ASRA NOMANI: Rusya yanlısı, Çin yanlısı radikaller Trump'a karşı yürüdü: 'Sosyalist olarak tanımlanmaktan gurur duyuyorum'

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

WASHINGTON, DC – Başkan Donald Trump, ABD Kongre Binası'nda şehrin diğer ucundaki görev yeminini ettikten kısa bir süre sonra, yerel bir Filipinli-Amerikalı hemşire olan 31 yaşındaki Johng Delacruz, ülkenin başkentinin başka bir köşesinden, 16. Cadde Kuzeybatı'nın dışındaki Meridian Tepesi'nden yola çıkarak bir kakofoniye katıldı. toplantının ideolojisi hakkında çok az belirsizlik bırakan davullar, ilahiler, işaretler ve konuşmalar.

Bir adam önceden hazırlanmış “SOSYALİZM FAŞİZMİ YENİR!” pankartını kaldırdı. Mesajın altında tabelanın yapımı için ödeme yapan kuruluşun adı yer alıyor: Amerika'nın Demokratik Sosyalistleri.

DC PROTESTOSUNDA UYANAN ORDU GERİ ÇEKİLİYOR, GAZZE İÇİN 'GERİ MÜCADELE' İÇİN DÖNÜŞ YAPIYOR

Önceden hazırlanmış neon yeşili bir pankartta şunlar yazıyordu: “Halkın Güç Meclisi” damgasını taşıyan “İŞÇİ HAKLARI VE HALKIN İHTİYAÇLARI. SAVAŞ VE SOYKIRIM DEĞİL.”

Bir başka slogan olan “TRUMP'IN GÜNDEMİYLE MÜCADELE”, Özgürlük Yolu Sosyalist Örgütü'ne daha küçük harflerle atıf yapıyordu.

Filipinli Amerikalı hemşire Johng Delacruz sosyalizme desteğini dile getirdi (Asra Nomani, İnci Projesi)

Bir grup göstericinin taşıdığı önceden basılmış pankartta şunlar yazıyordu: “MİLYARDERLER DEĞİL, İŞÇİLER GÜÇ OLMALIDIR!” Onun altında Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi itibar kazandı.

Delacruz bana hiç tereddüt etmeden, “Sosyalist hareketleri destekleyen bir sosyalist olarak kendimi tanımlamaktan gurur duyuyorum” dedi. “Bunun insanlığın geleceği ve tarihin sağ tarafı olduğuna inanıyorum. Peki, isterseniz 'sol'” diye ekledi gülerek.

Ancak bunu Trump'a yönelik bu sözde profesyonel “direnişin” Guardian ile medyada yer alan haberlerinden bilemezsiniz. raporlama yalnızca “göreve başlama gününde Trump karşıtı protestolar dünyayı kasıp kavuruyor.” Yalnızca Amerika'nın Sesi açıklayan göstericileri “Trump karşıtı protestocular” olarak nitelendiriyor ve NBC News bunu yazıyor “ilerici gruplar” ülke çapında yürüyüşler düzenlediler; pek çok grup için kendi tanımladığı sosyalist hayaller hakkında tek kelime yok.

Yakınlarda kışlık kıyafetler giymiş üç aktivist, Porto Riko bayrağının mavi ve kırmızı renklerinden oluşan bir pankart taşıyordu ve yine başlarının üstünde dalgalanıyordu. Porto Riko'nun bağımsızlığını ve ona liderlik edecek sosyalist bir hükümeti savunan Diaspora Pa'lante Kolektifi adını taşıyordu.

Siyah maskeler giymiş bir adam ve bir kadın, üzerinde “GELİN TOPLAM ALIN” mesajının yer aldığı sahte giyotini dramatik bir şekilde itti.

dantelli-macauley-kendisini-bir-anarşist-olarak-tanımladı ve-sosyalizmi-desteklediğini-ifade etti-2

Lacy MacAuley kendini anarşist olarak tanımladı ve sosyalizme desteğini ifade etti. (Asra Nomani, İnci Projesi)

Bunlar hobicilerin uç toplantıları değildi. Bunlar arasında Code Pink'in zengin kurucu ortağı Medea Benjamin de vardı ve elinde sıcak pembeye boyanmış, kalp şeklinde karton bir tabelayla yürüyordu.

Delacruz bana “Medya bu tür hareketler hakkında tam ve dürüst bir haber sunmuyor” dedi. “Kapitalist sistemin statükosunu sürdürmek gibi bir amacı var, tabiri caizse. Sosyalizmin kapitalizmin antitezi olduğuna inanırsak, o zaman elbette onu kapsamaz. Bence en iyi ihtimalle antitez der. -Çeşitli taban hareketlerinden Trump protestocuları olabilir ama bizim çağrılarımıza ve taleplerimize uyacaklarından oldukça şüpheliyim.”

Bu talepleri anlamak çok önemlidir. Buradaki gruplar sadece Trump'ı protesto etmiyordu; sosyalizmi, Marksizmi ve komünizmi geliştiriyorlardı. Bu örgütlerin birçoğu aynı zamanda Sovyetler Birliği'nin öncülüğünü yaptığı propaganda geleneğine dayanan Rusya yanlısı bir duruşa da sahip: agitprop. “Ajitasyon ve propaganda”nın kısaltması olan agitprop, etkilemek ve harekete geçirmek için siyasi mesajları provokatif eylemlerle birleştirir. Ben bu tür protestoları “agitprop eylemleri” olarak adlandırıyorum.

Mitingde konuştuğum gazeteciler protestoların arkasındaki grupları nadiren tespit ettiklerini itiraf etti. Bir muhabir bana “İzleyiciler sosyalizmi gerçekten anlamıyorlar” dedi. “Bu sözü duyunca sustular.” Aktivistleri okuyucularının kavrayabileceği kavramlara indirgemek daha kolaydır.

Protestonun arifesinde, kurucularından olduğum kar amacı gütmeyen bir araştırmacı habercilik projesi olan Pearl Project'in haberciliğinin bir parçası olarak, ülke çapında 20 Ocak protestolarına katılan 205 grubun ideolojilerini araştırmak için sabah 3'e kadar uyanık kaldım. Benim analiz: 27'si Filistinli, Müslüman, Arap veya İslamcıydı; 63 kendini sosyalist olarak tanımlıyor; ve 115'i “bitişik” kategoriler olarak adlandırdığım kategoriye giriyordu.

Protesto endüstrisi, gösterileri düzenlemek, kamusal anlatıları şekillendirmek ve etkili bir “agitprop” operasyonu gibi siyasi sonuçları etkilemek için birlikte çalışan örgütlerden, fon akışlarından ve ideolojik gündemlerden oluşan karmaşık ve çoğu zaman şeffaf olmayan bir ağdır. Bu ekosistemi anlamak kritik önem taşıyor çünkü çoğu zaman kendiliğinden oluşan taban aktivizmi gibi görünen şeyin ardındaki motivasyonları, ittifakları ve stratejileri ortaya çıkarıyor.

Meridian Hill Park'ta yürümek bu gündemleri daha net ortaya çıkardı. Grupların sloganları Filipinler, Güney Kore, Venezuela, Küba gibi ülkelerde ve burada ABD'de sosyalizmi ve anti-emperyalizmi savunuyordu.
Protestolar izole olaylar olmaktan çok uzaktır. sıklıkla koordineli çabalar küresel aktörleri, yerel birimleri ve önemli mali desteği içermektedir. Pearl Projesi aracılığıyla, bu sektörün mekanizmalarını araştırmayı ve ortaya çıkarmayı, yani oyuncuları belirlemeyi, fonlarının izini sürmeyi ve etkilerini analiz etmeyi hedefliyorum. Protestoların nasıl organize edildiğine ve sürdürüldüğüne ışık tutarak, kendilerini Trump yönetimine karşı “direniş” olarak konumlandırarak, şeffaflık sağlamayı ve kamuoyunu siyasi söylemi ve aktivizmi şekillendiren güçler hakkında daha derin bir anlayışla donatmayı umuyorum.

Meridian Hill Park'ta yürümek bu gündemleri daha net bir şekilde ortaya çıkardı. Grupların sloganları Filipinler, Güney Kore, Venezuela, Küba gibi ülkelerde sosyalizmi ve anti-emperyalizmi savunuyordu; burada ABD'de ise onları destekleyenler niyetlerini gizlemediler.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Grubun ülke çapındaki 205 “destekçisi” gündemlerini gizlemiyor. Salt Lake City'de yerleşik, “Daha İyi Bir Dünya Umudu Olan Mormonlar” “ırkçılık karşıtlığına, kesişimsel feminizme, Trans ve Queer özgürlüğüne, engelli adaletine, bireysel bedensel özerkliğe, üreme adaletine, sosyalizme, anti-emperyalizme ve sömürgecilikten kurtulmaya bağlı olduğunu” söylüyor. Liderleri Qiao KolektifiBir medya kuruluşu, “ABD solu ile Çin'in zengin Marksist, anti-emperyalist siyasi çalışmaları ve düşünceleri arasında bir köprü olmayı” amaçladıklarını söylüyor. “Devrimci Marksist Enternasyonal Projesi” adında kendi gündemi var.

Yürüyüş 16th Street NW'den Massachusetts Avenue NW'ye dönerken, 46 yaşındaki Lacy MacAuley kameraların odak noktası haline geldi. Yakındaki bir “dans gösterisi” için disko kıyafeti giyen kadın, güneş gözlüğünün üzerine “TRUMP HİÇBİR ŞEKİLDE DEĞİLDİR” yazan bir maske taktı.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Ben bir anarşistim” dedi gülümseyerek. “Kendimi öyle tanımlıyorum. Bu, hiyerarşileri ve insanların diğerleri üzerindeki egemenliğini sorguladığım ve bunlara karşı çıktığım anlamına geliyor.” MacAuley, sosyalizmin sıklıkla “fazla merkezileştiği” gerekçesiyle eleştirirken, “Doğru yönde düşünmektir” diye ekledi.

Günün sonunda protesto Dupont Circle'da sona erdi. Göstericiler dağılırken havada esrar kokusu vardı. Yürüyüşçülerden biri tabelasını çöp kutusuna attı ve üzerinde şu mesaj görünüyordu: “AĞA KARŞI SAVAŞIYORUZ.”

ASRA NOMANI'DEN DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN