Gen Alpha aralarını ve cilt bakımı rutinlerini savunmak için

Eda

New member
Bu makaleyi ücretsiz okuyun!

Üstelik ücretsiz hesabınızla binlerce makaleye, videoya ve daha fazlasına sınırsız erişim elde edin!

Geçerli bir e.

E-postanızı girerek, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Ara kızlar şu anda sosyal medyanın ilgi odağında. Suçları mı? Derilerinin görünümünü ciddiye almak.

Eskilerden gelen şikayet, günümüzün çocuklarının zaten mükemmel olan, çizgisiz yüzlerinde gösterişli ürünler kullanmalarıdır. Her zaman iyi nemlendirilmiş olmaları için komik derecede büyük Stanley bardaklarını taşıyan bu Gen Alfa kızları, Sephora'dan alışveriş yapıyor, görünüşte sınırsız bir cilt bakımı bütçesine sahip ve en iyi ürünleri satın alıyor.

Eskiden çocukların uyuşturucu kullanması konusunda endişeleniyorduk, şimdi ise nemlendiricilerindeki etken maddeden endişeleniyoruz. Kesinlikle bir adım yukarıya benziyor.

Ancak internette ardı ardına videolar ve TV'deki “Today” programının tüm bölümleri, bu kızları aslında kırışıklıkları olmadığı halde kırışıklık karşıtı krem kullanmaları gibi şeyler yüzünden azarlıyor.

KADINLAR SOSYAL MEDYADA ERGENLİK ÖNCESİ “SEPHORA ÇOCUKLARA” KARŞI ÖFKELENİYOR, MAĞAZA ÇALIŞANLARI “KÖTÜ KIZ ANTİKLERİ” HAKKINDA KONUŞUYOR

Bu kızlardan bazıları gereksiz, hatta zararlı ürünler mi kullanıyor? Belki. Ancak yanlış yönlendirilmelerine misilleme olarak haklarında yapılan kötü video yağmurunu hak ediyorlar mı? HAYIR.

Videolar aynı zamanda bu genç kızları hak sahibi ve kaba oldukları için de hedef alıyor. Bu farklı bir sorun. Elbette araların Noel için talep ettikleri şeylerin bir çamaşır listesini hazırlamaları doğru değil. Elbette Sephora çalışanlarına kaba davranmak buna dayanmamalı.

Ancak Alfa Kuşağı'nın etrafında oldukça fazla zaman harcayan biri olarak bu tür davranışların çoğunu henüz görmedim. Tanıdığım grup büyük ölçüde dengeli ve kendinden emin, evet mükemmel bir cilde sahip.

DOKTORA SORUN: 'KIŞ BOYUNCA CİLDİM İÇİN NASIL BAKIM YAPMALIYIM?'

Elbette sosyal medyanın da rolü var. Bu kızlar eski gruptan etkilenmişlerdir. Daha yaşlı, daha havalı bir kızın zaten muhteşem olan yüzüne bir dizi serum ve iksir uyguladığı “Benimle hazırlanın” (kısaltmalar çok popüler ve bu videolara “GRWM” adı veriliyor) kliplerini izlediler.

Genç grup görünümü ve ortamı kopyaladı. Artık “cilt bakımı rutinlerini” sergilemek için kendi videolarını hazırlayan ve düzeltilmesi gereken bir gram bile hasar olmadan bir düzine ürünü cilde uygulayan 11 yaşında çocuklar var.

Ama ne olmuş yani? Önceki nesil ara kızların cilt bakımı rutini olmadığı gibi değil. Yaptık. Sadece cilt bakımı rutinimiz çok kötüydü.

Yüzümüzü sokak çakıllarıyla, yani St. Ives kayısı peelingiyle ovuyorduk ve ardından açık bir yaraya doğrudan alkol sürme hissi veren Oxy temizleme pedleriyle devam ediyorduk. Ergenlik sivilceleriyle mücadele ettiğimizi sanıyorduk ama eski yıllıklara bakıldığında bu mücadelenin boşuna olduğu görülür.

YÜZÜNÜZÜ NE SIKLIKLA YIKAYMALISINIZ: DERMATOLOJİLER GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKIYOR

Makyaj rutinimiz de benzer şekilde kaotikti. Biz 90'lı yılların gençleri tüm kaşlarımızı aldırıp, eskiden kaşların olduğu yere ince bir çizgi çizdik. Bugün hepimiz hâlâ onları yeniden büyütmeye çalışıyoruz. Bizim anın dudak rengi koyu kahverengi dudak kalemi ve daha açık kahverengi rujdu. Turuncumsu bronzlaştırıcı sürüyorduk ya da daha kötüsü okuldan sonra bronzlaşma yataklarına uzanıyorduk.

Pek iyi görünmüyorduk. Pek iyi görünmüyorduk.

Bunun tersine, günümüzün genç kızları taze yüzlü, parlak ve sağlıklı görünüyorlar. Varlığının bir santimine kadar yüzlerini fırçalamıyorlar. Ürünlerdeki içerikleri okuyorlar. Bunu “yanlış” yapanlar öğreniyor ve rutinlerinde düzeltmeler yapıyorlar.

Yüzlerine dikkat etme konusunda motive olmuşlar, kendilerini fırçalamanın neden olduğu kızarıklıklarla sivri kaşlı canavarlara dönüşmemek için motive olmuşlar. Onlara biraz ara ver.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Evimde yaşayan Alfa Geni gencinin kendisine bir sahip olduğu gerçeğini savunması istendiğinde söylediği gibi [very basic] cilt bakımı rutini: “Benim de cildim var.”

Makyajda da aşırıya kaçmıyorlar. Az çoktur, cam gibi teni ve parlak dudaklarıyla “temiz kız estetiği” hâlâ revaçta.

Bu neslin yaptığı tek tuhaf şey aydınlatıcıyı aşırı kullanmak. Geriye dönüp bakacaklar ve neden yağlı görünmenin iyi bir görünüm olduğunu düşündüklerini merak edecekler.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Ancak bu, tarih boyunca gençler için bir geçiş törenidir. Saçıma neden bunu yaptım? Bunu neden giyiyorum? Kaşlarım nereye gitti?

Bu nesil zaten çok iyi bir şekilde bir araya getirilmiş ve yeterince garip değil. Bunu alsınlar. Bırakın hatalarını yapsınlar ve cilt bakımı rutinlerini ve makyaj görünümlerini denemekte özgür olsunlar. Ve tabii ki ürünlerini ödünç alalım.

KAROL MARKOWICZ'DEN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN