Craig T. Nelson: Bir çiftlik ailesinde büyüdüm. Yeni filmim bu hayatı kutluyor

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayısınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ücretsiz bir hesap oluşturun.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Etrafta büyüdüğüm çiftçileri düşündüğümde, dayanıklılık ve yönetim düşünüyorum. Bunlar güneşten önce yükselen, sadece ailelerini değil, hepimizi de beslemek için yorulmadan çalışan ve çoğumuzun hayal edemeyeceği zorluklara dayanan insanlardır. Yine de Amerika'nın çiftçilik durgunluğu hakkındaki manşetler bize ne kadar omuzlarını ve sıklıkla ne kadar az tanındıklarını hatırlatıyor.

Bir aktör olarak, tanınma sizi isteyip istemediğinizi bulur. İş anlamlı olsa da, günlük saatlere kıyasla solgun olabilir, tarım çiftçiliği aileleri günlük olarak adadı. Onları bekleyen hiçbir zanaat hizmeti masası yok – diğer herkesi besliyorlar.

Çiftçilik sadece bir iş değil, aynı zamanda bir çağrıdır. Onlarınki genellikle uzun saatlerden ve artan maliyetlerden öngörülemeyen hava ve politika zorluklarına kadar fark edilmeyen bir fedakarlıktır. Tek bir torba mısır tohumu artık 230 dolara mal oluyor, birkaç yıl önceki fiyatın neredeyse iki katı. Bunu azalan mahsul fiyatları ile birleştirin ve çiftçiler onlara karşı istiflenmiş bir sistemde gezinmelidir. Yine de ısrar ediyorlar çünkü çalışmaları milyonları besliyor ve toplulukları sürdürüyor.

Kelsey Grammer, muhafazakar hareketin Hollywood'a 'daha çekici' göründüğünü söylüyor

Büyük büyükbabam Gulbrand Nelson, Norveç'i, aile çiftliğimizin bugün hala durduğu Güney Dakota'ya taşınmadan önce Wisconsin'e yerleşmek için ayrıldı. Bu yetiştirme bana değerlerin, geleneğin ve inancın önemini aşıladı – zaman geçerken solmayı gördüğüm idealler. Yeterince solmalarına izin verirsek, yok olurlar.

Aktör Craig T. Nelson yeni “Green and Gold” filminde rol alıyor. Nelson bir çiftçilik ailesinde büyüdü ve Beslemenin Amerika'nın gerçekten ne kadar önemli olduğunu biliyor.

Kariyerimde inandığım şeyleri yapma yeteneğiyle kutsanmıştım. Hayatımın bu aşamasında, benim için önemli olan projeler ve çocuklarıma bırakacağım miras üzerinde çalışmak daha önemli hale geldi. Torunlar ve bana yıllar boyunca görüntüleme sürelerine emanet edenler.

Ailemin mirası, tarım ailelerinin ruhunu ve bugün mücadelelerini yansıtan bir film olan “Green and Gold” adlı bir projeyi almam için bana ilham verdi. Proje en çok değer verdiğim şeyi somutlaştırıyor: esneklik, yönetim ve miras. Ülkemizi sessizce bir arada tutan çiftçilere bir övgüdür.

Çiftçilik topluluklarının yakınında büyürken, bu azmin nasıl göründüğünü ilk elden gördüm: tarlalarda uzun günler, mekanik başarısızlıklar veya sert hava koşullarında çalışan aileler ve emeklerinde derin köklü bir gurur. Bu deneyimler değerlerimi ve anlatmak istediğim hikayeleri şekillendirdi.

Bana “Yeşil ve Altın” ın bir parçası olma fırsatı teklif edildiğinde, bunun bir rolden daha fazlası olduğunu biliyordum – çiftçilik ailelerinin mirasını onurlandırmak için bir şansdı. Film, esnekliklerini ve sessiz güçlerini vurguluyor ve bize ülkemize hayati katkılarını hatırlatıyor.

Çiftçiler Amerika'nın omurgasıdır. Toprağın yönetimleri, kendilerinden daha büyük bir şeye olan inanç, sorumluluğu ve bağlılığı yansıtır. Ancak, genellikle ekonomik ve politika zorluklarıyla yüzleşmek için bırakılırlar. Bu çiftçilik durgunluğu sadece bir çiftçilik meselesi değil, ulusal bir konudur. Kırsal topluluklar mücadele ediyor ve dalgalanma etkileri hepimize dokunacak. Kriz zamanlarında çiftçileri tanımaktan daha fazlasını yapmalıyız. Onları destekleyen, kırsal altyapıya yatırım yapan ve günlük yaşamlarımıza katkılarını savunan politikaları savunmalıyız.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Ekonomik mücadelelerin ötesinde, tarım duygusal bir ücret alır. Çiftçilerle yapılan konuşmalarda, “yeşil ve altın” için hazırlanırken, çalışmalarından gurur duydum ve gelecekle ilgili endişeleri duydum. Miraslarını kim sürdürecek? Çocukları onunla birlikte gelen mücadeleleri miras almak isteyecek mi? Bunlar sadece sorular değil, bugün kırsal Amerika'yı şekillendiren gerçekler.

Çiftçilerimize çok şey borçluyuz. Bizi besliyorlar, bizi giydiriyorlar ve ekonomimizi sürdürüyorlar. Çalışmaları tarihimizin dokusuna dokunuyor, ancak sesleri genellikle ulusal konuşmalarda yok. Hikayelerini – ekranda ve kapalı – anlatarak katkılarını onurlandırabilir ve zorluklarını ele alabiliriz.

Büyük büyükbabam Gulbrand Nelson, Norveç'i, aile çiftliğimizin bugün hala durduğu Güney Dakota'ya taşınmadan önce Wisconsin'e yerleşmek için ayrıldı.
Yediğiniz yemeklerin ve giydiğiniz kıyafetlerin arkasındaki çiftçileri düşünmek için bir dakikanızı ayırın. Yerel çiftçilerin pazarlarını destekleyin, onları yükselten politikaları savunmak ve yorulmak bilmeyen çalışmalarından dolayı şükranlar sunmak.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Kariyerimde övgüler ve tanınma ile çevrili birçok kırmızı halıya doğru yürüdüm. Yine de, bu kelimeler, en küçük şekilde bile, büyük topraklarımızda çiftçilik ailelerini onurlandırmak için kehribar bir minnettarlık dalgası olarak hizmet etsin.

Teşekkürler, çiftçiler.