Ben de Roma’yı düşünüyorum ve işte öğrendiğim önemli şey:

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Tarihin döngüleri bugün geçmişte olduğundan daha hızlı ilerliyor; tekrarlanmayabilirler ama kafiyelidirler.

Roma Cumhuriyeti neredeyse 500 yıl sürdü.

Ancak Julius Caesar’ın MÖ 44’te Roma Senatosu’nda çok güçlü hale geldiği korkusuyla öldürülmesi, çürüme sürecini hızlandırdı. Siyaset daha kirli ve tehlikeli hale geldikçe, birçok önde gelen siyasi ve askeri şahsiyet meydanlardan çekilerek kaosu daha da artırdı.

ERKEKLER NEDEN ROMA İMPARATORLUĞUNA TAKIYOR? TARİH UZMANI BUNUN ‘TAMAMEN AMERİKAN ŞEYİ’ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Hem Romalı senatör Cicero hem de büyük Romalı bilim adamı Varro, kamu işlerinden uzak duranları eleştirdiler ve birçoğunun balık havuzlarına cömertçe para harcadığını belirttiler. Varro, bunların “büyük maliyetle inşa edildiğini,… büyük maliyetle stoklandığını ve… büyük maliyetle ayakta tutulduğunu” yazdı. Cicero ise onlarla “balık meraklıları” anlamına gelen “piscinarii” diyerek alay ediyordu.

Roma İmparatorluğu döneminde Senato, beyaz tunik ve toga giyen konsey üyelerinin bulunduğu bir tapınakta toplanırdı. (J Williamson/Kültür Kulübü/Getty Images)

Julius Caesar’ın Senato’da öldürülmesinden yalnızca 17 yıl sonra, Caesar Augustus cumhuriyetin külleri üzerinde imparator olarak saltanatına başladı.

Amerika’nın anayasal yapısı 235 yaşında; yani Roma Cumhuriyeti’nin yarısı kadar. Yine de Amerika’nın, kamu hizmetine meyilli olanlar için daha da cazip hale gelen, giderek artan sayıda kendi havuz eğlencesi var.

Eğer Hobbes, hükümet olmadan hayatın “yalnız, fakir, kötü, vahşi ve kısa” olacağını öne sürdüyse, o zaman hükümette olmak, en azından tercihleri egemen sol kültüre aykırı olanlar için aynı şeyi tehdit ediyor.

Seçilmiş ve atanmış görevlilerin yanı sıra akademisyenler ve uzmanlar da kamusal hayata katılarak kendilerini iflasa, hatta hapsetmeyi amaçlayan dava tehdidinden, kişinin geçimini sağlama yeteneğinin ortadan kaldırılmasına, internet üzerinden internete erişime kadar sayısız rahatsızlığa maruz bırakıyor. taciz. Bu tehditlerin tümü son 30 yılda ortaya çıktı veya daha da arttı.

Gerçek bir balık havuzuyla kendi fırçam vardı.

Görünüşe göre, gelenek olduğu gibi, yakın zamanda Kaliforniya’ya yaptığım bir gezi sırasında antik Roma’yı düşündüm. Bu, 2004’ten 2010’a kadar Eyalet Meclisi’nde temsil etme şerefine sahip olduğum Orange County’ye ilk ziyaretimdi. Cumhuriyetçi Parti ilçe merkez komitesine hitap ettim ve birçok eski arkadaşımı gördüm.

Ertesi gün, Teksas’a geri dönmeden önce, Newport Beach’teki Moda Adası’nı ziyaret ettim; burada birçok harika çeşme ve güzel bir Koi göleti vardı; o zamanlar 3 yaşında olan en küçük kızım, bir köpeğin havlaması nedeniyle irkildiğinde ilk önce sırtına düştü. . Koi’nin uzun ömürlülüğü göz önüne alındığında, 20 yıl önce düştüğünde muhtemelen pek çok kişi hayattaydı.

Koi göletinden uzaklaştıkça zihnim, ailemin hayatındaki bu yere ve onun zamanına dair nostaljiyle doldu. Ayrıca sakin güzelliği beni de etkiledi. Ama sonra geride bıraktıklarımızı düşünmeye başladım ve balık havuzları diyarına geri dönmeyi düşünmeye başladım.

Augustus Sezar heykeli

Augustus Caesar, ilk Roma İmparatoru. Diktatörlüğü Roma Cumhuriyeti’nin sonunu getiren büyük amcası Julius Caesar’ın MÖ 44 yılında ölümünden sonra üçlü hükümdarlıktan biri haline gelen Gaius Julius Caesar Octavianus’un (M.Ö. 63-MS 14) mermer heykeli. (Fotoğraf: Ann Ronan Pictures/Print Collector/Getty Images)

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Göreve seçilmeden önce 13 yıl havacılık sektöründe çalıştım. Ancak 2010 yılına gelindiğinde danışmanlık yaptığım mühendislik ofislerinin çoğu, yüksek vergiler ve külfetli düzenlemeler nedeniyle Kaliforniya’yı terk etmişti. Konuştuğumuzda eşim ve ben, anne ve babasının her ikisinin de demans hastası olduğunu ve bakıma ihtiyaç duyacaklarını fark ettik. Bir yıl boyunca Güney Kaliforniya’daki evimizde bunu denedik ama dört yetişkin ve iki çocuğu barındıramayacak kadar sıkışıktı. 2011 sonlarında Teksas’a taşındık.

Koi göletinden uzaklaşırken Kaliforniya’ya geri dönmenin pratik sonuçlarını düşündüm; geçimimi kazanmakla o kadar meşgul olurdum ki, gerçek veya mecazi balık havuzlarının tadını çıkarmak şöyle dursun, nadiren bile zamanım olurdu. kamusal yaşamda.

Marcus Tullius Cicero, arenadan gölete çekilmeme kararının en büyük bedelini ödedi; düşmanı müstakbel diktatör Mark Antony’ye sadık askerler, yalnızca politikacının kafasını kesmekle kalmadı, aynı zamanda suçtan dolayı ellerini de kestiler. Antonius’un zalim eğilimlerine karşı sözler yazmak.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bugün, siyasi arenada hizmet etmek nadiren gerçek hayat ve uzuv riskini gerektirir; ancak hoş karşılanmayan gerçekleri konuşmak ve ardından gerçeği eyleme dönüştürmek için harekete geçmek için ahlaki cesaret gerektirebilir.

Eğer bu kapasiteye sahipsek, Teddy Roosevelt’in dediği gibi, “arenada… cesurca çabalamalıyız… [and spend ourselves] değerli bir amaç için…”

CHUCK DevORE’DAN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Chuck DeVore, Teksas Kamu Politikası Vakfı’nın başkan yardımcısıdır, Kaliforniya yasama meclisine seçilmiştir, emekli bir ABD Ordusu yarbayıdır ve “Never United House’un Krizi” adlı yeni kitabın yazarıdır.