Colorado otoyolunda yaşanan trajediden kıl payı kurtuldum. Hayatlarını riske atan iki kahraman polisle tanışın

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Eski NFL yıldızı Antrenör Deion Sanders, Colorado Üniversitesi takımına yaptığı kahramanca dönüşle kolej futbolunun gözdesi oldu. Kendisine gelen tüm övgüleri hak etse de, selamlamak istediğim iki yerel adam daha var, Boulder Polis Departmanındaki kolluk kuvvetleri memurları.

Polis memurlarının silah sesinden ziyade onlara doğru koştuğu biliniyor. Boulder’a yakın zamanda yaptığım bir gezide, onların da sessizliğin sesine koşmaya aynı derecede istekli olduklarını öğrendim. Sessizlik, arızalı bir hibrit motorun bir aileyi yoğun bir otoyolda itmesi nedeniyle ortaya çıktığında bu durum tehlikelidir.

Geçen ay eşim Devin ve ben, kızımız Hope’u Colorado Üniversitesi’ndeki birinci yılı için batıya götürdük. Denver Uluslararası Havalimanı’na indiğimizde bir minivan kiraladık, onu yakınlardaki bir Target’tan satın alınan yurt odası ihtiyaçlarıyla doldurduk ve kampüse doğru yola çıktık.

DEION SANDERS, COLORADO EYALETİNDEN JAY NORVELL İLE DAVAŞINI DEVAM ETMEK İÇİN COLORADO OYUNCULARINA GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ VERDİ

Kendi planları olan kiralamamız, benim gibi eski bir kamyonet sahibine yabancı bir takdir yetkisi kullanıyordu. Bir ikinci sınıf öğrencisinin ana dalını değiştirmesi gibi umursamaz bir şekilde, gösterge tablom hibrit motorun yakında kapanacağını bildirdi. Biz otoyolda ilerlerken bunu tamamen ve sıkıntılı bir şekilde kendi isteğiyle yaptı.

DOSYA – Colorado Buffaloes baş futbol antrenörü Deion Sanders, 11 Ağustos 2023’te Boulder’da düzenlenen 70. yıllık Colorado Üniversitesi Sonbahar Spor Medyası Günü’nde soruları yanıtlıyor. (Andy Cross/MediaNews Group/Getty Images aracılığıyla The Denver Post)

Yaptığım bazı post-hoc internet hafiyeliği, kiraladığım minivanın özel marka ve modelinin, motorun aniden kapanmasına neden olan hatalı bir şanzıman kablo konnektörüne sahip olabileceğini öne sürdü. Boulder’a yüksek hızla yaklaşırken neden aniden ve tehlikeli bir şekilde yaklaşmadığımıza dair daha iyi bir açıklama bilmiyorum.

DEION SANDERS, JAB’DAN SONRA COLORADO STEA’DAN JAY NORVELL’E CEVAP VERDİ: ‘İYİ BİR OYUN OLACAKTI’

Bunun, kiraladığımız yepyeni bir araç olduğu göz önüne alındığında, bariz sebeplerden dolayı aynı derecede korkutucu ve beklenmedik bir durumdu. Sınırlı güç altında, birden fazla trafik şeridi üzerinden yokuş aşağı bir çıkış rampasının kenarına doğru yönelmeyi başardık, bu da yatmamızı kolaylaştırdı ancak bizi tehlikeden neredeyse hiç kurtaramadı.

911 imdat çağrımıza yanıt veren iki Boulder polis memuru, iki ebeveynin az önce olup bitenler yüzünden hâlâ şokta olduğunu gördü. Ailemle karşıdan gelen trafiğin arasına önce araçlarını, sonra da cesetlerini koyarak bizi güvenli bir yere götürdüler ve yol yardımı gelene kadar şoförleri yönlendirdiler.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Çekici gelip Denver’daki kiralık havaalanına doğru uzun yolculuk için vagonumuzu bağlarken, arabalarına dönmekte olan polislere doğru yürüdüm. Profesyonel ve mütevazı, sadece görevlerini yaptıklarını söyleyerek kartlarını bana vermekten çekiniyorlardı.

Ailemle karşıdan gelen trafiğin arasına önce araçlarını, sonra da cesetlerini koyarak bizi güvenli bir yere götürdüler ve yol yardımı gelene kadar şoförleri yönlendirdiler.
Charlotte’taki evime döndüğümde minnettarlığımı ifade etmek istediğimi söylediğimde beyler nihayet yumuşadılar.

Bunu şimdi birkaç kişinin daha notu okumasında bir sakınca görmeyeceğini umarak yapıyorum. Boulder Polis Departmanından Memur Williams ve Starks, hizmet ettiğiniz ve koruduğunuz için teşekkür ederiz.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Alçakgönüllülükle söylediğiniz gibi, sadece işinizi yapıyor olabilirsiniz, ancak bu iş çok az kişinin sahip olduğu bir cesaret gerektirir. Ve cesaret, John Wayne’in dediği gibi, ölesiye korkmak ama yine de eyerlenmektir. Her gün eyer atıyorsunuz ve topluluğunuzdaki ve ötesindeki insanların hayatlarını özverili bir şekilde koruyorsunuz. Siz iyi adamlarsınız.

Umarım bir gün Boulder’da, belki de bir kolej futbolu maçı gününde tekrar karşılaşırız. Bir dahaki sefere kiraladığımda, sanırım ilk önce arsada eski kamyonet olup olmadığına bakacağım.

MIKE KERRIGAN’DAN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Mike Kerrigan Charlotte, NC’de bir avukattır