DAVID MARCUS: Pensilvanya seçmenleri Senatör Casey'ye: 'Her şey bitti Bob'

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ÜCRETSİZ bir hesap oluşturun.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

DOYLESTOWN, Pa. – Michael ve arkadaşlarıyla Penn Taproom'da tanıştım. Ne iş yaptığımı öğrenince “Senin burada ne işin var? Seçim bitti” dedi.

Ben de “Bunu Bob Casey'e anlatmayı dene” diye yanıtladım.

Pensilvanya'da tabelalar düştü, yayınlarda siyasi reklamlar yok ama Bucks da dahil olmak üzere birkaç ilçede seçim bitmeyecek çünkü senatodaki zavallı bir zavallı buna izin vermiyor.

TRUMP'UN KAMPANYA GÖREVLİSİ, PENNSİLVANYA DEMSİNİN OY SAYIMI SONUNDA HAPİS SÜRESİYLE KARŞILAŞACAĞINI SÖYLEDİ

Senatör Bob Casey, Keystone Eyaleti'nin siyasi soyundan geliyor, babası da popüler bir valiydi ve aksi yöndeki tüm kanıtlara rağmen, halihazırda çağrılmış olan bir yarışta kendisini zirveye taşıyacak yeterli oy pusulası olduğu konusunda ısrar ediyor. rakibi Sen.-seçilmiş Dave McCormick için.

Burada, Bucks County'de ve diğer birkaç yerde, seçim komisyon üyeleri eyaletin Yüksek Mahkemesinin tarihsiz veya imzasız oy pusulalarının sayılamayacağı yönündeki kararını umursamadıklarına karar verdiler. Zaten onları da sayıyorlar.

Geçen hafta şöyle konuşan komisyon üyesi Diane Ellis-Marseglia'yı ele alalım: “İnsanlar istedikleri zaman yasaları ihlal edebilirler. Dolayısıyla, benim için bu yasayı ihlal ediyorsam, bunun nedeni mahkemenin ilgilenmesini istememdir. Oyların sayılmasından daha önemli bir şey yoktur.”

Başka bir deyişle, “kanunlar uyur.”

Ve tahmin edin ne oldu, bu arada Pennsylvania Yüksek Mahkemesi Demokratlar tarafından kontrol ediliyor. Pennsylvania'nın bir oğlunun da söyleyebileceği gibi, “Şaka değil.”

Demokrat Senatör Bob Casey ve Cumhuriyetçi Dave McCormick (Nathan Posner/Anadolu, Getty Images aracılığıyla, solda, Anna Moneymaker/Getty Images, sağda.)

Akşam ilerledikçe Tom adında iki adamla tanıştım. Edebi açıdan keşke farklı isimleri olsaydı ama olan bu. Her ikisi de 60'lı yaşlarında, biri Dell'den, diğeri Amtrak'tan emekli. Daha farklı politikalara sahip olamazlardı ama Casey'nin bundan vazgeçip kabullenme zamanının geldiği konusunda hemfikirdiler.

Cumhuriyetçi Amtrak Tom bu duruma gözle görülür şekilde üzülmüştü, “Kızgınım” dedi, “bu saçmalık… mahkemeler saymak istedikleri bu oy pusulalarının yasal olmadığını söyledi, işte bu, bitti.”

Diğer Tom da bu konuda pek üzgün görünmese de bunu kabul etti. Ama bana “Hadi ama yazı duvarda” dedi.

Her iki adam da seçimin sonucuna biraz şaşırmıştı ama şok olmadılar. Demokrat Tom bana “Trump'ın çok fazla işareti vardı” dedi. “Burası Pensilvanya. Siyaseti önemsiyoruz ama hiç böyle bir şey görmemiştim.”

Diğer Tom, “muhafazakârlar bu konuda yüksek sesle konuşmuyor, bahçe tabelaları yapma eğiliminde değiliz, ancak bu sefer farklıydı” dedi.

Akşamın ilerleyen saatlerinde, gri saçlı ve nazik yüzlü bir avukat olan ve zamanında birkaç jüriyi büyülediğinden şüphe etmediğim Dave ile tanıştım. Bir kez daha Philly'den aynı adı taşıyan iki adam konuşuyordu.

“Yasalarda bir çizgi olması gerekiyor” dedi. “Oy pusulalarına tarih atılıp atılmaması konusunda ne hissettiğimi bilmiyorum ama imzalar? Eğer çizgi buysa, makuldür, yasa budur ve yasa, aşamayacağınız çizgiler olmadan işlemez.”

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Dave bir Demokrat, Trump'ın kazanmasından memnun değil ama aynı zamanda bir demokraside yaşadığımızı ve bazen sizin tarafınızın kaybettiğini de biliyor.

Eğer Pensilvanya'da Bob Casey'nin senato yarışının bozulması konusundaki kaybettiği davaya arka çıkmasını isteyen insanlar olsaydı, Dave gibi adamlar bunların başında gelirdi ama aslında yok, Casey'nin gerçekten kazandığını düşünenlerin sayısı çok az.

Burada, mor ilçedeki mavi nokta olan Doylestown'da hayat devam ediyor. Bu 2016 ya da 2020 değil. Kimse gökyüzünün Trump yüzünden yıkıldığını düşünmüyor gibi görünüyor ve evet McCormick seçimi kazandı.

Önceki yıllarda belki Casey kaybeden tarafın öfkesinden yararlanıp Demokratların onun adına protesto yapmasına neden olabilirdi, ancak bu yıl öyle olmadı. Her iki taraf da bu seçimin bitmesini istiyor gibi görünüyor ve öyle de oldu.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu hafta Pensilvanya, adı Casey olmayan herkesin sadece zaman ve para kaybı, yasal çekişmelerin son nefesi olduğunu bildiği yeniden sayım için bir milyon dolar harcayacak. Ama kimse Casey'nin burada bir kurban olduğunu düşünmüyor gibi görünüyor, o sadece kaybeden.

Oyun bitti, herkes bunu biliyor ve şükürler olsun ki çoğu insan bu seçimin özgür, adil ve belirleyici olduğuna ikna olmuş görünüyor. Demokrasi budur. Bazen kazanırsınız, ya da Casey'nin durumunda, bazen adil bir şekilde kaybedersiniz ve sızlanmak bunu değiştiremez.

DAVID MARCUS'TAN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN