Benimki gibi asker aileleri Babalar Günü’nde ne hissediyor?

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bu, ailem ve Güney Carolina’daki diğer birçok asker ailesi için farklı bir Babalar Günü olacak. Bu hafta kocam Michael’a veda edeceğiz. Güney Karolina Ordusu Ulusal Muhafızları ile Afrika’da yaklaşık bir yıl sürecek bir göreve başlıyor. Önümüzdeki 12 ayı Birleşik Devletler üniforması içinde karısını, iki çocuğumuzu ve her Amerikalının özgürlüğünü koruyarak geçirecek.

Bu, Michael’ın konuşlandırıldığı ilk sefer değil. 2013 yılında Afganistan’ın Helmand Eyaletine gitti. Ayrıldığı sabah yanında durduk. Sarılıp öptük ve onu ne kadar çok sevdiğimizi söyledik. Eve sağ salim dönmesini varlığımızın her zerresiyle umduk. Ona bir şey olmayacağını. Ailemizin tekrar bir bütün olacağını. Bu hafta her şeyi yeniden yapacağız.

Eski Vali Nikki Haley’e, 11 Ocak 2023’te Güney Karolina, Columbia’da Vali Henry McMasters’ın göreve başlama töreninde kocası Michael Haley eşlik ediyor. (Haley başkanlık kampanyası)

Bir konuşlandırma, temelde bizimki gibi asker aileleri için bir yıl süren bir duadır. Uyandığınızda ilk düşündüğünüz ve yatmadan önce düşündüğünüz son şey budur. Ancak hissettiğiniz tek duygu endişe değildir. Asker ailelerinin yaşadığı en güçlü duygu bile değil. En çok da gurur duyuyoruz. Sağlıkları için dua ederken bu kahramanların ülkemize yaptıkları hizmetler için Allah’a şükrediyoruz.

ASKER AİLELERİ İÇİN RAHATLIK: ABD YARALILARIN SEVDİKLERİ, DÜŞEN HİZMET ÜYELERİNİN SEVDİKLERİ EVLERDE Kâr Amacı Gütmeyen Evler

Michael, kuruluşumuzdan bu yana milyonlarca vatansever Amerikalının yaptığını yapıyor. Özgürlüğün uğruna savaşmaya değer olduğunun derin bilinciyle ulusu kendisinin önüne koyuyor. Bu yüzden 2006’da Ulusal Muhafızlara katıldı. Bu yüzden, yaklaşık yirmi yıl sonra hâlâ hizmet ediyor. Askerdeyken, aramayı cevaplamaya her zaman hazırsınız. Amerika, verebileceğinizden daha azını talep ediyor ve hak etmiyor.

Güney Carolina valisiyken, Michael’a her zaman onun başkomutanı olduğumu hatırlatırdım. Her zaman güldürürken bir yandan da ülkemize hizmetin çok farklı biçimlerde olduğunu hatırlatır. O her zaman benim hizmetimi destekledi ve ben de onunkini her zaman destekleyeceğim. Bu nedenle silahlı kuvvetlerde görev yapan herkesi ve ailelerini de seviyorum ve destekliyorum. Neler yaşadıklarını biliyorum. Ve onların benim ve tüm ulusun saygısına sahip olduklarını bilmelerini istiyorum.

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hiçbir şey sizi sevdiğiniz kişinin konuşlanacağı güne hazırlayamaz. Geleceğini bilseniz bile, veda etmek hayatınızın en zor anlarından biridir. Ne olursa olsunlar ve en kötü durum senaryoları hakkında zaten konuştunuz. Oysa o gün, sevdiğinizin gözlerinin içine baktığınızda her şey pencereden uçup gidiyor.

Sevdiklerimize hizmet ederken destek olmak için yapabileceğimiz çok şey var. Dualar, görüntülü aramalar ve bakım paketlerinin yanı sıra tanıdığım her askeri aile, Amerika’yı güçlü tutarak kahramanlarımızı onurlandırmak istiyor.

Bu, çocuklarımıza ülkemizi sevmeyi öğretmek demektir; gazilerimize döndüklerinde hak ettikleri birinci sınıf bakımı vermek; ve üniformalı erkek ve kadınlarımızın kendilerini, birbirlerini ve özgürlüğümüzü dünyadaki herhangi bir düşmandan koruyabilmeleri için ordumuzu modernize etmek.

ABD askeri Irak savaşı

Bir ABD Ordusu askeri, askerler 29 Ağustos 2009’da Colorado, Fort Carson’da Irak’tan evlerine dönerken milli marş sırasında selam veriyor. (John Moore/Getty Images)

HABERLER SUNULDU

Kocam Michael ve silah arkadaşları, ülkemizin toplayabileceği tüm desteği hak ediyor. Gittiği her gün ve eve geldikten çok sonra bile bunun için savaşmaya devam edeceğim.

Bu, bu Babalar Günü’nde Michael’a verdiğim söz. Önümüzdeki zorluklara hazırlanırken çocuklarımız ve ben onu kutlayacağız. Tanrıya şükür çocuklarımın onlara hizmet etmenin ne demek olduğunu gösteren bir babaları var. Tanrıya şükür Amerika’nın bizi güvende tutmak için ayağa kalkıp öne çıkan pek çok lideri var.

NIKI HALEY’DEN DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Nikki Haley başkanlığa koşuyor. Güney Carolina valisi ve ABD’nin Birleşmiş Milletler büyükelçisiydi..