Biden'ın mali yardım fiyaskosu ebeveynler ve öğrenciler için engeller oluşturuyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bahar genellikle lise son sınıf öğrencileri için kabul mektuplarının alınmasından üniversite kararlarının açıklanmasına kadar büyük beklentilerle doludur. Ancak Federal Öğrenci Yardımı için Ücretsiz Başvuruya (FAFSA) güvenen 17 milyondan fazla öğrencinin istekleri belirsizlikle karşılandı.

Eğitim Bakanlığı'nın yeni FAFSA'yı başlatması, öğrencileri ve ailelerini belirsizliğe soktu. Gecikmiş bir yayın tarihi, yazılım sorunları ve mali gaf nedeniyle departman, tamamlanmış FAFSA başvurularını işleme koymayacağını ve bunları Mart ortasına kadar okullara göndermeyeceğini duyurdu. Lise son sınıf öğrencileri mali yardım paketlerini almak için Nisan'dan Haziran'a kadar herhangi bir yerde beklemek zorunda kalabilirler.

Kesin bir mali yardım teklifi olmadan, öğrencilerin tercih edecekleri üniversite hakkında nihai kararlarını 1 Mayıs'a kadar (genellikle Ulusal Karar Günüdür) vermeleri zordur. Bu özellikle düşük gelirli ve birinci nesil öğrencileri etkiliyor. FAFSA bilgileri, yükseköğretim kurumlarının doğru öğrenci mali yardım paketlerini derlemesine olanak tanır.

ABD'Lİ ÖĞRENCİLER, MALİ YARDIM BAŞVURULARINDAKİ GECİKME NEDENİYLE ÜNİVERSİTE KARARLARINI ERTELİYOR

Bu sorunla mücadele eden bir üniversite başkanı olarak birçok öğrencinin ve ailelerinin yaşadığı kaygıyı anlıyorum. Lise son sınıf öğrencilerinin ebeveynleri için, FAFSA ile ilgili olarak yapmanızı tavsiye edeceğim beş şey var.

17 milyon üniversite öğrencisi, FAFSA web sitesindeki tüm mali yardım sürecini yavaşlatan gecikmeleri çözmeye çalışırken yakalandı.

1. Ek süreler hakkında bilgi alın

Öğrenciler gibi yükseköğretim kurumları da FAFSA bilgilerini almaya isteklidir. Gecikme nedeniyle okullar mali yardım ödüllerini formüle edemiyor, kayıt ve öğrenim modellerini yönetemiyor ve çeşitli öğrenci ihtiyaçlarına göre plan yapamıyor. Genel olarak okulların ve öğrencilerin 2024-25 akademik yılına hazırlık süresini kısaltıyor.

Öğrencilere daha fazla zaman vermek için birçok kurum taahhüt tarihlerini Haziran ayına erteledi veya süresiz olarak askıya aldı. Kolejler, öğrencilerinden yerlerini garanti altına almak için bir depozito ödemelerini ister. Ve son tarihlerini değiştirmeyen kolejler için bu, birden fazla üniversiteye başvuran öğrencilerin para kaybedebileceği anlamına geliyor.

Öğrencinizi, para yatırmadan önce bir ödemesiz süre olup olmadığını öğrenmek için istediği üniversiteye/üniversitelere ulaşmaya veya web sitelerini ziyaret etmeye teşvik edin.

2. Net Fiyat Hesaplama aracını kullanın

Kayıt maliyeti genellikle öğrenciler için belirleyici faktördür. Yükseköğretim kurumları, FAFSA verileri olmadan mali yardım paketleri göndermeleri halinde bunun ciddi yanlışlıklarla sonuçlanabileceğini ve öğrencinize daha fazla mali yük getirebileceğini anlıyor.

Öğrenciniz beklerken, ne kadar yardım alabilecekleri konusunda ona tahminde bulunabilecek araçlar (Net Fiyat Hesaplayıcı gibi) vardır. Maliyetler üniversiteye göre değiştiği için öğrencinizi bu aracı her üniversitenin web sitesinde kullanmaya teşvik edin.

Hesaplamaların önceki ödül yılına ait verilere dayanarak yapıldığını unutmayın. Her öğrencinin kendine özel bir durumu vardır ve sonuçlar resmi hesaplamalar olmayacaktır.

3. Diğer yardımlara bakın

FAFSA'nın tamamlanmasının bir sonucu olarak ortaya çıkan federal yardım, bir öğrencinin üniversite masraflarını karşılayabilecek tek yardım kaynağı değildir. Okullar ayrıca burs ve bağışlar da sağlar. Liyakate dayalı, çalışma alanı ve spor bursları dahil olmak üzere çeşitli fonlar mevcuttur.

Mali kaynaklar kurum dışında da mevcuttur. Öğrenciler kar amacı gütmeyen kuruluşlardan, işletmelerden ve devletin mali yardım fırsatlarından ve hibelerinden burs başvurularını çevrimiçi olarak bulabilirler.

Öğrencinizin kolejinin mali yardım ofisine ulaşmasını sağlayarak başlayın. Onlara hangi burs ve yardımların mevcut olduğunu sorun. Bunlara kolejin web sitesinden ulaşılabilir. Daha sonra öğrencinizin ek bursları ve yardımları çevrimiçi olarak araştırmasını sağlayın.

Oldukça seçici olan bazı kolejler, öğrencilerin College Board'un CSS Profilini doldurmasını gerektirir. Öğrencinizin mali yardım formunu doldurabilmesi için, tercih ettiği üniversitenin listede olup olmadığını görmek için bu web sitesine bakmasını sağlayın.

4. Eğitimin değerini değerlendirin

Yatırım getirisi (ROI), öğrencinin hangi üniversiteye gideceğine karar vermesinin kritik bir bileşenidir. Öğrenciler derecenin ne kadara mal olacağını hesaplar ve bunu kazanmaları beklenen ücretle karşılaştırırlar. Finansman önemli olsa da konu yatırım getirisi olduğunda öğrencilerin dikkate alması gereken başka faktörler de var.

Öğrencinizin alacağı eğitimin kalitesini düşünün. Öğrencinizden, derslere, sunulan uygulamalı deneyime, fakültenin kalitesine, mezun hikayelerine ve mezuniyet sonrası yerleştirme oranına göre takip edecekleri dereceyi değerlendirmesini isteyin.

Kesin bir mali yardım teklifi olmadan, öğrencilerin tercih edecekleri üniversite hakkında nihai kararlarını 1 Mayıs'a kadar (genellikle Ulusal Karar Günüdür) vermeleri zordur. Bu özellikle düşük gelirli ve birinci nesil öğrencileri etkiliyor. FAFSA bilgileri, yükseköğretim kurumlarının doğru öğrenci mali yardım paketlerini derlemesine olanak tanır.
Dikkate alınması gereken bir diğer faktör ise üniversitenin kültürüdür. İnanç temelli özel bir üniversitede görev yapıyorum. Öğrencilerin üniversitemize gelmelerinin ana nedenlerinden biri Hıristiyan misyonumuzdur. Sonuçta diploma kazanmak, öğrencinizin kendisinin en iyi versiyonu olmasına yardımcı olmakla ilgilidir.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

5. Üniversitelerle ilgili güncel bilgileri takip edin

Kolejler, öğrencinizin karşılaştığı zorlukları anlar ve bu zorlukları aşmanıza yardımcı olmaya hazırdır. Öğrencinizin, ister web sitelerini sık sık ziyaret etmesi, ister e-postalarını kontrol etmesi veya sosyal medyasını takip etmesi olsun, seçtiği üniversitenin iletişimleri konusunda güncel kalması gerekir.

Üniversitemizde FAFSA durumu hakkında bilgi vermeye ayrılmış bir web sayfamız bulunmaktadır. Sayfada genel FAFSA bilgileri, mali yardım kaynakları, mevcut burslar ve mali yardım görevlilerinin iletişim bilgileri yer almaktadır. Bu ayrıntılar aynı zamanda sosyal medyamızda yayınlanır ve e-posta yoluyla iletilir.

Öğrencinize üniversitelerin de aynı belirsizliği yaşadığını hatırlatın. Soru sormalarını ve bilgi toplamalarını sağlayın. Ancak karşılaştıkları herkese lütuf göstermeye çalışın.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Yükseköğretim kurumları bu durumun öğrenciler açısından ne kadar zorlayıcı olduğunun farkındadır. Ek süreler sağlayarak ve alternatif mali yardım seçenekleri bularak akademik yolculuklarını desteklemeye kararlıyız. Her öğrenci, mali kaygı olmadan kendi seçtiği üniversiteye gitme fırsatına sahip olmalıdır.

Bir dahaki sefere öğrenciniz kaygılı hissettiğinde ona bu işte hep birlikte olduğumuzu hatırlatın. Geçtiğimiz birkaç yılda yaşadığımız çoğu belirsizlik gibi, onları hedeflerine doğru ilerlemeye ve esnek olmayı öğrenmeye teşvik edin.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ. KENT İNGİLTERE

Dr. Kent Ingle şu anda Lakeland, Florida'da bulunan Southeastern Üniversitesi'nin (SEU) Başkanı olarak görev yapmaktadır. Southeastern Üniversitesi'ne seu.edu adresinden çevrimiçi olarak ulaşılabilir ve dua topluluklarına da dua.com adresinden ulaşılabilir.