Biden'ın ABD enerjisine karşı mücadelesi Amerika'ya ve müttefiklerimize zarar veriyor

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Biden yönetiminin enerji politikaları, Amerika'nın enerji bağımsızlığını ve müttefiklerimizin enerji güvenliğini olumsuz etkiliyor; özellikle de Avrupa'da, seçme şansı verildiğinde Amerika'yı seçen ancak bunun yerine Rusya'nın kucağına itilenlerin enerji güvenliği. Nedeni? Başkan Joe Biden'ın enerji politikasını siyasallaştırması ve gelecekteki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracat altyapı projelerine süresiz bir duraklama getirmesi.

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'ndeki Cumhuriyetçiler yakın zamanda Enerji Bakanı Jennifer Granholm'a yönetimin LNG ihracatını durdurma kararı konusunda baskı yaptı. Temsilciler, duraklamanın ne zaman sona ereceğine ve Enerji Bakanlığı'nın dünya çapındaki müttefiklere LNG ihracatının kamu yararına olup olmadığına henüz karar verip vermediğine değindi. Bana göre cevap açık. Bu yasakla yönetim aslında dünyanın en kötü diktatörlerinden biri olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e önemli bir avantaj hediye ediyor.

Rusya uzun süredir enerji kaynaklarını jeopolitik bir silah olarak kullanıyor ve Avrupa'ya gaz ihracatını kısıtlayarak veya durdurma tehdidinde bulunarak Avrupa'ya şantaj yapıyor. Bu durum çoğu zaman müttefiklerimizi açıkta bırakıyor ve ülkelerinde bir enerji krizini tetikleyeceği korkusu nedeniyle Rusya'nın saldırganlığına karşı koyamamalarına neden oluyor.

'BİDEN'İN ENERJİ POLİTİKALARININ TEHLİKELERİ' EV İÇİ GOP NOTUNDA PARÇALANDI

Avrupa'nın Rus enerjisine bağımlılığı konusundaki endişeler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından daha da arttı. Savaş başladığında Biden yönetimi enerji sektörüne Avrupa'ya yardım etmek için adım atmaları için yalvarıyordu. Artık seçim yaklaştığına göre bu durum artık siyasi açıdan onların yararına değil.

Biden, ABD ve müttefiklerimize zarar veren, Avrupa'yı Rusya'ya güvenmeye teşvik eden sıvı doğalgaz altyapı projelerini kısıtlıyor. DOSYA: Cheniere Energy Inc.'in Portland, Teksas'taki Corpus Christi Körfezi'ndeki sıvılaştırma tesisi, 19 Şubat 2021. (Eddie Seal/Bloomberg)

Bununla birlikte, Avrupa'nın hala Rusya'dan LNG ithal ettiği, yani Putin'in savaşını yüzeysel olarak finanse ettiği pek de gizli olmayan bir sır olarak varlığını sürdürüyor. LNG ihracatına yönelik tüm altyapı gelişiminin duraklatılması, yalnızca kısa vadede Avrupalı müttefiklerimizi ezmekle kalmıyor, aynı zamanda Avrupa'nın Rusya'dan enerji ithalatını kesin olarak durdurması yönündeki büyük bir fırsatı da boşa harcıyor ve bu da doğrudan Putin'in eline geçiyor.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Daha da kötüsü, yönetimin LNG ihracatını durdurma kararının başkanlık seçimi öncesindeki siyasi motivasyondan kaynaklandığı açık. Kasım ayına yaklaşırken bu tamamen çevreci sola oynamakla ilgili. LNG izinlerini “duraklatma” kararı, bu demografiden oy kazanmaya yönelik şeffaf bir girişimdir.

Ancak bu siyasi manevranın yüksek bir maliyeti var ve Pennsylvania gibi enerji yanlısı hareketli eyaletlerde Biden'a ters tepebilir. Aslında bu duraklama eyaletin Demokrat Senatörlerinden şaşırtıcı derecede soğuk bir tepki aldı. Pensilvanya Demokrat Senatörü John Fetterman yaptığı ortak açıklamada, Biden'ın kararının “Pennsylvania'nın enerji işlerini riske attığını” söyledi.

Bağımsızlığını yeni kazanan Batı Virginia Senatörü Joe Manchin, bu yaklaşımı haklı olarak eleştirdi ve şöyle dedi: “Hükümetin eyleminin, riskleri önlemek yerine yeni şebeke riski kategorileri yaratması çok saçma.”

Avrupa'nın Rus enerjisine bağımlılığı konusundaki endişeler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından daha da arttı. Savaş başladığında Biden yönetimi enerji sektörüne Avrupa'ya yardım etmeleri için yalvarıyordu. Artık seçim yaklaştığına göre bu durum artık siyasi açıdan onların yararına değil.
Manchin, enerji politikası söz konusu olduğunda her zaman oldukça dikkatli olmuştur. Yukarıdakilerin hepsine sahip bir strateji esastır. Yönetimin denenmiş ve onaylanmış petrol ve gaz gibi güvenilir enerji kaynaklarına veya çığır açan küçük modüler reaktörlere yatırım yapma konusundaki isteksizliği bizi geride bıraktı.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bunun yerine Biden yalnızca yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanmaya devam ediyor; yukarıdakilerin tümü yaklaşımının parçası olduğunda memnuniyetle karşılanan ancak istikrarlı bir şebekeyi sürdürmek açısından tamamen güvenilmez olan yenilenebilir enerji kaynakları. Güvenilir temel yük enerjisi, küçük modüler reaktörlere yapılan yatırımlar da dahil olmak üzere doğal gaz ve nükleer enerjiyi içerir.

Biden yönetiminin başarısızlıklarının Amerikalılar için gerçek sonuçları var. Teksaslılar, sıcak hava dalgası sırasında meydana gelen elektrik kesintilerinin birçok ölüme yol açtığı geçen yazki gibi bir acil durum daha görmek istemiyor. Yönetim, yerli enerji üretimini teşvik eden, hem ulusal hem de uluslararası enerji güvenliğini sağlayan, baz yük gücüne sahip dengeli bir enerji politikasının gerekliliğini kabul etmelidir.

RICK PERRY'DEN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN