Erkeklik savaşları asıl noktayı kaçırıyor; asıl savaşın verildiği yer burası

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Herhangi bir günde, görünüşe göre zamanımızın yakıcı meselesine ayrılmış bol miktarda yayın zamanı vardır: Erkeklerin nasıl daha nazik, daha yumuşak ve daha uyumlu hale getirilmesi… yani, bir şeyle.

Neredeyse komik; kültür savaşlarının askeri-endüstriyel kompleksinde görev yapan balon sakinleri, öfkeli kadınlar ve gösterişli erkeklerden oluşan bir geçit töreni, geri kalanımıza erkekliğin nasıl olması gerektiği konusunda ders veriyor.

Ancak olay şu ki, bu sohbet yalnızca gerçek hayatın keşmekeşine boğazına kadar batmayanların erişebildiği bir lüks; daha spesifik olarak, engelli bir sevilenin bakımını üstlenmeyenler için.

Gerçek şu ki, eğer birini seviyorsanız, bir noktada büyük olasılıkla ona bakıcı olacaksınız. (AP Fotoğrafı/Ben Margot)

Eğer siperdeyseniz – ilaçları yönetmek, evi idare etmek, sevdiklerinizi savunmak veya sadece başka bir günü dağılmadan atlatmaya çalışmak – ne tür bir “erkekliğin” en iyisi olduğunu tartışmak fikri gülünç görünüyor.

TOPLUM ERKEKLERİ VE ERKEK ÇOCUKLARINI NEDEN BAŞARISIZ KIYIYOR

Bakıcı olarak yemek pişiriyorum, temizlik yapıyorum, çamaşır yıkıyorum, evimizi koruyorum, çitleri tamir ediyorum, hayvanlarla ilgileniyorum, yiyecek satın alıyorum, programları yönetiyorum, randevularla ilgileniyorum, kitap yazıyorum, müzik besteliyorum ve yine de maddi olarak katkıda bulunuyorum. Bütün bunlar erkeklik/dişillik çarkında nereye oturuyor?

Bakıcılık, cinsiyetinizi veya saçma bir kültürel anlatıya uyup uymadığınızı umursamaz; sadece sahip olduğunuz her şeyi alır. Ve her şeyi kastediyorum.

Birinin fazla “erkeksi” olup olmadığını tartışacak zamanımızın olması fikri yersiz olduğu kadar saçma da. Kadınlara karşı aynı argümanı ileri süren ve onları “zehirli derecede kadınsı” olmakla suçlayan var mı? Tabii ki değil.

UZMANLAR, GELENEKSEL ERKEK ROLLERİNİN MEDYA VE HOLLYWOOD TARAFINDAN 'ZEHİRLİ' DEĞERLENDİRİLMESİYLE 'YIKICI ETKİ' KONUSUNDA UYARIYOR

Bakım verme yoluyla daha sert bir üstünlük geliştiren kadınlar “daha az kadınsı” değildir. Özel gereksinimli bir çocukla uğraşan bir annenin ya da kocasını hararetle savunan bir eşin bir şekilde kadınlığını kaybedip kaybetmediğini kimse sorgulamıyor.

Peki neden erkekler hakkında bu konuşmayı yapıyoruz?

Bakım vermek bu anlamsız tartışmalara izin vermiyor çünkü açıkçası tüm bunların üstesinden gelebilecek kadar erkeksi ya da kadınsı olmak diye bir şey yok. Ya yapıyorsun ya da yapmıyorsun.

AMERİKA'NIN ERKEKLERİ KRİZDE VE BU BÜYÜK BİR YALANA BAĞLI

Gerçekte bakım verme, erkeklerin kadınlardan, kadınların da erkeklerden öğrenmesini gerektirir. Kim olduğumuzu azaltmadan birbirimizin güçlü yanlarından ödünç alıyoruz. Bakıcılar, geleneksel olarak ister “eril” ister “dişil” olarak görülse de işe yarayan şeyleri alır çünkü hayatta kalmak, kutudaki her aletin kullanılmasına bağlıdır.

Ama bu bile yeterli değil. Kaçınılmaz olarak enerjimiz tükendiğinde, tükenmez tek güç kaynağına, Tanrı'ya yöneliriz. Bizi erkek ve dişi olarak yarattı ve bunu bilerek yaptı. Birbirimizi yeni bir kültürel ideale göre yeniden şekillendirmek için savaşa girelim diye değil, O'nun tasarımını yansıtabilmek için.

Yaptığı şeye baktı ve iyi olduğunu söyledi. Aslında, günahtan ve düşmeden önce Tanrı'nın iyi olmadığını söylediği tek şey, insanın yalnız olduğuydu.

GÖRÜŞ BÜLTENİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Öyleyse, tüm enerjimizi birini kendi idealimize göre yeniden şekillendirmeye harcamak yerine, neden birinin yalnız kalmamasına yardım etmeye odaklanmıyoruz? Değerli zamanımızı ve kaynaklarımızı anlamsız savaşlara harcamadan da hayat yeterince zor.

Açık uçlu savaşlarda ne kadar çok kanın ve hazinenin israf edildiğini, kriz sırasında sevdiklerimize bakmak gibi gerçek zorluklarla karşılaştığımızda bizi savunmasız bıraktığını bir düşünün. Kuzey Carolina ve Florida'da mücadele eden yurttaşlarımız, ABD hükümetinin bu konulardaki kaynakları idaresi konusunda güçlü görüşlere sahip olabilir.

Bu kaynaklardan kaç tanesi yurt dışına, sonsuz görünen ve günlük yaşamdan çok uzak görünen savaşlara gönderilmek yerine ülke içinde daha iyi kullanılabilirdi?

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Kültürdeki bu saçma savaşlarda boşa harcanan zaman da farklı değil.

Gerçek şu ki, eğer birini seviyorsanız, bir noktada büyük olasılıkla ona bakıcı olacaksınız. Yeterince uzun yaşarsan bir taneye ihtiyacın olacak. O anda ne kadar erkeksi ya da kadınsı oldukları umurunda olmayacak, sadece ortaya çıktıkları için minnettar olacaksınız.

PETER ROSENBERGER'DEN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN