DAVID MARCUS: Bazı Demokratlar Trump'a bir şans veriyor. Cumhuriyetçiler, onlarla yarı yolda buluşalım

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Arlington, Virginia'daki Pike Cornerstone'a 5 dolarlık şarap tadımı için gitme şansınız olursa, bir şans vermelisiniz. 30'lu yaşlarının sonlarında, Demokrat olmasına rağmen yakında Trump'ın başkanlığına neredeyse tuhaf bir yaklaşım getiren siyahi bir profesyonel olan Alan'la orada tanıştım.

Clara C Prosecco'yu ağzımıza biraz çalkaladıktan sonra Alan bana “Kazandı” dedi, “bu karar vericiydi” diye ekledi, “ve şimdi yapmak istediğini yapacak. Bundan hoşlanmayabilirim, ama bakalım ne olacak.”

Tartışmalı eski Florida Temsilcisi Matt Gaetz'in başsavcılığa şok edici adaylığı bile Alan'ı etkilememiş gibi görünüyordu, “Bir trol gibi geliyor” diye güldü, “ama yine de yapabileceğimiz tek şey bekleyip görmek.”

DAVID MARCUS: HER İKİ TARAF TRUMP'IN ZAFERİNDEN YANLIŞ DERSLER ÖĞRENME RİSKİ ALTINDA

Geçen hafta konuştuğum diğer liberallerin yanı sıra Alan'ın tutumu da öfkeden ve açıkçası Trump'ın sekiz yıl önceki ilk zaferinden kaynaklanan gösterişten oldukça farklı.

Başkan Joe Biden, Başkan seçilen Donald Trump ile 13 Kasım 2024 Çarşamba günü Washington DC'deki Beyaz Saray'ın Oval Ofisinde bir araya geldi. (Jabin Botsford/Getty Images aracılığıyla Washington Post)

O zamanlar milyonlarca pembe şapkalı yürüyen öfkeli kadınlarımız vardı. Meydan okuma, hayal kırıklığına uğramış Hillary Clinton seçmenlerinin parolasıydı, ancak bu sefer Trump'ın ikinci döneminde istifa söz konusu, bu gelecek dönem başkanı için bir fırsat ama aynı zamanda bir risk.

Trump'ın ilk başkanlık dönemine zar zor şans tanındı; ülkenin yarısı ve haber medyasının yaklaşık %90'ı bunu yeni bir yönetim olarak değil, engellenmesi gereken bir kriz olarak ele aldı.

Bu sefer bu düzeyde bir küçümseme gerçekleşmiyor ve bu, Trump'a başkan olarak yapmak istediği şeyleri yapması için bir yol sağlarken, aynı zamanda başarısız olması durumunda hiçbir mazereti olmadığı anlamına da geliyor.

Trump'ın kazanmasına verilen tepki, aklıma seçimden birkaç gün önce, 60'lı yaşlarının sonlarında, Trump hayranı olmayan ama kazanacağını düşünen emekli bir kadın olan Susan'la yaptığım bir konuşmayı getirdi.

“Eğer kazanırsa” dedi bana, “kendini kanıtlaması gerekecek.”

Bu aynı zamanda Arlington Ulusal Mezarlığı'nda 30'lu yaşlarının ortasında olan Sam'den de duyduğum şeydi. Aynı zamanda bir Demokrat, parlak beyaz mezar taşlarının inişli çıkışlı tepelerine bakarken bana, “Bu adamlarla ilgili” dedi, “onların uğruna savaştığı şey bu.”

Donald Trump ve hepimizin önümüzdeki dört yıl içinde bir araya gelip ulusumuzu iyileştirmek için gerçek bir şansı var. İnsanların bunu ne kadar çok istediğini görüyorum.
Ülkenin burada bir araya gelmesi için gerçek bir şans var. Elon Musk'lar ve onun sosyal medya trolleri grubu aşağılamaya, hakaret etmeye ve “lib'leri sahiplenmeye” devam edecek ama bu bir hata. Şu anda ülkenin iyileşmesi için gerçek bir şans var ve bu şans değerlendirilmelidir.

Arlington Ulusal Mezarlığı'nda neredeyse tesadüfen bir köşeyi döndüm ve kendimi Başkan John F. Kennedy'nin mezarında buldum; onun ebedi alevi hafif bir rüzgarda titreşiyor, küçük kalabalık sessizliğe gömülüyor.

JFK Açılış Konuşması

Başkan John F.Kennedy (İlişkili Basın)

1960 yılında JFK, Amerikan tarihindeki en yakın ve en çekişmeli seçimlerden birini kazandı. Ulusumuz için birleştirici bir figür haline gelmesi ancak trajik ölümüne kadar mümkün oldu. Ancak bunu gerçekleştiren sadece suikastı değildi, sözleriydi.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

“Ülkenizin sizin için ne yapabileceğini değil, ülkeniz için ne yapabileceğinizi sorun” ölümsüz ve alçakgönüllü bir çağrıdır ve Trump 2.0 başlarken hayal kırıklığına uğramış Demokratların bunu ciddiye aldıklarına dair işaretler görüyorum.

“”Springfield'da köpekleri yiyorlar. İçeri giren insanlar kedileri yiyorlar. Onlar yemek yiyorlar – orada yaşayan insanların evcil hayvanlarını yiyorlar”, Trump'ın bu seçimdeki imzası olan ifadesi muhtemelen hiçbir zaman taşa kazınmayacak, ancak bu onun nihai olarak birleştirici bir figür olamayacağı anlamına gelmiyor.

Ekim ayında Allentown, Pennsylvania'da küçük bir işletme sahibiyle tanıştım ve onun Harris'e oy vereceğinden oldukça emindim. “Kim kazanırsa kazansın, umarım ülkeyi ilk sıraya koyar.” Trump'a karşı açıktı ve bence yeni başkanla ilgili içgüdüleri konusunda haklı olmaktansa hatalı olmayı tercih ederdi.

Etrafınıza bakın. Hiçbir ayaklanma yok, planlanan kitlesel protestolar yok, Rusya'nın seçimleri etkilediğine dair gülünç iddialar yok; tüm bu şeylerin yerine – ve sadece şunu söyleyeceğim – umut var.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Donald Trump ve hepimizin önümüzdeki dört yıl içinde bir araya gelip ulusumuzu iyileştirmek için gerçek bir şansı var. İnsanların bunu ne kadar çok istediğini görüyorum.

Hepimizin bu fırsattan yararlanması en büyük duamdır.

DAVID MARCUS'TAN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN