Ben bir finans gurusuyum. Artık paranın onlar için önemli olmadığını söyleyen bir çifte şunu söyledim:

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Editörün notu: Finans uzmanı Dave Ramsey, “Dave'e Sor” başlıklı köşe yazısında parayla ilgili soruları yanıtlıyor. Daha fazlasını burada bulabilirsiniz.

Sevgili Dave,

Kocam ve ben hayatımız boyunca maddi açıdan çok mutlu olduk. Yılda toplam 200.000 doların biraz üzerinde kazanıyoruz ve şu anda net değerimiz 4 milyon dolar civarında. Peki artık bu tür şeylerle motive olmadığınızda ne yaparsınız? Zaten beklediğinizden daha iyi bir yaşamınız varken, Tanrı'nın yaşamınızla ilgili amacını nasıl bulur ve gerçekleştirirsiniz?

Amanda

Sevgili Amanda,

Amacının ne olduğunu sana söyleyemem ama şunu söyleyebilirim. Hayatınızdaki en önemli insanlara ve şeylere hizmet eden bir şey yaptığınızda, çok fazla tatmin ve mutluluk bulacaksınız.

Dave Ramsey, sekiz kez ulusal düzeyde en çok satan yazar, kişisel finans uzmanı ve “The Ramsey Show”un sunucusudur. (Ramsey Solutions'ın izniyle)

Biraz psikoloji okuduysanız Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi diye bir şeyi hatırlayabilirsiniz. Temel olarak, fizyolojik ve güvenlik ihtiyaçlarınız karşılandıktan sonra, sizi motive edecek başka şeyler bulma ihtiyacı hissetmeye başladığınızı söylüyor. Görünüşe göre ikiniz de çalışkan, performans odaklı insanlarsınız. Ben de. Ve bizim gibi insanlar işten uzaktayken rahatlamayı ve hatta tatmin olmayı çoğu insandan farklı şekillerde elde ederler.

ONLARCA YILDIR PARA SORUNLARI YAŞAYAN AMERİKALILARA YARDIMCI OLDUM. EBEVEYNLER YETİŞKİN ÇOCUKLARININ FATURALARINI ÖDEMEMELİ

Sizin yerinizde olsaydım, başkalarına hizmet edebileceğiniz yollar veya önemsediğiniz amaçlar hakkında düşünmeye başlardım. Belki uzun zaman önce kurduğunuz hayaller vardı ve onları kariyeriniz için bir kenara bıraktınız. Şu anda, hayatınızın bu aşamasında sizinle gerçekten konuşan ne? Sizin için evde çocuklarınız varsa bu, evde oturan bir anne olmak ve kendinizi gerçekten onlara adamak anlamına gelebilir. Bu, bir hayvan barınağı kurmak veya evde yaşayan insanlara yemek sağlamak anlamına gelebilir. Herkesin hayalleri vardır ve herkesin hayalleri farklıdır.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Bir süredir bunu düşünüyormuşsun gibi görünüyor, işte sana tavsiyem. Bir gününüzü, hatta bir hafta sonunuzu tamamen kendinize ayırın. Her şeyden ve herkesten, dikkatinizi dağıtacak her türlü dış etkenden uzaklaşın ve gelecekteki benliğinizi düşünün. Yiyecek ve içecekleri, bir sürü not defterini, kalemi ve bir İncil'i yanınızda getirin. Daha sonra başka bir şey yapmadan önce derin bir nefes alın, rahatlayın ve dua edin.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu noktadan sonra Tanrı'ya ve kendinize karşı tamamen dürüst olun. Kalbinizi ve zihninizi önemsediğiniz şeylere ve tüm olasılıklara açın. Aklınızda bulundurmaya değer bir hedefinizin olması gerekir ve eksik olan tek şey de budur. Ancak düşünceli bir dua zamanı – ve evet, hatta hayallere dalmak – sizi bir cevaba daha önce hiç olmadığı kadar yaklaştırabilir.

Başarını tebrik ederim Amanda. Siz ve kocanız gerçekten kutsandınız. Ama şimdi başkalarına bir lütuf olmanın zamanı gelebilir!

DAVE RAMSEY'DEN DAHA FAZLA BİLGİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN