Amerika dünyanın en iyi umududur ve işte siz ve ben özgürlüklerimizi canlı tutmak için neler yapabiliriz?

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Amerika Birleşik Devletleri’nin büyük mührü, “E Pluribus Unum”, “çoktan biri” ifadesini içerir. Pek çok farklı geçmişe sahip pek çok farklı insanla dolu bir ulustan, “halk tarafından, halk tarafından ve halk için” seçilen bir hükümet çıkar.

Bu, 4 Temmuz 1776’dan bu yana milletimizin ruhuyla iç içe olan bir idealdir: Allah’ın bize verdiği özyönetim hakkına sahibiz. Kurucularımızın hayata geçirmek için “hayatlarımızı, servetimizi ve kutsal onurumuzu” riske attıkları radikal bir fikir, bir umuttu.

Güney Dakota’nın öyküsünü anlatmaya devam edeceğim çünkü bu ülke için bir umut öyküsü haline geldi; tıpkı Amerika’nın dünya için bir umut öyküsü olması gibi. (H. Armstrong Roberts/ClassicStock/Getty Images)

Bağımsızlık Bildirgesi’nin imzalanmasından bu yana Amerika’nın kendisi umut haline geldi. Thomas Jefferson, ilk göreve başlama konuşmasında Amerika’yı “dünyanın en iyi umudu” olarak nitelendirdi. 1862’de Kongre’ye yaptığı konuşmada Abraham Lincoln, Amerika’yı “dünyanın son en iyi umudu” olarak nitelendirdi.

AMERİKA’NIN YURTDIŞILIK KRİZİ, ÇOK FAZLA ÖĞRENCİNİN BAĞIMSIZLIK BİLDİRGESİNİ BİLE BİLMEDİĞİ ANLAMINA GELİYOR

Bugün bu umut giderek azalıyor. Sanki Amerika parçalanıyor.

Son birkaç yılda bazı politikacılar tüm eyaletleri karantinaya aldı, işletmelere bunların gerekli olmadığını söyledi ve Amerikalıların bireysel özgürlüklerini ellerinden aldı. Ülke çapındaki okullarda genç Amerikalılara tarihimizin gurur duyulacak bir şey değil, utanılacak bir şey olduğu öğretiliyor.

Amerika’nın kırılması Biden yönetiminin radikal politikalarıyla hızlandırılıyor, hatta yönlendiriliyor. Başkan Biden, Amerika’nın bir zamanların gururlu ekonomisini yerle bir etti, ücretleri düşürürken enflasyonu ve ulusal borcu da duyulmamış boyutlara taşıdı. Onun gözetiminde güney sınırımız bir savaş alanına dönüştü. Ve dünyanın dört bir yanındaki ulusların büyük umudu olan Amerika, liderlik etmeyi reddettiği için küresel sahnede zayıf görünüyor.

Amacım ve her Amerikalının hedefi olması gerektiğine inandığım şey, anlamlı bir hayat yaşamaktır. Her gün kalkıyorum ve bu harika deneyi korumak, çocuklarım ve torunlarım için özgürlüklerimizin hayatta kalmasını garanti altına almak için elimden geleni yapıyorum.

Güney Dakota’nın öyküsünü anlatmaya devam edeceğim çünkü bu ülke için bir umut öyküsü haline geldi; tıpkı Amerika’nın dünya için bir umut öyküsü olması gibi.

Bugün bu ülkeyi yeniden temelleri üzerine oturtmak için mücadele etmek her Amerikalının görevidir. Amerika zamana karşı direndi çünkü üzerine kurulduğumuz ideallerden vazgeçmedik. Bu, tarihteki her Amerikalının görevi olmuştur; bizim gözetimimizde topu düşürmemek.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Sahip olduğumuz özgürlük bir garanti değildir. Bu bizden önceki kuşakların uğruna savaştığı bir şey. Bizim görevimiz onu gelecek nesiller için korumaktır.

Başkan olmadan on yıldan fazla bir süre önce Ronald Reagan şunu söylemişti: “Sen ve ben kaderle bir randevumuz var. Bunu, insanoğlunun dünyadaki son büyük umudunu çocuklarımız için saklayacağız, ya da onları bu görevi üstlenmeye mahkum edeceğiz. bin yıllık karanlığa doğru son adım.”

Kurucularımız bize inanılmaz bir hediye verdi. Şimdi önemli olan bu hediyeyle ne yapmayı seçtiğimizdir. Bunu ya görmezden gelebiliriz, olduğu gibi kabul edebiliriz ya da Amerika’nın çocuklarımız, torunlarımız ve onların torunları için şimdiye kadar var olan en büyük ulus olmaya devam etmesini sağlamak için kullanabiliriz.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“E Pluribus Unum.”

Pek çok kuşaktan, pek çok seçimden, pek çok liderden, pek çok sıkıntıdan, pek çok zaferden büyük bir ulus doğar.

Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en büyük umudu.

GOV HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN. KRISTI NOEM

Cumhuriyetçi Kristi Noem, Güney Dakota’nın 33. valisi ve Rushmore Dağı Eyaleti’nin ilk kadın valisidir.