David Marcus: Posta kutuları, kullanılmış arabalar ve diğer şeyler Asheville'de hayat cehennemi yapan

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Asheville, NC – Hepimiz adrenalinin devraldığı acil durumları yaşadık; Kredi kartlarını maksimuma çıkarıyoruz, şu anda yapılması gerekenleri yapıyoruz ve daha sonra sonuçlar hakkında endişeleniyoruz.

Batı Kuzey Carolina'da, Helene Kasırgası'nın korkunç yıkımından dört ay sonra, daha sonra şimdi.

Uygun bir şekilde adlandırılan Smoky Dağları'nın gölgesine sıkışmış olan 95.000'lik bu şehir kartpostal güzel, ancak fiziksel yara izleri ve çalışma ekipleri kırmızı tuğlaların ve rahat kafelerin her köşesinde gizleniyor gibi görünüyor.

Başkan Trump'ın Kuzey Carolina ziyareti 'insanlara umut verdi' diyor Rev. Franklin Graham

İyi haber şu ki, en azından şehir merkezinde çoğu yer açık. Cuma akşamı Cuma akşamı Woods restoranında ve pub'daki Jack'te, bazıları şehir dışından, orada normalliğin başka bir işareti olan öldürme Tony komedi şovunun bir performansını görmek için büyük bir kalabalık toplandı.

Asheville halkı normal yaşama geri dönmek ve birbirlerinin geçmesine yardımcı olmak için mücadele ediyor. (Haberler Digital)

Restoranın iki ay boyunca kapatıldığı, sonra bir su pompası almayı başardığı ve su nihayet geri dönene kadar sınırlı bir menü ile açıldığı söylendi.

Ama barmene sorduğumda, herkesi ve kasaba hakkındaki her şeyi tanıyan klasik bir türden biri, işler normal hissediyorsa, bana neredeyse şok oldu

“Hayır, kesinlikle hayır,” dedi.

Ona ve kırklı yaşlarında yerel bir okul bölgesi için çalışan bir adam, her gün kasırga ile ilgili bir şey yapmak ya da kasırga hakkında düşünmek için her gün ne kadar zaman harcadıklarını sordum. Dört ay sonra, her ikisi de hemen hemen aynı cevabı verdi: “Neredeyse bütün gün.”

Asheville

Yeniden inşa belirtileri Asheville'in her köşesinde. (Haberler Digital)

Çarpıcı bir girişte, barmen bana elektriğini geri aldığı günün acı tatlı olduğunu söyledi.

“Açıkçası daha iyiydi,” dedi. “Ama hepimiz bu inanılmaz bir şekilde bir araya geldik ve bir kez TV izleyebildiğimde sadece evde kalmak istedim.”

Hasar Asheville'de olduğu kadar kötü, çevredeki kırsal alanlarda çok daha kötü, bu yüzden Mark Luckinbill ve Raleigh'de yaşayan birkaç arkadaş yardımcı olmak için benzersiz bir yol keşfetti: posta kutuları yükleme. Avery County'deki yerel topluluklara yardım etmek için umutsuz olan Mark, bir papazın karısı tarafından orada gerçekten ağır ekipmana ihtiyaç duydukları söylendi.

Mark, “Sahip olduğum tek şey bir arkadaşım, ellerim ve birkaç kürekti,” dedi.

Sonra bir şey oldu. Papazın karısı, posta kutusu gittiği için dehşete kapılmış olan cep telefonu olmayan yaşlı bir kadını hatırladı. Sosyal güvenlik kontrollerini ve faturalarını almak için buna bağlıydı.

Bu kentsel sakinler için mantıklı olmayabilir, ancak kırsal Amerika'da posta kutunuz evden bir toprak yoldan yarım mil aşağı olabilir. Posta taşıyıcıları sadece yolun kenarında parsel bırakamaz.

Böylece kadına bir posta kutusu inşa ettiler.

Mark ve arkadaşı şimdi 10 kez posta kutusu yüklemek için Avery County'ye gittiler, çünkü yapılması gereken bir şeydi. Şimdi bir web sitesi bile var.

Komşulara yardım eden komşuların özveriliği burada, başkalarını ilk sıraya koyma ruhu da açıktır.

Asheville

Birçok insan arabalarını kaybetti ve kullanılmış arabalar az. Asheville'in sokaklarına park edilen çoğu otomobil, su hasarının telltale tasarımlarını gösteriyor. (Haberler Digital)

Konuştuğum bir yerel müzisyen tipikti. Sert vurulup vurulmadığını sorduğumda, “Hayır, çoğunlukla iyiydik. Yani iki ay boyunca gücümüz yoktu ve arabam ve kız arkadaşımın arabası toplamdı, ama sert bir şey yoktu.” Dedi.

Ashville'de, bu “çoğunlukla iyiydik”. Kendini şanslı düşünüyor.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Sigortanın arabaları değiştirmelerine izin verip vermediğini sordum. Paylaşacak bir tane almak için şanslı olduklarını söyledi.

“Sigorta ödendi,” dedi, “ama sadece araba yok, 10.000 doların altında iyi bir şey bulamıyorum.”

Kısa bir süre sonra kız arkadaşı geldi, anahtarları değiştirdiler ve iş çok geç kalırsa bir uber alacağını söyledi.

Batı Kuzey Carolina'da iyi bir parçası olan Helene Kasırgası tarafından 138.000'den fazla araç yok edildi. Şehirde yürürken, hayatta kalan arabalar bile alt yarısında su hasarı gösteriyor ve eyalet Başsavcılığı, kötü su hasarlı otomobillerin satışını içeren dolandırıcılıkları uyardı.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Bir yaşam kaybı veya bir evin yok edilmesiyle karşılaştırıldığında, bir arabaya veya bir posta kutusuna erişim küçük patates gibi görünebilir, ancak hızlı bir şekilde toplanırlar ve hala yıkımla batırılmış bir eyalet ve federal hükümet için düşük bir önceliktir. .

Başkan Trump'ın Cuma günü ziyareti ve daha fazla yardım sözü ile Kuzey Carolina'da daha fazla iyimserlik için yer var. Ama buradaki gerçek güç, sonuçta Asheville'de ve çevresindeki iyi insanları bu şekilde alacak olan şey, kendileri ve birbirlerine nasıl önem verdikleri.

Bundan daha güzel olan çok az şey var ve muhtemelen daha Amerikalı olmayan hiçbir şey yok.

Daha Fazla David Marcus'u okumak için buraya tıklayın