koruyucu gençlere yönelik Geçici Barınma Programında, sadece mobilyalı odalar, günde üç öğün yemek, tuvalet malzemeleri ve giysiler sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda insanlara bir gün hayatı daha bağımsız yaşamalarına yardımcı olacak danışmanlık ve sosyal beceriler de sağlıyoruz.

Sakinler ayrıca eğitim ve mesleki fırsatlara erişebilir ve ilgili bir toplulukla anlamlı ilişkiler kurma şansına sahiptir. İşe hazırlık, bütçeleme dersleri ve hatta lise diplomaları ve GED’ler için özel ders veriyoruz.

Ancak aynı zamanda sakinlerimizi grup etkinliklerine, grup yemeklerine, bir akıl hocasıyla düzenli toplantılara ve hatta ortak bir hedefe sahip bir topluluk içinde güvenlerini ve işbirliğini geliştirmelerine yardımcı olacak gönüllü fırsatlara katılmaya teşvik ediyoruz.

Bunu anlamanın başka bir yolu: bireylerin iyileşebileceği, büyüyebileceği ve gelişebileceği ev benzeri bir ortam sağlıyoruz. Ve daha da önemlisi, ruhu olan bireylere hizmet ettiğimizi kabul ediyoruz. Bir ruh yaralanabilir, bu da geriye çare bulunması gereken fiziksel ve mali sorunlardan daha fazlasını bırakır.

Yardım istemek için bize birden çok kez gelen Jillian’ı düşünün. Jillian, henüz 3 aylıkken koruyucu aile sistemine yerleştirildi. 5 yaşında evlat edinildi, ancak 3 yaşından 14 yaşına kadar tacize uğradı.

Jillian kısa süre önce bize “Bu taciz nedeniyle,” dedi, “Gençlik yıllarımı, çoğunlukla ilişki kurmadığım yerlerde ve insanlarda ait olma ve sevgi arayarak geçirdim. Uyuşturucu bağımlılığı, tecavüz ve çeşitli türden tacizlere maruz kaldım.”

Ergenlik çağının sonlarında, kızını doğurduktan hemen sonra iki yıl boyunca kendi dairesine sahipti. Ama sonra COVID-19 krizi geldi ve koruyucu sistemdeki süresi aynı anda sona erdi. Jillian, “Mali açıdan istikrarsız hale geldim,” diye ekledi. Eski bir partnerin tacizine de katlanırken, dışarıdan yardım veya aileden mahrum kaldı. Depresyon ve kaygı baş gösterdi ve Jillian hayatındaki herkesi kesmeye başladığını söyledi.

Ancak arabasında yaşamaya çalıştıktan sonra nihayet buraya sığınmayı başardı ve hatta üniversite eğitimine devam edebildi. Jillian, “Kendim ve kızım için güvenliğe ve iç savaşlarımı işlerken harika bir destek sistemine sahip olduğum için minnettar hissediyorum.”

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Beverly Grove evsizler kampı

Beverly Grove semtinde, La Cienega yakınlarındaki San Vicente’de evsizler kampı, (Fox 11 Los Angeles)

Jillian’ın durumu ne yazık ki benzersiz değil. Kurtuluştan sonraki 18 ay içinde, eski koruyucu gençlerin yaklaşık %50’si evsiz kalıyor.

Yine de iyi niyetli bir yerel yetkili, arkadaşımız Jillian gibi biriyle sık sık tanışır ve onu evsiz olarak kabul eder. Ancak asıl sorun evsizlik değil; umutsuzluktur. Kendim ve kendi aile üyelerim de dahil olmak üzere burada karşılaştığım herkesin hayatta ilerlemek için bir umudu olmalı.

Hiçbir finansman, kaynak, beceri veya yetenek, sevildiğinizi, istendiğinizi ve hayatınızın bir amacı olduğunu anlamak için temel ihtiyaçtan daha ağır basamaz. Restorasyon ve dönüşüm, evsizliğe kalıcı bir çözüm arayışında tartışılmaz unsurlardır.

Ve daha da önemlisi, ruhu olan bireylere hizmet ettiğimizi kabul ediyoruz. Bir ruh yaralanabilir, bu da geriye çare bulunması gereken fiziksel ve mali sorunlardan daha fazlasını bırakır.
HABERLER SUNULDU

Bütün bunlardaki umut ışığı, inanç topluluklarının cemaatlerini anlamlı eylemler için seferber etme yeteneğine sahip olmalarıdır. Farkındalık yaratarak, evsizliği çevreleyen yanlış anlamaları anlamayı teşvik ederek ve ortadan kaldırarak, üyelerimizi krizin ele alınmasına aktif olarak katılmaları için sürekli olarak teşvik ediyoruz. Cemaatimizin doğuştan gelen cömertliği ve iyi niyetinden yararlanarak, ibadet yerimizin duvarlarının çok ötesine uzanan bir destek dalgası yarattık.

Los Angeles’taki bu kriz tırmanmaya devam ederken, inançlı insanlar statükoyu değiştirme güçlerinin farkına varmalıdır. Birlikte, evsizliğin sadece yönetildiği değil, ortadan kaldırıldığı bir Los Angeles için çalışabilir, her bireyin doğasında var olan değeri ve haysiyetini yansıtan bir toplumu destekleyebiliriz.

MATTHEW BARNETT’İN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Matthew Barnett, Los Angeles Dream Center’ın kurucu ortağı ve Angelus Temple’ın kıdemli papazıdır. Los Angeles Rüya Merkezi, konut ve sosyal yardım programları aracılığıyla Los Angeles’taki bireylerin ve ailelerin hayatlarını dönüştürmeye adanmış, inanç temelli, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.