Hekimlerin önyargılı olduğunu varsaymayın. Her hastaya insan muamelesi yapıyoruz

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Tıp fakültesindeki ilk günüm olan 1980'lerde, anatomi laboratuvarında kadavramla tanıştım ve tıbbın sert dünyasına rahatsız edici bir geçişi insanileştirmeme yardımcı olması için ona isim verdim. Ancak bilim benim için kısa sürede hem bilim hem de sanat haline geldi.

Amaç, hızla edindiğim araçları kullanarak gerekli tedavileri uygulayacak kadar tarafsız olmayı, ancak bu süreçte insanlığımı feda etmemeyi öğrenmekti. Hedef buydu ve her zaman da öyle olmuştur.

Şans eseri, bedensel organları ve bunların nasıl çalıştığını incelemeyi ve analiz etmeyi öğrenirken bu hedefi tüm tıp öğrencisi arkadaşlarımla paylaştım. Bu şaşırtıcı fizyolojik ve anatomik gerçekliğin tüm hastalarımız arasında da paylaşıldığını öğrendik. Hiçbiri diğerlerinden daha iyi değildi. Bilimin ve evet Tanrı'nın gözünde herkes eşitti.

Hipokrat'tan bu yana tıbbın amacı bu olmuştur. Herkes eşittir, hiç kimse ayrımcılığa uğramaz.

IRKÇILIK KARŞITLIĞI GERÇEK İLAÇLARIN YERİNİ ALARAK, HASTALARI TEHLİKEYE SOKUR

Bu eşitlik duygusu, 1980'lerin sonunda AIDS salgınının doruğa çıktığı New York City'deki Bellevue hastanesinde ihtisas yaptığım süre boyunca daha da güçlendi.

Gelenlerin hepsini aldık. Aslında Amerika'nın en eski devlet hastanesi olan Bellevue, gelen herkesi kabul etmesiyle ünlüydü.

Irklar, etnik kökenler veya cinsiyetler arasında, zengin ile fakir arasında, hatta suçlu ile mağdur arasında ayrım yapmamayı öğrendik.

Biz sadece hayat kurtarmaya ve acıları dindirmeye çalıştık.

Hekimler olarak, hastalarımızın veya kültürlerinin özel ihtiyaçlarını veya ırk, cinsiyet veya etnik köken nedeniyle belirli tıbbi ihtiyaçlarını veya öngörülen hastalıklarını karşılamamız gerektiğini biliyorduk.

TIP OKULLARI AYRILMIŞ İLAÇLARI TEŞVİK EDİYOR VE İŞTE HASTALARA NASIL ZARAR VERECEK

Klinikte, Fransızcamı yalnızca Fransızca konuşanlarla veya acemi İspanyolcamı yalnızca İspanyolca konuşan veya anlayanlarla konuşmak için kullanmaktan gurur duyuyordum.

Bellevue'de, başarının değerli bir veya iki saatlik uyku anlamına geldiği gecenin ortasında uyuşturucu kullanan hastalardan kan almayı öğrendim.

Hastalarımız çoğunlukla iddialıydı ve küçümsemeye veya kendini beğenmişliğe tolerans göstermezdi.

Bellevue Hastanesi, tam da bu nedenle eğitim gören doktorlar için harika bir buluşma noktasıydı; başta AIDS olmak üzere çoklu sistem hastalıklarıyla ilgilenmenin zorluğundan bahsetmiyorum bile.

Birçok hastanın, genç doktorlarla genç hastalar veya kadın jinekologlar veya kadın doğum uzmanlarıyla birlikte kadın hastalar gibi doğrudan ilişki kurabilecekleri insanlarla daha rahat olduklarını erkenden fark ettim. Bazı durumlarda hastalar kendi ırkından veya etnik kökeninden olan doktorları da görmeyi tercih ediyordu.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Tıp mesleğinin bu ihtiyacı karşılamak için daha fazlasını yapması gerektiğini fark ettim ve giderek daha fazla kadın jinekoloğun ortaya çıktığını görmek beni çok mutlu etti. Hâlâ çok daha fazla Siyahi ve İspanyol hekime ihtiyacımız var.

Ama aynı zamanda tıbbi köklerime dönerek farklı kuşakların, farklı kültürlerin dilini öğrenmekten gurur duydum.

Benim için büyürken yaşadığım dünyalardan farklı dünyalara girme iznine sahip olmak her zaman bir ayrıcalık olmuştur. İnsanlar tıbbi öykülerini anlatırken veya muayene olurken bana sırlarını anlatıyorlar ve ben bunu hafife almıyorum. Ve bunun için onları yargılamıyorum.

Bu, hatırlatıcılara yer olmadığı anlamına gelmez. Üyesi olduğum veya üyesi olduğum herhangi bir kurum veya topluluğun, kariyerimi temel almaya çalıştığım eşitlik ve eşitsizliğin üstesinden gelme politikasına uygun bir politikaya sahip olmasına itirazım yok.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Hatırlatmayı bir kenara bırakın, ancak her doktorun otomatik olarak önyargılı veya kendi özüne karşı önyargılı olduğunu varsaymayın. Aslında durum tam tersi. Aynı şekilde, bir kursla ya da zorunlu askerlik hizmetiyle önyargıları ya da ön yargıları ortadan kaldırabileceğinizi varsaymayın. Çözümün bundan çok daha ayrıntılı olması gerekiyor. Bir hekimin temel inanç sisteminden kaynaklanmalıdır.

En başından itibaren eğitimimiz bize her insanın onuruna saygı duymayı öğretir.

MARC SIEGEL'DEN DAHA FAZLA BİLGİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Marc Siegel, MD tıp profesörü ve NYU Langone Tıp Merkezi'nde Doktor Radyosunun tıbbi direktörüdür. Haberler tıbbi analisti ve “COVID: Korkunun Politikası ve Bilimin Gücü” kitabının yazarıdır. Onu Twitter'da takip edin @dmarcsiegel.