Gretzky'nin rekorunu kırmayı unutun. Ovechkin Rusya'nın başkanı olabilir mi?

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim – ücretsiz.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Washington Capitals ve NHL süperstarı Alex Ovechkin, birçok kişinin asla kırılmayacağına inanılan bir skor rekorunu kırmanın zirvesinde: Wayne Gretzky tarafından ünlü kariyeri boyunca atılan 894 gol.

Bu yazı itibariyle Ovechkin 875 golle oturuyor. Sadece O, Gretzky ve Gordie Howe 800 gol kulübünün üyesidir. Sezonda sadece 30 oyun kaldı – bu yıl yaralanmalarla 15 maçı kaçırdı – zor olacak, ancak Gretzky'nin bu yıl rekorunu tutturmak imkansız değil.

Bununla birlikte, eğer yapmazsa, hokeyde Ovechkin'in önümüzdeki yılın başlarında rekoru kıracağına ve 900'den fazla gol atmaya devam edeceğine inanmayan bir kişi yok. Tahmin ettiğim bir kayıt asla kırılmayacak.

Başkan Vladimir Putin, Rus takımı 27 Mayıs 2014'te Moskova'da Buz Hokeyi Dünya Şampiyonasını kazandıktan sonra Alexander Ovechkin ile bir araya geliyor. (Sasha Mordovets/Getty Images)

Ovechkin bir fenomiktir; 6 metrelik 3 ve 240 pound'da bir tuğla duvarın insan eşdeğeri; Ve tartışmasız NHL'de paten yapan ilk beş oyuncudan biri. Bence diğer dördü Gretzky, Howe, Bobby Orr ve Mario Lemieux.

Putin'in zihniyetinde: Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki seçenekleri müzakere ederken Trump Takımı Moskova'dan ne bekleyebilir?

Ovechkin ayrıca onu dünyaca ünlü kılan bu zor “BT faktörü” nde var. Özellikle de yerli Rusya'da.

Bir genç olarak gün içinde NHL'de oynayacak bir hayalim vardı. Bir NHL kampına ve birkaç küçük lig kampına davet edilecek kadar şanslıydım. Sadece tam bir yetenek eksikliği ve diz yaralanması beni bu rüyayı fark etmekten alıkoydu. Ama Ovechkin'in gerçekten şaşırtıcı kariyerini takip etmem için bana ilham veren hokey sevgisiydi.

Yıllar sonra, spordan 180'i idam ettim ve bir şekilde iki başkan için Beyaz Saray'da yazar, Pentagon'da bir yetkili, eski Sen. Bob Dole için iletişim direktörü, tanınmış bir hükümetin başkan yardımcısı oldu. İlişkiler firması ve siyaset ve hükümet ilişkileri konusunda uzmanlaştığım dünyanın o zamanki en büyük hukuk firmasında bir müdür.

Trump, Putin'i bir anlaşma yapmaya, Ukrayna'ya karşı savaşını sona erdirmeye veya daha fazla ekonomik baskı ile karşılaşmaya çağırıyor

Ve bu arka plan yüzünden Ovechkin'i tamamen farklı bir prizma ile izliyorum.

Ovechkin'in hayatını ve kariyerini uzaktan takip eden herkes onun bir karakter adamı olduğunu bilir. Harika bir koca, baba, arkadaş, takım arkadaşı ve veren bir hayırsever olduğu için ünlüdür.

Ayrıca yerli Rusya'yı ve halkını sevdiği için de ünlüdür. Olması gerektiği gibi.

Bugün – ne yazık ki – çok fazla insanın diğerlerinden ayrılmış kişisel ve ideolojik silolardan çok fazla insanın çalıştığı çok kutuplaşmış bir ülkede ve dünyada yaşıyoruz. Siyasette oldukça yüksek bir seviyede çalışan biri olarak, her iki siyasi partinin hayranı olmamasını itiraf edeceğim.

Rusya yanlısı, Çin yanlısı radikaller Trump'a karşı yürüyor: 'Sosyalist olarak tanımlamaktan gurur duyuyor'

Son 15 yıldır “partim” “sağduyulu” partisi oldu. Paylaşılan ilgi ve çözümler ararken birbirimizle sivil bir şekilde konuşmanın hepimizin yararına olduğuna inanıyorum.

Son üç yılda siyasallaşan ve kutuplaşan konulardan biri Ukrayna'daki savaş. Bu konuda ileri geri bir forum değil. Bu, bir insan olarak ve bir ulus olarak Rusya halkının düşmanımız olmadığını açıkça belirtmemiz gerektiğini kabul edeceğim. Ne yazık ki, son üç yılda, Rusya'dan bazıları tarafından “düşman” olarak muamele gören bir dizi sporcunun tanık olduk.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle, bazıları Vladimir Putin ile olan dostluğu için Ovechkin'e retorik olarak saldırmayı seçti. Standlardaki fıstık galerisinden veya 30.000 feet kadar “arena” nın katındaki birine saldırmak her zaman kolay – özellikle sosyal medya çağında – gerçekleri, tarihi veya Birinin kalbi o mesafeden.

Alex Ovechkin

Washington Capitals'tan Alex Ovechkin, 18 Kasım 2024'te Salt Lake City'deki Delta Center'da Utah Hokey Kulübü'ne karşı bir oyunun ardından tepki veriyor. (Getty Images aracılığıyla Jamie Sabau/NHLI)

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Putin'in yargıları bir yana, Ovechkin'in – siyasi olmadığı halde ülkesini sevdiği ve Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı görmek istemediğini, dostluğundan uzaklaşmayı reddettiğini takdir ediyorum. Rus cumhurbaşkanı ile.

Ve beğen ya da beğenme, ovechkin'i Rusya'da sevgili bir figür haline getiren şöhreti, karizması ve kişisel cömertliği ile birlikte bu karardır.

Bugün, siyasi şapkamın altından çalıştığım için, Demokratlar için kimin en iyi aday olabileceğini değerlendirmek için her zaman manzarayı kapsamıyorum ve Cumhuriyetçiler 2028. Cumhuriyetçiler için JD Vance. Kıymık Demokratlar için hiçbir fikrim yok.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Kremlin'de konuşuyor. (Sergei Karpukhin/Tass/SIPA ABD)

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Kremlin'de konuşuyor. (Sergei Karpukhin/Tass/SIPA ABD)

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Aynı şapkanın altından, bir noktada Putin'in bir kenara bırakılacağı anlayışıyla Rusya manzarasına bakıyorum. Ve sonra ne? Kim böyle muazzam bir boşluğu doldurabilir?

Siyaseti oldukça derin bir anlayışa sahip olan biri olarak, söyleyebileceğim tek şey Alexander Ovechkin'in çok fazla kutuyu kontrol etmesi. Asla asla Deme.”

Douglas MacKinnon'dan daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın