Elon Musk ve Vivek Ramaswamy, Gizli Servis'i nasıl yeniden mükemmel hale getirebilir?

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Yakın zamanda yapılan bir kilise töreninde, yakın bir akrabam (hevesli bir Trump destekçisi) bana, gelecek başkanın ABD Gizli Servisi'ndeki evi temizlemesi ve onu incelenmiş ve sadık özel ajanlarla donatması gerektiğini söyledi.

Onun yorumu, eski bir Gizli Servis özel ajanı olan beni hazırlıksız yakaladı. Tüm kilise ayinimi, Gizli Servis'i siyasallaştırmaya yönelik herhangi bir girişimin ne kadar yanlış yönlendirilmiş ve talihsiz olacağını düşünerek geçirdim. Ama aynı zamanda Trump'ın kuşatılmış bir kuruma yeniden odaklanıp enerji vermenin yollarını da düşündüm.

İşte Trump'ın bunu politik olmadan yapabileceği birkaç yol:

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz 2024'te Pensilvanya'nın Butler kentindeki bir kampanya etkinliğinde vurulduktan sonra Gizli Servis ajanları tarafından kuşatılıyor. (Rebecca Droke/AFP, Getty Images aracılığıyla)

KAMU HİZMETİ KORUMALARINI KALDIRIN

Gizli Servis'te geçirdiğim süre boyunca harika ve inanılmaz insanlarla çalıştım. Ivy League mezunları, Bölüm I ve profesyonel sporcular ve Navy Seals, Army Rangers ve Delta Force'un eski üyeleriyle birlikte çalıştım. Her gün meslektaşlarımın Amerika'nın seçilmiş liderlerinin güvenliğini sağlamak için büyük fedakarlıklar yaptıklarına tanık oldum.

DEM VEKİL, DHS'DEN GİZLİ SERVİSİN KALDIRILMASI İÇİN CUMHURİYETÇİLER LİDERLİK KURULUŞUNA KATILDI

İşe alma ve seçme kriterleri katıdır ancak diğer organizasyonlar gibi Gizli Servis de insan ırkından bireyleri işe alır. Bazen ajanlar görev başında uyuyakalır veya ihmalkar ateşli silahlarla ateşlenir. Bazıları asgari ateşli silah yeniden yeterlilik şartlarını karşılamıyor. Bazıları fizik testlerini geçemiyor. Bu olaylar nadirdir ama olur

Delta Force veya Seal Team 6'nın personel sorunları olduğunda, bireyleri “standartları koruyamadıkları” gerekçesiyle işten çıkarabilirler. ABD Gizli Servisi bunu yapamaz. Tüm özel ajanlar, kamu hizmeti korumasına sahip federal çalışanlardır. Gerekçesiz olarak işten atılamaz veya görevden alınamazlar. Ve federal çalışanların görevden alınma sürecinin çözülmesi aylar veya yıllar alabilir.

Bu süreç, Butler, Pensilvanya'da Donald Trump'a yönelik ilk suikast girişiminin ardından Temmuz 2024'te yapılan kongre oturumlarında açıkça görüldü. Senatör Josh Hawley, R-Mo., ABD Gizli Servis Direktörü Ron Rowe'a defalarca sitedeki özel ajanın “görevden alınıp alınmadığını” veya mitingin koruyucu ilerlemesine katılan ajanların kovulup kovulmadığını sordu.

Ancak sonuç olarak, Trump'ın neredeyse feci bir şekilde öldürülmesine yol açan hatalar yapılmış olsa bile, federal istihdam kurallarına göre ilgili ajanların kamu hizmeti koruması alma hakkı var.

Ancak Başkan Trump, Gizli Servis üyelerini mevcut kamu hizmeti kurallarından muaf tutan ve “standartların sürdürülmemesi” nedeniyle derhal işten atılmasına olanak tanıyan bir idari emir imzalayabilir.

TRUMP SUİKAST GİRİŞİMİ: GİZLİ SERVİS, HAVA SAHASI KORUMASININ ESKİ BAŞKANIN SAHNEDE SONA ERECEĞİNİ BİLİYORDU

Herhangi bir ihlal nedeniyle özel ajanların federal hizmetten derhal kovulması gerektiğini söylemiyorum. Korkuluklar konulabilir. Örneğin, bir ajanın koruyucu görevde başarısız olması durumunda emir, Gizli Servis'i, mevcut yasal zorunlulukları kullanarak, örneğin makul şüphenin ötesinde, ajanın neden görevden alınması gerektiğini açıkça göstermeye zorlayabilir.

Gizli Servis'in koruyucu misyonu ülkemizin ulusal güvenliği açısından hayati öneme sahiptir. Bu, özgür demokrasimizin geri kalanının üzerinde işlediği temeldir. Başkanlar ulusal güvenlik kararlarını kendi kararlarına göre vermekte özgür olmalıdır. Şu temel düşünceyle başlayalım: Gizli Servis koruyucu görevinde başarısız olamaz.

STANDARTLARI YÜKSELTİN

Gizli Servis'te geçirdiğim süre boyunca, Karşı Saldırı Ekibi (CAT), fiziksel uygunluk, ateşli silahlar ve taktiksel değerlendirme de dahil olmak üzere sıkı bir seçim sürecine sahip olan tek özel ajan göreviydi. Ek olarak, CAT seçimi ve temel kurslar çok yüksek yıpranma oranlarına sahipti. Fiziksel ve taktiksel değerlendirmeleri geçin ve devam edin. Başarısız olursanız önceki görevinize geri dönersiniz

Başkanlık Koruyucu Teçhizatı (PPD) veya Başkan Yardımcısı Teşkilatı (VPD) eğitiminin böyle bir eğitim gereksinimi yoktu. PPD'nin bu göreve katılmak veya o görevde kalmak için fiziksel veya başka türlü hiçbir standardı yoktu. PPD veya VPD'ye seçim genellikle bir patronaj seçimiydi ve koruyucu eğitim, sıkı bir zihinsel, fiziksel veya taktiksel meydan okumadan ziyade bir alışma kursuydu.

Henüz yapmamışlarsa, Gizli Servis, katı ateşli silahlar ve fiziksel uygunluk standartlarıyla koruyucu detay eğitimini son derece zorlu ve zor hale getirmelidir. Sıkı standartlara uymayanlar yeniden atanmalıdır.

TRUMP SUİKAST GİRİŞİMİ: AJANS RAPORU, GİZLİ SERVİS BAŞARISIZLIKLARININ DİSİPLİN GARANTİSİ OLABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

ARAŞTIRMA ROLÜNÜ YENİDEN Atayın

Gizli Servis'in araştırmacı bir profil tutmasını savunanlar, buranın, kıdemsiz özel ajanların koruyucu görevler sırasında bu becerileri uygulamadan önce kolluk kuvvetlerinin temellerini, görüşme becerilerini, insan davranışını okuma, gözetim yürütme vb. öğrendiğini ileri sürüyor.

Washington saha ofisine atandığımda, nadiren soruşturma yürüten düzinelerce ajanla çalıştım. Bu ajanlardan bazıları, üst düzey koruma görevleri de dahil olmak üzere şu anda kurum içinde üst düzey yönetici pozisyonlarında bulunuyor.

Ancak mali suçları araştırmak, Gizli Servis'in yaptığı gibi, nadiren bir sokak polisinin becerilerini gerektirir. Soruşturma nadiren şüpheliyi sokakta kovalamaya veya ateşli silah çekmeye yol açar. İkincisi, ajanlar bu beceri setini gerçekten öğrenmek için yeterli araştırma yürütmüyorlar. Üçüncüsü, ajanlar soruşturma yürüterek başkanı nasıl koruyacaklarını öğrenmiyorlar. Bunu yaparak korumayı öğrenirler.

Gizli Servis, soruşturma işlevini ya Hazine Bakanlığı'na ya da aynı mali suçları soruşturan bir düzine ya da daha fazla federal kuruma bırakmalıdır. Elon Musk ve Vivek Ramaswany, federal kolluk kuvvetleri arasında pek çok örtüşmenin bulunduğunu dikkate almalı. Soruşturmaların yeniden atanması, ajanların korumaya odaklanmaları için daha fazla eğitim almalarına olanak tanıyacak.

Gizli Servis ajanı Başkan Biden'ı Delaware'de koruyor

Başkan Biden, 18 Haziran 2021'de New Castle, Delaware'deki Delaware Ulusal Muhafız Hava Üssü'ne vardıktan sonra başkanlık SUV'unda otururken bir Gizli Servis ajanı nöbet tutuyor. (Getty Images aracılığıyla Olivier Douliery/AFP)

Elon ve Vivek'in dikkat etmesi gereken bir şey daha var. Neden dünya çapında bu kadar çok saha ofisi var? Gizli Servis'in Oklahoma'da gerçekten iki saha ofisine ihtiyacı var mı? Veya Güney Carolina'da üç tane mi? Ana büyük bölge ofislerini (LA, Dallas, Miami ve tabii ki Washington DC) koruyun ve korumaya odaklanın.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Gizli Servis dünyadaki en seçkin koruma teşkilatıdır ve kadrosu her zaman son derece yetkin ajanlardan oluşmuştur. Dünyadaki her koruma teşkilatı, koruyucu protokollerini Gizli Servis'e göre modellemiştir. Direktör Rowe, Butler, Pensilvanya'da hatalar yapıldığını kabul etti ve bunun bir daha olmamasını sağlamak için yanlış giden şeyi düzeltmeye çalışırken büyük adımlar atıyor.

Ama Butler'la ilgili başka bir şeyi unutma. Butler Trump mitinginde görevlendirilen tüm ajanlar (ve üniformalı tümen karşı keskin nişancıları), silah sesini duyunca hemen tepki gösterdi. Kime oy verdiklerine bakılmaksızın kendi hayatlarını feda etmeye hazırdılar. Yani evet, kuşatılmış bu teşkilata yeniden odaklanın ve enerji verin, ancak Gizli Servis'in profesyonel ve apolitik bir örgüt olarak kalmasını sağlayın.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN