Ben Porto Rikoluyum ve Kamala Harris adayı yok etmeye devam edecek

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Porto Riko, onlarca yıldır süren başarısız Demokrat politikaların, ihmallerin ve içi boş vaatlerin neden olduğu hasarın çarpıcı bir örneğidir. Kamala Harris'in Başkan Yardımcısı olarak seçilmesi, bu kötü yönetim mirasını daha da genişletecek ve adanın sorunlarını siyasi ilgisizlik ve sistemik yolsuzluğun ağırlığı altında daha da sağlamlaştıracaktır. Yıllar boyunca, Başkan Bill Clinton'dan Barack Obama'ya ve Joe Biden'a kadar Demokratlar, Porto Riko'nun refahını desteklediklerini iddia ettiler; ancak onların eylemleri ve başarısız liberal politikaları, Porto Rikolu aileler için sürekli olarak çürümeye, iş kayıplarına ve zorluklara yol açtı.

Ben Porto Rikoluyum ve mirasımla gurur duyuyorum. Altı çocuğumdan dördü adada doğdu. Onlarca yıldır Porto Riko'nun başına gelenler benim için kişisel ve birçok Porto Rikolu ailenin de aynı şeyi hissettiğini biliyorum. Büyük ölçüde ABD vergi kanununun 936. Maddesi sayesinde adamızın büyük yatırımlar çektiği ve istikrarlı işler yarattığı bir zamanı hatırlıyoruz. Bu politika, Amerikan şirketlerini adada mağaza açmaya, istihdam yaratmaya ve Porto Rikolu aileler için güçlü bir temel oluşturmaya teşvik etti.

1996'da Clinton, Porto Riko'yu henüz toparlayamadığı bir düşüşe sokan ekonomik bir sabotaj olan bu önemli vergi teşvikini yürürlükten kaldıran yasayı imzaladı. İşler ortadan kayboldu, işletmeler kaçtı ve toplulukların tamamı yoksulluğa sürüklendi. O zamandan beri Demokrat liderler, Bölüm 936'nın bir zamanlar sağladığı ekonomik fırsatları geri getirmeyi başaramadı ve Porto Rikolu aileleri geçim sıkıntısı içinde bıraktı.

PORTO RİKO SHADOW SENATÖRÜ, MSG'DEKİ 'TONY'Yİ ÖLDÜRÜN' TARTIŞMASINDAN SONRA PA TOPLANTISINDA TRUMP'I ONAYLADI

Demokratlar yalnızca adanın ekonomisini mahvetmekle kalmadı, aynı zamanda Porto Rikolular'ı da en çok ihtiyaç duydukları anda başarısızlığa uğrattı. Irma ve Maria Kasırgaları 2017'de Porto Riko'yu harap ettiğinde, Başkan Donald J. Trump yönetimi, elektrik şebekesini yeniden inşa etmek için 9,6 milyar dolarlık tarihi bir yardım paketi ve altyapı ve eğitim için de 3,7 milyar dolarlık bir yardım paketiyle harekete geçti.

Porto Riko, seçim yaklaşırken haberlerde çokça yer alıyor. Yeterince dikkat çekmeyen şey, eski Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'dayken adaya ne kadar yardım ettiği. DOSYA: San Juan, Porto Riko'daki Condado lagününün iskelesinde ahşap bir Porto Riko bayrağı sergileniyor, 30 Eylül 2021. (AP Fotoğrafı/Carlos Giusti, Dosya)

Toplu olarak Porto Riko halkına 40 milyar dolardan fazla yardım ve destek sağladı. Ancak bugün Porto Rikolular hâlâ günlük elektrik kesintilerine, yıkılan okullara ve altyapıya katlanıyor. Neden? Çünkü Biden-Harris yönetimi bu fonların bürokratik bürokrasiye ve yerel beceriksizliğe sürüklenerek zayıflamasına izin verdi. Demokratların, Trump'ın yardımının serbest bırakılacağı yönündeki iddialarına rağmen, bu kritik desteğin yalnızca küçük bir kısmı, buna en çok ihtiyaç duyan topluluklara ulaştı.

Demokratların kötü yönetimi bununla bitmiyor. Güncelliğini yitirmiş denizcilik kanunlarına verdikleri destek sayesinde, Porto Riko'ya nakliye masrafları aşırı derecede yüksek ve Porto Rikolu aileleri temel mallar için yüksek fiyatlar ödemeye zorluyor. Cumhuriyetçiler sürekli olarak bu kısıtlamaların hafifletilmesi için baskı yaparken, Demokratlar sıradan Porto Rikolular'a zarar veren ve ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamasını neredeyse imkansız hale getiren bu korumacı politikayı desteklemekte kararlılar.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ayrıca Porto Riko'ya dayatılan ve yardım sağlamak yerine anakaradaki alacaklılara öncelik veren ve bir bağımlılık ve kötü yönetim döngüsünü sağlamlaştıran bir mali denetim kurulu olan PROMESA var. Demokratların çıkarları tarafından kontrol edilen PROMESA, Porto Riko vatandaşlarına daha fazla borç ve daha az fırsat yükledi ve dış yatırımcıların çıkarlarını etkili bir şekilde Porto Rikolu ailelerin refahının üstünde tuttu.

Harris ve radikal sol, Porto Riko'yu rahatsız eden temel sorunları görmezden gelerek içi boş destek vaatleri vermeye devam etti. Ekonomiyi canlandırmak, yerel işletmeleri güçlendirmek veya Porto Riko vatandaşlarını sömürücü politikalardan korumak için hiçbir şey yapmıyorlar. Bunun yerine, sonsuz bir bürokrasi döngüsüne ve tutulmayan sözlere maruz kalan adayı bir bağımlılık ve gerileme durumunda bıraktılar.

Demokratlar yalnızca adanın ekonomisini mahvetmekle kalmadı, aynı zamanda Porto Rikolular'ı da en çok ihtiyaç duydukları anda başarısızlığa uğrattı. Irma ve Maria Kasırgaları 2017'de Porto Riko'yu harap ettiğinde, Başkan Donald J. Trump yönetimi, elektrik şebekesini yeniden inşa etmek için 9,6 milyar dolarlık tarihi bir yardım paketi ve altyapı ve eğitim için de 3,7 milyar dolarlık bir yardım paketiyle harekete geçti.
Buna karşılık, Trump yönetimindeki Önce Amerika politikaları Porto Riko için gerçek çözümler sağladı. Onun yönetimi, adayı istihdam yaratan vergi teşvikleriyle güçlendirmeyi, yatırımı teşvik etmeyi ve Porto Riko'nun ekonomisi üzerindeki egemenliğini yeniden sağlamayı amaçlıyordu. Trump'ın politikaları, Porto Rikolular'ın ana karadaki meslektaşlarıyla aynı saygıyı, kaynakları ve fırsatları hak ettiğini kabul ederek Demokratların empoze ettiği bağımlılık ve umutsuzluk döngüsünü kırdı.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Porto Riko, halkı için gerçekten savaşacak ve adayı siyasi bir piyon olarak istismar etmeyecek liderleri hak ediyor. Trump gibi liderler, Porto Riko'nun Önce Amerika politikaları (ekonomik büyümeyi teşvik eden, Porto Rikolu aileleri koruyan ve geçici rahatlama yerine uzun vadeli çözümlere yatırım yapan politikalar) altında daha parlak bir geleceğe sahip olabileceğini gösterdi.

Porto Rikoluların tercihi açık: Demokratların yoksulluğu ve bağımlılığı sürdüren yıkıcı politikalarına devam etmek ya da refah, güvenlik ve gerçek ilerleme vaat eden Önce Amerika gündemini benimsemek. Porto Rikoluların Donald Trump gibi liderlerden kendilerine öncelik vermelerini, tutulmayan sözlerin gölgesinde acı çekmelerine izin vermemelerini talep etme zamanı geldi.