Hamas-İsrail savaşı, Amerikan yüksek öğreniminde dünyanın en eski nefretini ortaya çıkarıyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı savaş, dünya çapında başka antisemitizm salgınlarına da yol açtı. İsrail vatandaşlarının öldürülmesinin büyük çapta kutlandığını, kalabalıkların “Yahudilere gaz verin” sloganları attığını, hatta İran gibi hükümetlerin bu katliamı İslam adına kutladığını gözlemledik.

Bu salgınların özellikle dikkat çekici olduğu yerlerden biri de Amerikan üniversite kampüsleridir. Bu saldırıların haklı olduğunu, Hamas’ın terörist işgalinin bir “kurtuluş eylemi” olduğunu ve yaşananlardan tamamen İsrail’in sorumlu olduğunu söyleyen gösteriler ve açıklamalar var.

Bu savaş, Amerikan yüksek öğrenimindeki antisemitizmin derinliğini ortaya çıkarıyor.

Harvard’daki 31 öğrenci örgütü İsrail’i kınayan ve “sömürgeci misillemesini” kınayan ortak bir açıklama yaptı. Columbia’daki öğrenciler savaşın sorumluluğunun İsrail’e ait olduğunu ileri sürdüler. Benzer düşünceler Northwestern Üniversitesi, Yale, Portland State, City College ve New York’taki Hunter College, Boston Üniversitesi ve Stanford’dan da geldi. Hiç şüphe yok ki diğerleri de peşinden gelecektir. Bu tür gruplar, saldırıların İsrail işgali nedeniyle haklı olduğunu söylüyor ve İsraillileri tecavüze uğramak, öldürülmek ve rehin alınmakla suçluyorlar. Bu protestolar genellikle sadece İsrail karşıtı değil aynı zamanda Yahudi karşıtıdır.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Bu bana geçen Nisan ayında İsrail’de yaptığım bir konuşmayı hatırlattı. Çoğu siyasi açıdan ilerici olan bir grup Yahudi arkadaşımla seyahat ediyordum. Celile Denizi kıyısında birlikte öğle yemeği yiyorduk ki içlerinden biri şöyle dedi: “Çocuklarımızın Amerikan kolejlerine gittikten sonra neden İsrail’e karşı bu kadar düşman olduklarını anlamıyorum. Üniversitelerimiz neden böyle?” ?”

Konuşmanın bu noktasında konuştum. Gruptaki birkaç Hıristiyandan (bir Evanjelist!) biriydim. Ben de “Bütün üniversiteler böyle değil. Benim görev yaptığım okulun öğrencileri üzerinde böyle bir etkisi yok. Bizim öğrencilerimiz büyük oranda İsrail yanlısı!” dedim. Arkadaşlarım söylediklerim karşısında şaşkın görünüyordu. Nasıl işleyeceklerini bilmiyorlardı!

Pek çok üniversitemizin İsrail ve Yahudi karşıtı önyargıların üreme alanı haline geldiğini kendileri de kabul ettiler. Nedenmiş?

Bunun nedeni, onlarca yıldır bu okulların çoğunun İsrail’e karşı nefrete ve Yahudileri küçümsemeye yol açan sol teorileri savunmasıdır. Sol kanat sömürgecilik karşıtı bir dil kullanarak, öğrencilere İsraillilerin aşırılıkçı olduğunu ve “sömürgeci zalimlere” karşı misillemenin tamamen haklı olduğunu öğretiyorlar. Dünyayı ezilenler ve zalimler olarak iki kategoriye ayıran neo-Marksizmin dilini kullanıyorlar. “Direnişi hayata geçirmek”, zalim sınıfı hedef alıp devirmek tamamen meşrudur. BDS (boykot, tecrit, yaptırımlar) hareketi bir süredir bunu teşvik ediyor. Aynı zamanda Batı karşıtı bir önyargıyı da benimsemişler ve Yahudi-Hıristiyan değerlerini kendi baskılarının bir parçası olarak görüyorlar.

FİLİSTİN YANLIŞI TARTIŞMALI OLAY KAMPÜSÜ SARSIRKEN Öfkeli ‘Öğrenci’ Yahudi Merkezini Çöpe Attı

Birçok okulda eğitimciler bu şeyleri yıllardır öğretiyorlar ve şimdi bazılarımız bu hafta öğrencilerin katliamı gerçekten kutlarken bunu yaşadıklarını görünce şaşırıyorlar!

Tekrar ediyorum, tüm üniversiteler bu çılgınlığı teşvik etmiyor. Colorado Hıristiyan Üniversitesi olarak biz, Hamas’ın İsrail’e karşı yürüttüğü terör kampanyasını kınıyoruz. Cihatçılara karşı İsrail’in yanındayız; İsrail’in bu topraklarda var olma, kendisini savunma ve kendisine saldıranları takip etme hakkını teyit ediyoruz. Ayrıca kendi üniversitelerimiz de dahil olmak üzere dünya çapında patlak veren antisemitizmden de üzüntü duyuyoruz. Bir Hıristiyan üniversitesi olarak, Tanrı’nın İsrail’le geçmişteki eşsiz antlaşmasını, Yahudilerin kurtuluş tarihindeki özel yerini ve onlara olan borcumuzu kabul ediyoruz. Ve kalplerimiz, Hamas’ın çirkin eylemi nedeniyle hayatları korkunç bir şekilde altüst olan ve şimdi bu savaşın içine çekilen Yahudi ve Filistinli birçok dostumuzla birlikte.

George Washington Üniversitesi öğrencileri “nehirden denize kadar Filistin özgür olacak” sloganı atıyor. (Jon Michael Raasch/ Haberler Digital)

Diğer Hıristiyan üniversitelerini yaşananları küçümsememeye çağırıyoruz. Binden fazla insanın katledildiği bu terör eylemi, Holokost’tan bu yana Yahudilere yönelik en büyük saldırıdır. Bu, İsrail ve dünyanın dört bir yanındaki Yahudiler için ulusal bir felaket zamanıdır. Arkasındaki niyet konusunda saf olmayın. Tam adı İslami Direniş Hareketi olan Hamas, aşırılıkçı bir İslami örgüttür. Her ne kadar BM ve diğerleri bu ismi vermeyi reddetse de, bu bir terörist gruptur. Temel hedefinin, Allah’ın sancağı Filistin’in her karışında dalgalanana kadar cihat yoluyla İsrail devletini yok etmek olduğunu belirttiği 1988 tarihli orijinal tüzüğündeki iddiaları yerine getirmiştir. İsrail’in yaptığı barış anlaşmalarını kınıyor ve dünyanın her yerindeki Müslümanlara Filistin’i kurtarma çağrısı yapıyor.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Diğer Hıristiyan üniversitelerini bunun kasıtlı olarak zamanlandığını ve titizlikle planlandığını kabul etmeye çağırıyoruz. İsrail devletinin kuruluşunun 75. yıl dönümünde, Yom Kippur Savaşı’nın (Mısır ve Suriye’nin İsrail’e saldırdığı 6 Ekim 1973) yıldönümünde gerçekleşti. Sizi, Hamas teröristleri ile demokratik İsrail devleti arasında ileri sürülen sahte ahlaki denkliği benimsememeye çağırıyoruz. Hamas, erkekleri, kadınları, çocukları ve yaşlıları canlı kalkan olarak kullanmak için vahşice öldürerek, tecavüz ederek ve kaçırarak IŞİD benzeri bir saldırı başlattı.

Her şeyden önce, dünyanın en eski nefretine, “bir türlü ortadan kaybolmayacak nefrete” kapılmayın. Daha doğrusu konuşun. Bu barbar saldırıyı kınıyor, Kudüs’ün, Filistin’in, Gazze’nin ve tüm Ortadoğu’nun barışı için dua ediyoruz.

DONALD SWEETING’DEN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Donald Sweeting, Colorado Christian Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır.