Bana ‘Amerika’nın Papazı’ deniyordu ama bu gerçeği ortaya çıkarmıyordu

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Editörün notu: Aşağıdaki sütun yazarın yeni kitabından uyarlanmıştır “Allah Senden Asla Vazgeçmez: Yakup’un Hikayesi Bize Lütuf, Merhamet ve Tanrı’nın Acımasız Sevgisi Hakkında Ne Öğretiyor” (Thomas Nelson, 12 Eylül).

Benim de Tanrı ile güreştiğim durumlar oldu. Görünüşe göre hepimiz ilahi bir güreş maçının hesabını verebiliriz.

En dramatik olaylardan biri yaklaşık 20 yıl önce yaşandı; Yaklaşık 50 yaşındaydım. Sıradan bir gözlemciye göre dünyanın zirvesindeydim. Yepyeni kilise sığınağımız patlama noktasına gelmişti. Her hafta yeni üyeler ekledik. Cemaatin çok az borcu vardı ve papazlarının harika işler yaptığına kesinlikle şüphe yoktu.

Kilisemiz aslında San Antonio’nun popüler turistik mekanları listesinde yer aldı. Tur şirketleri turistleri hizmetlerimize götürdü. Christian Today dergisi benim hakkımda bir profil yazması için bir muhabir gönderdi. Yazar bana “Amerika’nın Papazı” adını verdi. Reader’s Digest beni “Amerika’nın En İyi Vaizi” olarak belirledi.

ALLAH’IN MUCİZEVİ ‘KİM OLUR’ POLİTİKASI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Bütün silindirler ateşleniyordu. Vaazları kitaba dönüştürdüm. Yayıncım kitapları arena etkinliklerine dönüştürdü. Çocuk hikayeleri yazdım ve çocuk videoları kaydettim. Vahşiydi!

Kimsenin bilmediği şey şuydu: Ben berbat durumdaydım.

Max Lucado, 1978’de bakanlığa girdiğinden beri Miami, Florida’da kiliselere hizmet ediyor; Rio de Janeiro, Brezilya; ve San Antonio, Teksas.

Personelimiz zor durumdaydı. Departmanlar birbirleriyle yarışıyordu. Pejmürde e-postalar mektup gibi uçuşuyordu. Bakanlar bütçe doları için yarışıyordu. Gerginlikten bıkan birkaç değerli çalışan sessizce istifa etti. Kıdemli papaz olduğum için işleri yoluna koymak bana düştü.

Peki, kimin ev içi kavgalara ayıracak vakti vardı ki? Hazırlamam gereken dersler vardı. Pazar günlerinin sorunu her hafta gerçekleşmesidir! Buna ek olarak, hafta ortası dua törenini yönettim ve haftalık sabahın erken saatlerinde erkekler toplantısına ders verdim. Her taraftan teslim tarihleri üzerime geliyordu. Düşünmek, dua etmek, çalışmak için zamana ihtiyacım vardı.

Üstelik (veya dolayısıyla) sağlıksızdım. Kalbimde Mors alfabesindeki bir mesajın ritmi vardı: Düzensiz ve tutarsız. Kardiyolog bana atriyal fibrilasyon teşhisi koydu, ilaç verdi ve yavaşlamamı söyledi. Ama nasıl yapabilirim?

Personelin bana ihtiyacı vardı.

Minberin bana ihtiyacı vardı.

Yayıncı bana güveniyordu.

Bütün dünya bana bakıyordu.

Bu yüzden doğal olarak geleni yaptım. İçmeye başladım.

Kamuya açık değil. Ben markette gördüğünüz, büyük bir kutu birayı satın alan, onu bir çuvalın içinde saklayan ve kapıdan aceleyle çıkarken kimse görmesin diye onu uyluğuna bastıran adamdım. Benim tercih ettiğim mağaza, görünmemek için şehrin diğer tarafındaydı. Arabada oturur, kutuyu çuvaldan çıkarır ve günün keskin taleplerini hafifletene kadar sıvıyı içerdim.

ALLAH’IN MUCİZEVİ ‘KİM OLUR’ POLİTİKASI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

“Amerika’nın Papazı” çılgına dönen dünyası ile bu şekilde başa çıkıyordu.

Hayat, dünyamızın değişmek üzere olduğunu bildiğimiz dönüm noktalarıyla, dönemeçlerle birlikte gelir. Hayatı zaman damgalayan olaylar. Karar gerektiren kavşaklar. Bu tarafa git? Yada bu? Herkeste var. Siz yapıyorsunuz. Evet. Yakup yaptı. Jacob bir isimle geldi: Jabbok. Yakup’un bir melekle güreştiği ve topal kalçasıyla oradan uzaklaştığı yerdir.

Jabbok’umun bir park yeri olduğu ortaya çıktı. Bir bahar öğleden sonra güreş maçı neredeyse bir saat sürdü. Tanrıya her şeyin kontrolüm altında olduğunu söyledim. Personel sorunları idare edilebilir düzeydeydi. Son teslim tarihleri yönetilebilirdi. Stres yönetilebilir düzeydeydi. İçki idare edilebilir düzeydeydi. Ama sonra bir gerçek anı geldi. Tanrı kalçama dokunmadı ama kalbime konuştu. Gerçekten mi Max? Her şey bir aradaysa, bu konuya kilitlendiysen neden bir otoparkta saklanıyorsun, kahverengi bir kese kağıdına sakladığın birayı yudumluyorsun?

Jabbok. Allah’ın sizi kendinizle yüz yüze getirdiği, gördüklerinizin hoşunuza gitmediği o an.

Jabbok. Tüm gücünüzü kullandığınızda, yalnızca gücünüzü bulmak size ihtiyacınız olanı vermez.

Jabbok. Kalçanıza tek bir dokunuş sizi dizlerinizin üzerine çöktürür.

Jabbok. Jab. Buck.

Ancak o anda bile, özellikle de o anda Tanrı lütuf dağıtır. Bakın Jacob’ın yanında ne oldu?

“Adın ne?” Adam sordu. “Yakup” diye cevap verdi. (Yaratılış 32:27 NLT)

Max Lucado'nun kitap kapağı

Max Lucado’nun “Tanrı Senden Asla Vazgeçmez” kitabının kitap kapağı (Thomas Nelson, 12 Eylül 2023)

İncilinizin sayfasında soru ile cevap arasında neredeyse hiç boşluk yok. Ancak gerçek zamanlı olarak bir duraklama hissediyorum; uzun, acı verici bir duraklama. Adın ne? Tek bir cevap vardı ve Jacob bunu tükürmek için boğuldu. Benim . . .isim . . . dır-dir . . .Jacob. Bu bir itiraftı. Yakup, Tanrı’ya gerçekten de bir kişi olduğunu itiraf ediyordu. Yakup: topuk, dolandırıcı, dolandırıcı, akıllı operatör, sahtekar. “Ben buyum. Ben bir Jacob’um.”

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Adam ona “Adın artık Jacob olmayacak” dedi. “Bundan sonra size İsrail denilecek çünkü Tanrıyla ve insanlarla savaşıp kazandınız.” (ayet 28)

Her zaman yeni bir isim verilecek. Ve verilecek tüm zamanların Bu isim — İsrail “Tanrı savaşır” veya “Tanrı savaşır” anlamına gelir. İsim, Tanrı’nın gücünü ve sadakatini kutladı ve kutladı.

Yaşlı Jacob kendisi için savaştı. Yaşlı Jacob zekasına, hilekarlığına ve hızlı ayaklarına güveniyordu. Jacob kendi başının çaresine baktı. Yeni Yakup’un yeni bir güç kaynağı vardı: Tanrı. Bu günden itibaren her giriş Tanrı’nın varlığının bir hatırlatıcısı olacaktır. “Merhaba, benim adım Tanrı savaşır.” Akşam yemeğine her çağrıda hoş bir talimat vardır: “Tanrı savaşır, yemek zamanı.” E-posta adresi [email protected]’du. Kartviziti, onu okuyan herkese İsrail’in gerçek gücünü hatırlatıyordu: “Tanrı savaşır.” Eski adı eski halini yansıtıyordu. Yeni adı onun yeni gücünü yansıtıyordu. “Tanrı savaşır.”

Ne lütuf.

Allah onu bana uzattı. Bol miktarda. İkiyüzlülüğümü büyüklerimize itiraf ettim ve onlar da iyi papazların yaptığını yaptılar. Beni dualarla sardılar ve taleplerle başa çıkmama yardımcı olacak bir plan tasarladılar. Mücadelemi cemaate itiraf ettim ve bunu yaparken aynı dürtüyle mücadele eden üyelerle bir düzine kadar sohbeti harekete geçirdim.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Artık otoparkımızda tur otobüsleri göremiyoruz ve bu benim için sorun değil. Ara sıra bira içmeyi severim ama lezzet için, stres yönetimi için değil. Ve eğer biri “Amerika’nın Papazı” lakabını söylerse aklına bir görüntü geliyor. Bir marketin otoparkındaki yorgun, yalnız bir vaizin görüntüsü.

O gün Tanrı benimle orada buluştu. Bana da yeni bir isim verdi. İsrail değil. Bu zaten alınmış. Ama “bağışlandı.” Ve onu giymekten mutluyum.

MAX LUCADO’DAN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Max Lucado, 1978’de bakanlığa girdiğinden beri Miami, Florida’da kiliselere hizmet ediyor; Rio de Janeiro, Brezilya; ve San Antonio, Teksas. Halen San Antonio’daki Oak Hills Kilisesi’nin Eğitim Bakanı olarak görev yapmaktadır. Yayıncılık sektörüne ve genel olarak topluma yaptığı olağanüstü katkılardan dolayı 2021 ECPA Pinnacle Ödülü’ne layık görülmüştür. Basılı 145 milyondan fazla ürünüyle Amerika’nın en çok satan ilham verici yazarıdır. Son kitabı “Tanrı Senden Asla Vazgeçmez: Jacob’un Hikayesi Bize Lütuf, Merhamet ve Tanrı’nın Acımasız Sevgisi Hakkında Ne Öğretiyor” (Thomas Nelson, 12 Eylül 2023). Daha fazlası için www.MaxLucado.com adresindeki web sitesini ziyaret edin veya onu daha önce Twitter olarak bilinen X’te takip edin: @MaxLucado.