Arkadaşlarınıza ve ailenize asla borç vermemenizin 5 temel kuralı daha

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

Geçerli bir e.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Yükselen fiyatlar ve yaygın Bidenflasyon nedeniyle Amerikalılar üzerinde artan mali baskının ortasında, tüketici borcu benzeri görülmemiş boyutlara ulaşıyor. Son istatistikler, kredi kartı borcunda 1,1 trilyon dolarlık müthiş eşiği aşan şaşırtıcı bir artışı ortaya koyuyor.

Eş zamanlı olarak, taşıt kredisi gecikmeleri 13 yılın zirvesine ulaşırken, öğrenci kredisi borçlarının daimi hayaleti büyük görünüyor ve hükümetin borcun bir kısmını silmek için gösterdiği tüm çabalara rağmen 1,7 trilyon dolar civarında geziniyor.

Bu rakamlar, şimdi al-sonra öde düzenlemelerinin, nakit avans kredilerinin ve arkadaşlar ve aile bankasının gayri resmi platformu aracılığıyla borçlu olunan borçların gizli yüklerini pek de karşılamıyor. Amerikalıların borçları birikmeye devam ettikçe, aile ve arkadaşların kısa veya uzun vadeli mali yardım arama olasılığı da artmaya devam edecek.

RAPOR, ÖZEL SİGORTALI HASTALARIN SAĞLIK MALİYETLERİNİN MEDICARE HASTALARINA GÖRE %300'E KADAR DAHA YÜKSEK Olduğunu Ortaya Çıkarıyor

Ancak burada uyarıcı bir hikaye yatıyor: Bu tür isteklere boyun eğmek, kendi ailenizin mali durumu ve daha da önemlisi arkadaşlıklarınızı sürdürmenin özü açısından korkunç sonuçlar doğurabilir. İşte arkadaşlarınıza ve ailenize asla borç vermemek için beş neden.

Yakınınızdaki ve sevdiğiniz insanlara borç vermek cüzdanınızı açmak değil, bir solucan kutusunu açmaktır. (iStock)

1. Her tatil rahatsız edici olacaktır

Gayri resmi krediler sıklıkla bozulan dostluklar ve yabancılaşmış akrabalarla ilgili hikayelerle felaketle sonuçlanır. Şimdi tatil zamanının garip olduğunu düşünüyorsanız, Şükran Günü kart masasına oturup kuzen Larry'nin sizden ödünç aldığı 5.000 doları size ne zaman geri ödeyeceğini merak ettiğinizde nasıl hissedeceksiniz? Vegas'ta tatil.

Daha da iyisi, kız kardeşiniz sadece Taylor Swift konser bileti almak için 2.500 dolar borç alıyor. Bu sırada şöyle düşünebilirsiniz: “Benim. Sorun benim.” Kız kardeşime neden borç verdim?

2. Kendinize IRS sorunu yaşatabilirsiniz

Kredi bir kredidir. IRS öyle diyor. IRS, aile üyeleri (ve tabii ki arkadaşlar) arasındaki herhangi bir kredinin imzalı bir yazılı anlaşma, sabit bir geri ödeme planı ve minimum faiz oranıyla yapılmasını zorunlu kılar. (IRS, Geçerli Federal Oranları veya AFR'leri aylık olarak yayınlar.)

Bu faizi bildirmek sizin sorumluluğunuzdadır ve eğer faizi tamamen tahsil etmezseniz, bu durum size sorun yaratabilir ve IRS cezaları ve faiziyle sonuçlanabilir.

3. Paraya gerçekten ihtiyacınız olabilir

Amerikalıların %61'inin maaş çekinden maaş çekine kadar yaşadığı ve enflasyonun hâlâ gerçek vergi sonrası ücretleri geride bıraktığı göz önüne alındığında, bir kredi kartını ödemek, öğrenci borcunuzu kapatmak veya otomobil kredisi ödemesini yapmak için ihtiyaç duyduğunuz parayı ödünç veriyor olabilirsiniz.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Emeklilik birikimlerini geride bırakan bu kadar çok insan varken, kendi emeklilik planınıza para biriktirmek yerine bir arkadaşınıza veya ailenize borç para vermek her zaman kötü bir fikirdir. Başka birine yardım etmek için kendi birikimlerinizi tüketmek sizi altı ay ya da bir yıl sonra tam olarak aynı duruma getirebilir.

4, Size asla yalnızca bir kez sormazlar

Muhtemelen bu kredinin tek seferlik durumsal bir talep olacağını düşünüyorsunuz, ancak insanlar neredeyse hiçbir zaman kazanmadıkları şeye değer vermezler. Kısa sürede keşfedeceğiniz şey, ödünç verdiğiniz 5.000 doların yalnızca başlangıç noktası olduğu ve akrabalarınız ve arkadaşlarınızın, özellikle de iyi durumda olduğunuzu biliyorlarsa, sizden daha fazla para istemeye devam edecekleri olacaktır. Evet, Amerika'daki pek çok aile için zor zamanlar yaşanıyor ama siz bir banka ya da kredi birliği değilsiniz.

Daha da iyisi, kız kardeşiniz sadece Taylor Swift konser bileti almak için 2.500 dolar borç alıyor. Bu sırada şöyle düşünebilirsiniz: “Benim. Sorun benim.” Kız kardeşime neden borç verdim?
5. Kriptodan daha yüksek risk

Pek çok insan hâlâ Bitcoin'in gerçek para olmadığını ve hiçbir zaman da olmayacağını düşünmediğini söylüyor. Tüm paralarını kaybetmekten korktukları için yatırım yapmıyorlar. Ne oldu? Paranızı işten işe zıplayan arkadaşınıza ödünç vererek kaybetme şansınız, hepsini kriptoda kaybetmekten daha yüksektir.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu para çek hesabınızdan buharlaştığında ve onu ödünç verdiğinizde, onu silmeniz daha iyi olur. Yakın tarihli bir Finder makalesi, Amerikalıların arkadaşlarına ve ailelerine yılda yaklaşık 184 milyar dolar borçlu olduklarını belirtiyor.

Amacınız arkadaşlarınızdan ve ailenizden ayrılmak değilse onlara borç vermeyin.

TED JENKİN'İN YAZDIĞINI DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN