Charlotte Sena vakası her ebeveynin kabusudur. Sonuçtan memnunuz ama çocuklarımızı ancak bu kadar koruyabiliriz

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bu hafta, 9 yaşındaki Charlotte Sena güvenli bir şekilde eve döndüğünde, ülke genelinde kolektif bir rahatlama sesi duyulabiliyordu; her yerdeki ebeveynler, küçük kızın bir aile kamp gezisi sırasında bisiklete binerken ortadan kaybolmasıyla en kötü kabuslarının ortaya çıkmasını izlediler. New York – evinden sadece birkaç kilometre uzakta.

Charlotte’u bulmaya kararlı kolluk kuvvetlerinin dikkatli çalışması sayesinde, Charlotte’u kaçıran kişinin parmak izleri ailenin posta kutusuna bıraktığı fidye notunda keşfedildikten sonra tam da bunu yaptılar.

Çocuklarla uğraşan herkesin, bir daha gün ışığını asla görememesi gereken en kötü türden aşağılık çöp insan olduğunu söylemeye gerek yok.

CHARLOTTE SENA KAMP DOLABINDAN KURTARILDI, KAÇIRMA ŞÜPHELİ FİDYE NOTUNU BIRAKTIKTAN SONRA YAKALANDI

Kaybolduğu sırada Vali Kathy Hochul, D.Y., “Umarım yeniden bir araya geliriz, umarım travma geçiren ama yeniden bir araya gelen bir aile olur” dedi.

Umutla. Birçoğumuzun düşündüğü şey buydu.

Ancak geçen hafta sonu kaygıyla izleyen ebeveynler, bu filmi daha önce izleyip izlemediklerini sessizce merak etmeden duramadılar ve sonu her zaman mutlu olmadı.

Çok şükür bu o sonlardan biri değildi.

Bugün “serbest çalışan” ebeveynler kötü bir şöhrete sahip oluyor, “helikopter” kullanan ebeveynler kötü bir şekilde sarılıyor ve hepimiz birbirimize parmak sallamakla meşgulken, çoğumuz bu ebeveynlik işini yeterince doğru anlayabilmek için sessizce dua ediyoruz. çocuklarımızı yetişkinlik yıllarında psikiyatrist koltuğuna oturtmamak için.
Charlotte’un ailesi yaptığı açıklamada destekçi ordusuna teşekkür ederek, “Onun evde olmasından dolayı çok heyecanlıyız ve sonucun her ailenin elde edeceği bir sonuç olmadığını anlıyoruz” dedi.

Kesinlikle değil.

İster olağanüstü kanun yaptırımlarına, ister Tanrı’nın lütfuna, ister mutlu bir tesadüfe (tesadüflere inanmıyorum) ya da yukarıdakilerin hiçbirine bağlasanız da, kesin olan bir şey var ki onun sağ salim geri dönüşü mucizeden başka bir şey değildi.

CHARLOTTE SENA’YI KAÇIRMA ŞÜPHELİSİNİN OĞLU OLDUĞUNU İDDİA EDEN ADAM SESSİZLİĞİ BIRAKTI: ‘UMARIM CEZAEVİNDE ÖLÜR’

Ülkeyi sarsan ve mucizeden başka bir şeyle açıklanamayacak bir diğer olay da 2002 yılında 14 yaşındaki Elizabeth Smart’ın kaçırılmasıdır. Dokuz ay boyunca onu arayıp dua ettikten sonra, en kötüsünden korkan şaşkın bir ülke, onun canlı bulunmasını kutladı.

Ama her Charlotte Sena ve Elizabeth Smart’a karşılık, bir daha eve dönemeyen sayısız Natalee Holloway var.

Natalee Holloway, 18 yaşındayken 2005 yılında Aruba’da bir okul gezisi sırasında ortadan kayboldu. 2012 yılında yasal olarak öldüğü ilan edilmiş olsa da üzerinden neredeyse yirmi yıl geçti ve ailesinin hâlâ bir cevabı yok.

Annesinin yorulmak bilmeyen adalet arayışını ve başka bir ülkede büyük ölçüde görmezden gelinen yürek parçalayıcı ricalarını net bir şekilde hatırlıyorum.

Kocam ve ben Aruba’ya benzer bir adada tatildeyken oturup bu gelişmeleri izledim. Elbette bu zavallı anne yakında bazı cevaplar alacaktı. Hızlı ileri saralım 18 yıl, ortadan kaybolmasında bir şüpheli varken annesi hala kızına ne olduğunu bilmiyor.

O zamanlar anne değildim ama bundan sonra gelecekteki çocuklarımın bensiz seyahat etmesine asla izin vermeyeceğime karar verdim. Tehdidi azaltın. Hatta belki onlara içinde zıplayacakları bir balon bile verebiliriz.

CRAIG ROSS KİMDİR? NEW YORK ‘RECLUSE’ 9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU KAMP DOLABINDA GİZLEMEKLE SUÇLANDI

Göz rulosunu takın. Keşke gerçek annelerimiz de bazı şeyleri anne öncesi benliklerimiz kadar çözebilseydi.

Şimdi bana kimin çocuklarının bugüne kadar ülke çapında ve Avrupa’ya okul gezileri yaptığını sorun. Aslında yapma. Cevap vermeden önce ayağımı ağzımdan çıkarmam gerekirdi.

Ne kadarının elinizden çıktığını bilmek istiyorsanız çocuk sahibi olun. Bir kontrol manyağını iyileştirmenin alçakgönüllü bir yolu; süper eğlenceli.
Bugün “serbest dolaşan” ebeveynler kötü bir şöhrete sahip oluyor, “helikopter” kullanan ebeveynler kötü bir şekilde sarılıyor ve hepimiz birbirimize parmak sallamakla meşgulken, çoğumuz bu ebeveynlik meselesine yeteri kadar sahip olmak için sessizce dua ediyoruz. Çocuklarımızı yetişkinlik yıllarında psikiyatrist koltuğuna oturtmama hakkımız var.

Gerçek şu ki, ebeveynler olarak kontrolümüz dışında olan pek çok şey var. Çoğumuz sağduyumuzu kullanırız ve eğer daha yüksek bir güce inanıyorsak her gün uyanırız, çocuklarımızı Tanrı’nın ellerine bırakırız ve onların iyi olması için dua ederiz.

Ancak hayatta hiçbir garanti yoktur ve konu çocuklarımız olduğunda bu durum korkutucu olabilir.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ne kadarının elinizden çıktığını bilmek istiyorsanız çocuk sahibi olun. Bir kontrol manyağını iyileştirmenin alçakgönüllü bir yolu; süper eğlenceli.

Bunun gibi zamanlar ayıltıcıdır. Şu anda dünyada çok sayıda önemli şey olup bitiyor olsa da, Charlotte Sena’nın adını duyduğumuzda bu, dışarıdaki tüm gürültünün sesini kısıyor ve odak noktamızı gerçekten önemli olan şeylere, yani çocuklarımıza, eşimize ve inancımıza kaydırıyor. kendimizden daha büyük bir şeyin içinde.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Evimde Rahibe Teresa’nın bir sözü asılı: “Dünyayı değiştirmek istiyorsanız, evinize gidin ve ailenizi sevin.”

Charlotte’un anne ve babasının evde küçük kızlarını sevecekleri bir gün daha geçirmelerine çok sevindim.

LAUREN DEBELLIS APPELL’DEN DAHA FAZLA BİLGİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Capitol Hill’de eski bir lobici ve iletişim yardımcısı olan Lauren DeBellis Appell, Fairfax, Virginia’da yaşayan bir yazardır. Onu Twitter’da takip et@LDAppell.